[]

torpiller nasıl ortaya çıkıyor?

nerden nereye geldi, şu diplomayla nasıl buraya geldi gibi, twtter'da sözlükte linçlnen şahıslar oluyor ya bazen. bunları nasıl ortaya çıkartıyorlar? benim de bir tane ortaya çıkarttırmak istediğim var da, bu konuda ne yapabilirim. 2 yıllık el sanatlarından, belediyede mali hizmetler müdürü olmuş bir kız.




 
Belediyeler ve üniversite yönetimleri daha özerk bir yapıda olduklarından buralarda torpil gelenek halini almış durumda.
Öyle liyakat, hakaniyet, meşruiyet,fazilet, erdem vs aramak olmaz.

Geçenlerde de çıkmıştı bir vefat haberi nedeniyle üniversitenin sayfasının duyuru kısmında taziye mesajı yayınlanmış ama birbirileri ile akrabalık bağları olanların networku de ortaya çıkmıştı.

Fakülte biriminin yöneticisinin kendi ailesinden olanı kuruma alması vs. olmazsa olmaz adetlerimizdendir.
Hatta prof. gibi ünvanları gerçekte alabilmenin koşulları neye bağlı, arka planda kalan teamüller nelerdir bir zahmet duyurudaki akademikler bir söylesin. Uluslararası alanda makalesi olan akademiklerin sayısı bile oldukça sınırlı.
Öyle videolar varki internette biraz arka planda kalan gerçekler duyulduğunda, üniversitelerin tek işi diploma basmak mı sorusu akla geliyor.

Kısacası boşuna uğraşma.
Kısa vadeli ve cebini düşünen, ticaret yapan siyasetçi, politikacı yerine kendini bu toprağa adayan devlet adamları, yönetici yetişmediği ve yeni bir bürokratik anlayış oluşmadığı sürece bunlar her zaman ve maalesef yaşanacak şeyler.
Strateji , analitik düşünce , dünya g0ndemini takip etmek nedir bilmeyen sürüyle yönetici var.
Yer yer duyuruda da "kendi işinden habersiz" bir çok yöneticinin olduğunu burada okuyoruz.
Çalışanın az bir dikkati olmasa şirketi zarara koyacak kadar yönetici zekaya da sahipler bu üst katta oturanlar.

Devleti, geçim kaynağı sağlayan bir şirket olarak görmenin sonuçları bunlar.
Tamamen özveri değil, menfaat odaklı çalışma hayatının iş yerinde çalışan kişiler arasında oluşturduğu derin güvensizlik hissini de yaşayanlar bir zahmet söylesin. Bu kimseler boş zamanlarsa bir araya geldiklerinde alış veriş , araba, yemekten başka başka bir sohbet konuları da yoktur.
Kendi iş yerleri olsa, aralarında işsiz olanı asla işe almazlar.

Bana kalırsa, bunlar düşünüldüğünde şehirden uzak bir yerde, bir kaç hayvanı olan bahçesi veya tarlasıyla geçinen biri çok daha şanslı bunlara göre.
  • diyecevaplandı  (23.08.24 20:40:40) 
aklı başında birisi torpilini açık açık söylemez ama son on yıldır torpilliler torpilleriyle gurur duyar utanmazlığına geldi. yerleştiklerinden itibaren uluorta "ben x'in adamıyım beni buraya x soktu" diye hava basıyorlar, etraflarına aba altından sopa gösteriyorlar. sözlükte twitterda "ortaya çıkarılan" tiplemelerin olayı bu. kimsenin dedektiflik yapmasına gerek kalmıyor.


  • titanyum22  (24.08.24 20:18:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.