[]

Havalimaninda su işini nasıl çözüyorsunuz?

Havalimanina ilk girişteki güvenlikte mi sular toplanıyor yoksa uçağa binerken yapılan güvenlik kontrolünde mi alınıyor. 2 euroya su satıyor adamlar utanmadan. İnadına almayacağım. Boş su şişesi götürsem su otomatlari var mı? Siz nasıl yapıyorsunuz?




 
Bazı havalimanlarında su doldurma yerleri var. O yüzden kendi termosu ile binenler var, sadece suyu boşaltiyorlar (misal lyon havalimanında su bosaltma yeri var)
Bazı havalimanlarinda da oldukça ucuz (misal Toulouse havalimaninda 1€ tam sulari attığın yer sonrasi ve güvenlik görevlisi falan yok, suyu çalsan anlamazlar ama o kadar dandik karakterli insana ne önlem alirsan al yapar)

Çoğu havalimaninda ilk güvenlik ikinci güvenlik yok zaten. Normal giriyorsun sonra biletini okuttuktan sonra güvenliğe giriyorsun o kadar.

Bilmiyorum açıkçası pek umrumda olmayan bir konu olduğu için hiç çözüm düşünmedim.
  • logisticsmanager  (24.08.24 23:49:16) 
Avrupa'da bir cok hava alaninda tek guvenlik gecis noktasi vardir. Bizim gibi ulkelerde var oyle asiri guvenlik. Bazi havaalanlari uygun, duty free shoplarinda 50p'ye su alabilirsiniz. Genel olarak ucakta daha pahali, easyjette 3 euro olarak gordum 2 hafta once. Genelde ulkeden ayrilirken vs oranin para birimi kalir elinde madeni olarak, cebinde sakir sukur sallanacagina onlardan kurtulma olarak dusunup aciyi hafifletebilirsiniz. Ya da soyle dusun senede max 2-3 kere ucaga biniyorsun, kendini simartip bir suya 3 euro vermissin yani ne olacak? O kadar koyuyorsa zaten y.disina cikma, gezme bir zahmet. Her havaalainda yok ama Water fountains veya water refill at x airport diye de aratabilirsiniz ya da gorevlilere sorabilirsiniz yerini


  • neck_and_neck  (25.08.24 00:29:37 ~ 00:38:27) 
@neck, hocam yurtdışına çıkıyorum diye gelene geçene öpülmek zorunda değilim. Bu kerizligi kabul eden varsa o opulsun. Bu durumu olağan karşılayan insan süzme salaktır bence.. Bu iş kendini şımartmak filan değil.


  • tahirkemalbozoglu  (25.08.24 00:39:42) 
En son Atina'da su aldım havalimanında. Atina şehir merkezindeki büfelerde 50 cent olan su havalimanında 60 centti. Yani şehirden şehire değişmekle beraber çoğunlukla bizdeki gibi fahiş fiyat politikası yok. Makul farklar var.


  • nundu  (25.08.24 00:46:40) 
Hayir ilk giriste toplanmiyor su. Ucus bekleme bolumune gecisteki guvenlikte bosaltiliyor sivilar. Bos su sisesiyle gecebilirsin.


  • hot potato  (25.08.24 00:46:55) 
@tahirkemalbozoglu anla iste aq bizim gibi adamlar icin bu tarz harcamalar kendimizi simartmak oluyor:) Kimisi en kral mekanda viski acarak, yat partisinde para sacarak kendini simartir, biz hava alaninda su yemek alarak.


  • neck_and_neck  (25.08.24 00:52:05) 
Abi kusura bakma da 2€ baya iyi fiyat havalimanı için. Misal paris'te tren garinda 3€ falandi galiba. Otobanlarda da 2-3€ galiba.

Zaten fiyatlar türk turist için olmuyor, geliri bunu dert etmeyecek ülke vatandaşları için. Onlarda da 1€ ile 2€ arasındaki fark ile firindan baguette zor alacağından pek bir önemi olmuyor bir şişe suya bir kere uçağa bineceginde vereceğin ekstra 1€.

Yani sana göre kerizlik falan da o senin gelir grubuna göre öyle geliyor.
  • logisticsmanager  (25.08.24 00:55:03) 
havalimani giderken yaninizda bos bir pet sise goturun.
Sise bos ise guvenlikten geciste sorun yok.
IST'da binaya giristeki ilk govenlikteproblem yok, ama daha sonrasinda 100ml den fazlasini gecirmezler.
Pasaport kontrolundan sonraki guvenlikten gecince sivi problemi ortadan kalkiyor.
Artik orasi yolcunun cebinden olabildigi kadar cok para koparmaya bakilan wild west!
O durumda da starbucks vs gibi bir kafe veya bar/pub filan varsa onlardan "ilac icmem lazim, acabe su siseye biraz musluk suyu koyabilir misiniz" veya "bir bardak musluk suyu rica edebilirim" deyin. Genelde yardim ederler.

