[]

İstanbul'dakilere fatura sorusu

Sizin de su faturanız elektrik faturanızdan fazla geliyor mu?

Su 320 TL elektrik 180 TL gelmiş. Geçen ay da aşağı yukarı böyle. 2 kişiyiz. Eskiden hep su elektriğin yarısı kadar falan olurdu. Bizde mi bir tuhaflık oldu anlamadım.


 
Evet. Belediye birkaç ay önce suya zam yaptı. 100 lira gelen fatura 200 'ün üstüne çıktı.


  • prole  (26.08.24 01:46:45) 
az bile gelmiş yeni nornmal bu. inanılmaz öpüyorlar suda.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (26.08.24 08:22:19) 
suya 2 ay önce %53 zam geldi.

akp zam yapınca ortalığı yıkarlar ama imamoğlu yapınca sesleri çıkmaz.
  • my fault  (26.08.24 10:47:24) 
Benim hala çok daha düşük su faturam.


  • auroraaurora  (26.08.24 12:00:15) 
Geçen ay su faturası çok geldi 230 TL. Normalin çok üzerinde olduğundan itiraz ettim. Baktım birim fiyata zam gelmiş ama o kadar farketmesi mümkün değil. Her ayki normal kullanımımızı yapmamıza rağmen 7 m3 kullandığımız yazılıydı. normali 3 falan. 40 günlük falan dedi iski ben de saldım artık ne yapayım. Bu ayki fatura 3 m3 ve 97 TL gelmiş 32 günlük. Bizim evin normali bu aslında. Bence kullanımdan geçiriyorlar


  • Godless  (26.08.24 12:36:28) 
Eveettt, ben de aylardir bu dertten muzdaribim. Su son 2-3 senedir yukseliste. Son sene de artik onunu alamiyoruz. Yalniz yasamama ragmen cok fazla geliyor. Elektrigi katliyor dememe gerek yok sanirim.

Kimsenin de gıkı cıkmıyor. Şaşkinim. Ulasım keza öyle. Inanilmaz pahalandi. Onunu alamiyoruz. Su, ulasim bunlar en temel gereklilikler. Bunlardaki bu fahis artislari sosyal ve demokrat oldugunu iddia eden belediyecilik anlayisina hic yakistirmiyorum.

Ama bekliyormuydum bu durumu. Evet.
Sasiriyor muyum. Hayir.
  • narod  (26.08.24 15:51:32) 
En son 194 TL su faturası öderken 279 TL elektrik faturası ödemişim. Evden çalışma, iki kişi devamlı evdeyiz.

Bir yerlerde su kaçağı var mı (klozet rezervuarı vb.), faturalardaki birim kullanım ücreti ile beraber kontrol etmekte fayda var. İSKİ'nin web sitesinde grafikler vardı diye hatırlıyorum aylık kullanımını kontrol edebiliyorsun.
  • Lethe  (26.08.24 17:52:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.