[]

toksik anne baba ilişkisine psikiyatri doktoru çözüm olur mu?

en kısa hali ile özet geçmeye çalışacağım.

annem babam senelerdir asla anlaşamıyorlar. babam çabuk sinirlenen biri. annem de zamanla o hale geldi gibi bir şey. çok çok basit bi konu üzerinde sürekli birbirlerinin üstüne laf söyleyerek kavga ederler. ikisi de karşı tarafı birbirini dinlememekle suçlar vs.

daha önce konuştum, ama asla faydası olmuyor. yanlarına gitmek istemiyorum bazen çünkü gereksiz kavgalarından ben yoruluyorum.

annemin mide rahatsızlığı var bi de, doktor stres yapma demiş. kadın stres küpü.

malum engelli kardeşim var 30 yaşında ve ağır bakım gerektiriyor. senelerce ona bakmak vs annemi aşırı yıprattı ki tek baktı sayılır.

devlet hastanesi psikiyatri doktorundan fayda görür mü sizce? ilçede yaşıyorlar, bir doktor var sadece. özelde düzenli terapi alabilecek durumda değil.

antidepresan ya da başka bir ilacın bu duruma çözümü var mıdır?

 
Çözüm dediğiniz tamamen bitmesi ise olmaz. Ama ilaç başlanması ile kısmen rahatlayabilir. Evde engelli ve bakım verdiği bir çocuğu olduğunu da belirtirse çok uyku yapmayan bir ilaç başlar doktor.


  • master of ceremonies  (23.08.24 10:42:26) 
rahatlama olur, mucize olmaz

ilçede psikolog varsa psikolog desteği de alsın
  • jülsezar  (23.08.24 11:09:49) 
Mucize yaratmaz ama hiç yoktan iyidir. İlaç lullananlardan bildiklerim daha gamsız oldu mesela eskiye kıyasla. Sorunlar bitmedi ama en azından kendilerini eskisi kadar çok yıpratmıyor.


  • playing star again  (23.08.24 11:30:55) 
doktora mutlaka konuşmak gerekir. bazı ilaçlar bazı bünyelerde uyuşukluk uyku vs yapabilir. Kardeş durumundan dolayı anne üzerindeki sorumluluk fazla olduğundan böyle bir durum başka şekilde yıpratıcı olabilir. doktor ila konuşurken bu durumu da özenle belirtmek lazım ki ilaç/doz ayarlamasına ona göre dikkat etsin.


  • kisa  (23.08.24 12:52:41) 
ek olarak, özelde de psikiyatriste gitse (evet psikologlar kadar olmasa da daha uzun dinliyorlar devlete göre) ilaç açısından çok bir şey değişmeyecek.

çoğu ilaç 2-3 hafta sonrasında etki göstermeye başlıyor ve tamamen etki göstermesi doz ayarlanması daha uzun sürüyor. hatta her ilaç herkeste aynı etkiyi yapmıyor vs

anneniz de destek almak istiyorsa, bir an önce deneyin derim
  • jülsezar  (23.08.24 13:03:50) 
Ciddi konu. Evde engelli bakımı zor iş. Yıpratıcı anlaşılıyor bu kadar stres.

Aile danışmanları var bu konuda ikisi birlikte destek alabilir.

Onların da tavsiyeleri olur psikiyatri ile birlikte onlara da danışılabilir eş zamanlı.
  • anten  (23.08.24 14:18:00 ~ 14:18:27) 
Stres küpü olması annenin işini kolaylaştırır. Serotonin geri alım inhibitörü (ssri) grubundan bir ilaç verirler, çok yüksek ihtimalle prozac verirler, bence versinler (çünkü en eski en stabil ilaç o şu anda) ve annenin hayata bakışı bile değişir, hiçbir şey olmasa stres faktörlerine karşı hissizleşir.

Eşzamanlı olarak psikoterapi alması da çok iyi olur, bu da iyi gelecektir fakat ilaçla bir yere kadar bu konfor devam eder çünkü bazı beyinler bağışıklık geliştirebilir, daha fazla ilaç gerekebilir, onu bilemiyoruz mutlaka doktor gözetiminde kalması gerek. Keşke imkan olsa psikoterapiye de gitse, ayda bir bile olur aslında.
  • muhayyer divan  (23.08.24 14:32:22 ~ 14:35:07) 
Bosansinlar annen durumu soylesin
Evi alsin babaya tekmeyi bassin nafakada alsin hic bir sikintiniz kalmaz

  • Zetnikov  (23.08.24 22:24:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.