Size 100% katiliyorum!! prensip meselesi. inat olsun diye -adece havalimanindaki acgozlulere para kaptirmamak icin- saatlerce birsey yiyip icmeden seyehat ettigimi bilirim. SOn zamanlarda daha hazirlikliyim ama.
  • parcxerox  (25.08.24 00:56:20) 
Ben esasında bizim havalimanlari için söylüyorum bu fiyatları. Yurtdisi için bana da koymaz pek bir fark yokmuş der alırım ama bizimkilerin böyle adami soymasina ifrit oluyorum.
@neck, haklısın vallahi bize mustehak. Fazlasını gerçekten hak etmiyoruz.

  • tahirkemalbozoglu  (25.08.24 01:19:28) 
Ha tamam o zaman o dediğinde haklısın türk havalimanlarinin yabancı turist fiyatlarinda olmasının hiçbir mantığı yok. Ve bu dediğine ben de katılıyorum; avrupa havalimanlarinda rahatça para harcarken turkiye'de yapamıyorum çünkü "lan bu Fransa'da da bu para, burada da. Bu nasil iş" diyorum.
Türkiye malesef yeme içme olarak kafayı yemiş durumda fiyatlamada. Toulouse havalimaninda 1€ su var turk havalimanında yok.

  • logisticsmanager  (25.08.24 01:37:40) 
yurtdışındaki çoğu havalimanında su sebili oluyor genelde güvenliği geçtikten sonra. istanbul havalimanında da var. boş su şişesi götürüp güvenliği geçtikten sonra dolduruyorum.


  • king lizard  (25.08.24 02:48:48 ~ 02:49:03) 
Valla icerde sebil cesme fln var diyorlar ben hic gormedim nerededir

Bu arada 1. De bisi olmuyor 2. Guvenlik aliyor.
  • Zetnikov  (25.08.24 14:59:27) 
viyanada sebil var
viyanada sokakta da sebil var


türkiyedeki y.içi uçuşlarda su, uçakta daha ucuz havaalanına göre
  • jülsezar  (25.08.24 15:02:12) 
Hannover ve Amsterdam’da dikkat ettim en son 3,80-4,00 euro civarindaydi, ben ölümüne kacinirim almaktan, aile olarak gidiyorsak bir tane alirim sadece. Ayrica bazi degisiklikler oldu havalimanina gore, hannoverde normal pet sisede su sokabilirsin dediler.
Son olarak turkiyeye gelirsek, ben bir süredir su ile giriyorum gümrük bölgesine, kimse birsey demiyor.

  • mbond  (25.08.24 15:13:11) 
@mbond; çok enteresan. Lyon'dan bir uçusumda da pet sisede su sokulabilir dediler ama bu sefer Almanya'daki baglanti ucusunda attirdilar suyu. Araştırmak lazım bir gelişme mi var diye.


  • logisticsmanager  (25.08.24 15:43:45) 
@logisticsmanager, sanirim bu aralar ortak bir yaklasim yok, ara sira onume haberler de dusuyor, amsterdam schipol'de sivi kurallari degisti vs seklinde, bu aralar cok net degil anlasilan.
Gene yakin zamanda koln'de, normal termosla su sokmayi denedim, dokecek yer mi yoktu, ozel bir amaci mi vardi bilmiyorum. Beni cagirip suyu icirdiler.
Daha da ilginci 2 sene once amsterdam'da oldu, esimin sisesinde biraz su vardi sanirim, sistem supheli gormus bir sekilde siseyi, yapildigi maddelerden midir bilinmez. Prosedur geregi direk siseyi cebren cope attilar.
  • mbond  (26.08.24 09:47:02) 
su insan hakkı değil mi ya bu kurallar neye göre belirleniyor. adana şakirpaşa havalimanında kişi başı 1 küçük suya hiç bir şey demiyorlardı, bodrum havalimanında sivil havacılık kuralları gereği suyu geçiremezsiniz diye olay çıkardılar. neye göre kime göre hiç anlamıyorum ama dünya saçması bir şey.


  • turuncu tonlarda  (26.08.24 10:15:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.