[]

inşaat bilenler

bursa 2022 yapımı 5 katlı evden daire alınır mı... zemin de iyi bilinen yer

artık kessssinlikle yamuk yapamıyolar çok pis denetleme var diyor musunuz inşaat işlerini bilen arklar


 
@abuzer
Türkiye ve yamuk yapılmaması
aynı cümlede
hemi de kessssinlikle

günün espirisi

Bi de 'çok pis denetleme' demiş yaa asdfghj
  • Mirket  (25.08.24 19:54:17 ~ 19:56:09) 
evimin önünde ve yanında 2 bina yapıldı. biri 2020 yılında başladı. 3 katlı bi apartmandı onu yıkılı 5 katlı yaptılar. oturacak olanlar kendileri diye duydum mahalleliden. öylesine bi temel atılıp hızlıca devam etti. bir seneyi aşkın süredir tamamlanmasına rağmen kimse oturmuyor nedenini bilmiyorum. yanımdaki bina ise geçen sene haziran ayında başladı dış cephe mantolama ve boyası bitmek üzere bir iki aya içini de yapıp otururlar sanıyorum ki. inşaat başlarken merakımdan sormuştum satışa çıkaracak mısınız daireleri diye bacım biz dört kardeşiz her birimize bi daire olacak şekilde evi kendimize yapıyoruz satmıycaz dediler. bir temel attılar. ben böyle bişey görmedim. teknik bilgim yok ama gördüklerimin arasında bence en iyisiydi. iyice kazdılar. bir sürü şeyle döşediler. odalara ayırdılar. o odaları betonla doldurdular. daha sonrasında katları çıkmaya başladılar. ilk gördüğümdeki inşaat sahipleri hep inşaatın başındaydı. velhasıl bence bu biraz şans işi.


  • dedim ben sana  (25.08.24 20:21:03) 
Denetleme ya da kötü projeyi geçirme işi belediyeyle ilgili, güvenilir bir belediyeyse bi ihtimal daha iyidir. Yine de %100 diyemezsin.

Evi kim yapmış onu öğrenirsen piyasadaki durumunu öğrenirsin, fikir verir yine.
  • Bruce  (25.08.24 20:59:28) 
Bursa Nilüferdeyim,

sana başımdan geçmiş bir hikaye anlatayım denetim mekanizması ıle ilgili bilgin olsun. zaten bu hikayede soruna cevap olacaktır.

2015 li yıllar. Çevre ve şehircilik bakanlığından müfettişler geldiler yapı denetimi denetlemek için. 2 tane bitmiş 2 tane devam etmekte olan inşattın projeleri istediler. yapı denetim bitmiş binalardan (2014 te bitmiş.) birinin projesini bulamadı. Devam etmekte olan projelerinde müteahhit te olduğunu söyleyerek veremediler (kontrol edilmesini istemedikleri için.) projeyi. dolayısı ile sadece 1 adet projeye ulaşabildi bakanlık müfettişleri.

O projeyi de alıp apartmana gidip bir bakalım kontrol edelim projeye uygun mu bina diye. Arabaya bindiler. Yola çıktılar yaklaşık 1-1,5 saat gittikten sonra sokakların arasında dolaşırken yapı denetim sahibi olan şoför binayı hatırlamadığı tam çıkaramadığını söyledi. Şantiye şefini arayıp tarif aldılar fakat o da tam tarif edemedi. İşin sonunda 2 saatlik bir gezi sonrası ofise tekrar dönüldü. ve denetimin tamamlanarak sıkıntı olmadığı ve yapı denetimin işlerine devam edebilir diyerek hayata devam ettiler.
  • paudi  (25.08.24 21:59:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.