[]

Temizlik malzemeleri ve temizlik "trick"leri

Yani genel anlamiyla temizlik biliyorum tabii ama daha ayrintili temizlik yapmak gerekecek.

Temizlik malzemeleri ve trick'leri, puf noktalari soyler misiniz? Detayli ev temizligi icin daha cok. Ana malzemeleri de ekleyebilirsiniz. Az bilindik seyler de. Bezler de.
Bir de mumkun oldugunca hipoalerjenik olsun istiyorum. Tabii detayli temizlikte pek olmayabilir...

Mesela duvarlar ve banyo duvar fayanslari icin.
Yuzeyler icin.
Dusakabin ici icin.
Koltuklar icin. Yatak bazasi icin (Arap sabunu spreyi iyi mi ve yeterli olur mu bunlar icin?)
Supurme, toz alma trick'leri..
Bi temizligi once, sonra yapma vs.

Tesekkur.

 
Sirke, karbonat gibi doğal temizleyiciler kullanmanı öneririm. Bir de yüzey temizleyici mendiller var onlar da pratik oluyor. Doğada çözünebilen, vegan ve cruelty free olanları kullanıyorum.


  • rock n roll  (22.08.24 21:16:51) 
- Buharlı temizleyici tavsiye ederim, kolay kolay bozulan bir şey değil zaten ev için yatırım bence. Koltuk, yatak temizliğini vs bu şekilde çok rahat yapıyorum. Yer için her günlük temizlikte çıkarmaya üşeniyorum ama detaylı temizlik yapılacaksa çok etkili oluyor.
- okaliptüs ve limon yağı küçük şişelerde satılan esansiyel yağları yer temizliğinde kullanıyorum birkaç damla ev çok temiz kokuyor hem de gerçekten dezenfekte ediyor.
- benim en çabuk batan hep mutfak oluyor, o yüzden mutfak için cırt cırtlı çıkan ucuz yer mopları var. Bazi çıkıp elde yıkanıyor hemen. Mutfak battığında hemen onla silip temizliyorum vileda kovası vs olmaması bakımından pratik oluyor.
  • titanic kemancısı  (22.08.24 21:25:09 ~ 21:25:29) 
arap sabunu var bende ama asla çamaşır suyu etkisi yapmıyor. ben şöyle yapıyorum benim ev epey uçmak üzereydi.

geniş tenceryle su kaynattım ama onu tüpün üzerinden hiç alma, kaynasın dursun. eline eldiven geçirince yanmıyor ellerin. içine az çamaşır suyu ve bulaşık deterjanı koy. birde büyük bulaşık süngerleri oluyor. tabi rahatsız olursan ağzını burnunu sar, camları aç. çünkü ben çamaşır suyu alerjim var. o süngeri batır sil, önüne neresi geliyorsa, batır sil batır sil.
en son birde durula.

farklı tencereyle aynı işlemi diğer yerlere de kullanabilirsin. yalnız bu sefer sakın onu mutfakta kullanma.

tozlar için ilbeys veya pella bezler var. durulama kurulma gerek yok.

buharlı alet benim de var ama asla bir yağ çöz etkisi yapmıyor. çok kirli olmayan evlerde biraz işe yarıyor gibi.
  • geveze yazar  (22.08.24 21:48:39) 
Klozet: Benimki gibi aşşırı kireçten muzdaripseniz, porçöz, süngerin yeşil tarafı ve çift kat ameliyat eldiveni, kireç izleri için yeterli.
Normal zamanda iç temizlik domestos beyaz kapak ve tuvalet fırçasıyla.
Su haznesi için bir miktar çamaşır suyu döküp fırçayı da içinde bekletip sonra fırçayla temizlemek hem fırçayı hem klozetin su haznesini temizlemek için yeterli.
Klozetin kapakları ve dışı için Asperox sarı güç ve sarı bez.

Duşa kabin içi, Yine kireç sorunundan Asperox mavi güç ve süngerin yeşil tarafı. Kullanırken de maske. Her duş sonrası da el çekçekiyle temizlik.

