[]

Ev Kiralarken

Merhaba Arkadaşlar;
İlk defa ev kiralıyorum. Sözleşme yapacağız. Tabii standart, ilk kira ve depozitoyu getireceksiniz dendi. Depozito zaten sözleşmede yazıyor. Ben bu ilk kirayı elden mi vereceğim, yoksa hemen ev sahibinin hesabına mı yollayayım? Genel kural nedir?
İlk kira elden verilir, sonrakiler hesaba mı yatar? Yoksa, ilk kirayı da, o anda hesabına mı yatırayım?


 
özel bir raconu yok hocam ikisi de olur ama şahsi düşüncem ilk son farketmez her ayın kirasını sen banka üzerinden gönder. yarın bir gün sorun yaşama ihtimalini de ortadan kaldırmış olursun. elden öderseniz de sözleşmeye ilk kira bedeli şu tarihte elden ödenmiştir diye yazın mutlaka.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (24.08.24 11:49:34) 
elden verdiğinde depozito verdiğini nasıl ispatlayacaksın yarın öbür gün bir sorun olduğunda ?


  • rakicandir  (24.08.24 11:54:22) 
@ kanatlı kontun müşfik öpücüğü çok teşekkürler.
@rakicandir sözleşmede x dolara depozito ödenmiştir yazıyor, onun altına imza atacağız .

  • PhoenixRising  (24.08.24 11:58:46) 
hocam elden vermek ihtimalini hiç bahis konusu dahi etmeyin. tamamen banka kanalı üzerinden açıklamalı bir şekilde yürümeli ödemeler. hayırlı olsun


  • kel aynak kusu  (24.08.24 12:46:00) 
-Kirayı ve depozitoyu mutlaka ev sahibinin (tapuda kimin üstüneyse) onun adına bir banka hesabına yollayın. Yollarken de kira ödemesi olduğunu yazın. Bu hesap işi öok önemli, tapu kiminse iban onundur.

-Sözleşmeye mutlaka "1 kira bedeli depozito ödenmiştir. Depozito son ödenen kira miktarı tutarında geri ödenir" gibi net bir madde ekletin. Siz şimdi 10lira depozito vereceksiniz. evden çıkarken kiranız olacak 40 lira. Ev sahibi ben 10 lira almıştım diye size 10 lira vermeye çalışacak.

-Tahliye taahhütnamesi imzalamayacağınızı söyleyin. Ama direteceklerdir. O yüzden taahhütnameye kiranın ödenmemesi ya da sözleşmede belirlenen zam kriterlerine uyulmaması gibi haller dışında kullanılamaz(bunu bir avukata danışın size zararı dokunmasın) benzeri kriterler ekletin ki kafasına göre sizi çıkarmakla tehdit edemesin. Ev sahibi buna da itiraz ediyorsa her sene kirayı 2'ye katlama niyetindedir. Kaçın.
  • anten  (24.08.24 22:20:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.