[]

elektro gitara yeni başlayana tavsiyeler

senelerdir odamda süs niyetine beklettiğim gitarımla tekrar barışmaya karar verdim. john petrucci'nin rock discipline eğitimine başladım ama ilk dersten bile çok zorladı. evet daha önce parmak egzersizi yapmıştım ama zor geldi bu. parmaklarım da acıyor, motivasyonumu biraz kırdı sanki. var mı tavsiyeleriniz?




 
Metronom metronom metronom

Düşük tempoda olsun sorun değil, metronomsuz yaptığın pratiği pratikten sayma

Motivasyon yok hocam burada gerçekler var, en az bir sene parmakların acıyacak, içinde müziğe ve gitara olan istek bu acıları katlanır kılacak

Acıdan gitarı duvara fırlatıp parçalamak isteyeceksin, kalkıp evde bi tur atıp tekrar gitarı eline alma isteği gelmiyorsa içinden hiç uğraşma, başlardaki zor ve sıkıcı zamanların üstesinden böyle gelinir
  • grimavi  (23.08.24 21:21:55 ~ 21:27:58) 
Senelerdir odanızda bekleyen teller ile başlamadınız umarım. Tavsiyem önce bi 09 elixir tel takımı takmanız.

Parmak acısı hem normal hem değil. Normal olma sebebi alışık olmayan parmak uçları ile çelik tellere basıyoruz. Normal olmama sebebi enstrümana hakim olmadığınız için büyük ihtimalle gereğinden çok daha fazla bir basınç ile basıyorsunuz. İki durumda da çare devam edip nasırlanmak.

Eğitim çok karışık iş ama en temizi eğitim konusunda tecrübeli birinden ayda iki bile olsa ders almak ama. Online ders veren profesyonel eğitmen önerebilirim.
  • hedep  (24.08.24 09:04:56) 
Gitari bi bakima gotur. Guzelce bi elden gecsin ve tabii ki teller degissin.

Sonra kendine hedefler koy. Nankor bi alet. Her gun en az 30dk eline al. Imkansiz diye bir sey yok. O kadar cok yasadim ki ben bunu hayatta yapamam deyip de 1 hafta sonra yapabilir hale geldigim seyleri.
  • floydian  (24.08.24 10:40:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.