Benyoda duşakabin, klozet içi ve lavabo içi dışında bir yere su değmez. Lavabo içi dışı, dolap iç ve kapakları, duvar fayansları için sarı güç ve sarı bez. Az vahim hallerde HighGenic silikonlu ile sihirli bez. Daha az vahim hallerde ıslak mendil.

Cam, ayna, dolap, sehpa, çerçeve, silikonlu temizleyici ve sihirli bez.

Mutfak eviye, ocak, fırın dolap, davlumbaz vs.: sarı güç ile bulaşık süngeri, yetmezse sihirli sünger, Ocakta sihirli sünger yetmezse ve fırın içinde ve davlumbaz filtresinde HighGenic fırın temizleyici

Anlık temizliklerde: Islak mendil.

Zemin için, Robot süpürge, üstüne parex tornado ile iki kapak Asperpx zemin temizleyici, üstüne sihirli mob

robotu temizlemek için ve koltuklar için normal elektrikli süpürge
  • Mirket  (22.08.24 22:11:39) 
Koltuk silmek için: www.rossmann.com.tr

Tuvalet için: www.rossmann.com.tr

Cam silme için: www.rossmann.com.tr

Ocak ve yağlı yüzey için: www.rossmann.com.tr

Mutfak lavabo ve tezgahı dezenfekte etmek için: www.carrefoursa.com

Lavabo ve musluk ovalama için: www.rossmann.com.tr

Banyo için: www.hepsiburada.com
  • playing star again  (22.08.24 22:14:32) 
duş kabini için eğer düz yüzeyse her duş sonrası minik silgeç ile duvarlar dahil suyu alırsanız uzun süre temizlik ihtiyacı olmuyor.
olduğunda da mikrofiber bir beze az miktarda kireç çözücü döküp sıkıp, siliyorum. kendi kendine kurumakla birlikte iz bırakmıyor. şu an için bulduğum en başarılı çözüm bu oldu.

koltuklarda mikrofiber bezi kapatacak büyüklükte tencere kapağı kullanıyorum. sıcak suda erittiğim bulaşık mak deterjanı ile koltukları siliyorum. su kapkara çıkıyor. şaşırtıcı. elle silince bu kadar olmuyor nedense.

çok iyi silen ve üzerine klorak dökülmüş bir el havlusunun ortasını geldim ve büyük silgeçe geçirerek duvar, dolap üstleri ve zeminleri siliyorum.
tabi ele alıp sıkmak ve takmak gerekiyor ancak bu temizlik kalitesinde epey level atlattırdı benim için. arap sabunu kullanıyorum. eğer koku isterseniz esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. lavanta yağı önermem. çünkü insanı yalnızlaştırıyor.

en muhteşem temizlik malzemesi olarak da meşe külünü tavsiye ediyorum. sözlükte bile var nasıl elde edildiği. tüm yağlı yüzeyler, fırın tepsileri ilk alındığı hale dönüyor. ocağı ve davlumbazı ilk sildiğimde şaşırdım, yeni bir eve taşınmışlık hissi gelmişti.

camları da önce temiz su ile bezle siliyor ardından alaman üsulü yine silgeçle tamamlıyorum. neredeyse iki haftada bir sildiğim için de çok sıkıntı olmuyor. işte o rahatlıkla da camlardan sonra tozları alıyorum. beyaz sirkeli bez ile silince geç tozlanıyor diyorlar.

yine de eve gelen yardımcının temizliği bana daha iyi görünüyor. sürece dahil olmadık diye mi bilmiyorum ama çözemedim de.

saçlarımı çabuk uzatsın diye biberiye kaynatıp duştan sonra döktüğüm için giderin etrafı sararmıştı. bunun için de going zeero'nun beyazlatıcısını kullandım duş zemininde. çok başarılı.
  • janderzel zartanyan  (23.08.24 18:59:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.