[]

Regl geciktirmek icin ilac alsam mi

Tatilim benin planlamam disinda gelistiginden regl donemimi denk gelecek buyuk ihtimalle.
Napsam?
Cok zarari olur mu?
Daha once hic kullanmadim.
Eczaneden satin alabilecegim ne var?
Kullanma, ben cok cektim demezsiniz di mi?
Tatilde hic cekemicem cunku.
Bi de deniz gunes tatiline cikiyorum.

 
Kaç gün sürüyor bilmiyorum ama hormonlarınla oynamaya değmez diye düşünüyorum. Sen bilirsin.


  • muhayyer divan  (22.08.24 20:57:47) 
Hormonlarınızla oynamaya değmez +1

Tampon kullanın hem rahat hem hijyenik.
  • ruhen hastayim ben  (22.08.24 21:15:27) 
Yoğun kanamanız olmayacaksa tampon öneririm. Alışkın değilseniz tampax markasının uygulaması kolay aplikatörlü olduğu için. Son deniz tatilimde tamponla idare ettim, bir sorun yaşamadım.


  • marla is in my head  (22.08.24 21:28:29) 
Al bence, kafan rahat olsun, tuvalet aramakla uğraşma.

Ben hep kullanıyorum, çocuğum olmazsa haber veriirm ;)

Primolut glb ismi
  • abuzer  (22.08.24 21:29:19) 
Hormonlarınla oynamaya asla değmez +1 Ben kullandıktan sonra bir yılda ancak düzeltebilmiştim. Herkesin bünyesi aynı değil, bu riske değmez. Tampon kullanırsın, regl kabı bile olur ama hiçbir şey sağlığından önemli değil.


  • moonie  (22.08.24 21:29:54 ~ 21:30:44) 
Ben bu yaşıma kadar toplamda 3 kere (tatil döneminde) kullandım. Bende herhangi bir yan etkisi, aşırı ağrısı, ne bileyim sonrasında düzensizliği vs olmadı. Sadece gününü ileriye atti ama bu kişiden kişiye çok değişen bir süreç. Benim regl dongum de normalde çok düzenlidir, hiç sorun da yaşamam zaten.


Primolut-n gibi bir ismi olan ilaç almıştım. Eczaneden, reçetesiz alınıyor. İlacı bıraktıktan 2 gün sonra da regl oldum her seferinde.


Dediğim gibi yatırım tavsiyesi değildir ama bende hiç sorun olmadı.
  • fraise  (22.08.24 21:30:23) 
Al ne olacak, en fazla ne olabilir? :)


  • gabe h coud  (22.08.24 22:32:45) 
Alma. Tampon kullan. Tatilde regl oldum ilk kez denizde tampon kullandım. Hicbir sey olmadi.


  • sonsuz  (22.08.24 22:54:54) 
Arkadaslar ben yazin reglin yasaklanmasi gerektigini dusunenlerdenim :)
Zaten tampon olmasa hic cekilmez yazin ama ben onla da rahat etmiyorum. Hele suya hayatta girmem o sekilde.
Fraise duymak istediklerimi yazdi.
Alicam ilaci sansimi denicem
  • Kittie  (22.08.24 23:37:44) 
Patronum Dr o ve kızı eğer ki tatillerde denk geliyorsa her seferinde kullanıyorlar. Onlarda yan etki yaptığını görmedim. Kişiden kişiye değişir ama benim denk gelse bende kullanırdım.


  • brnbrs  (23.08.24 01:05:01) 
iki ya da üç kere kullandım. şişkinlik harici bi rahatsızlık yaşamadım. ama sizde farklı bi yan etkisi olur, onu bilemem.

geçen iki günlüğüne havuzlu tatile gittik. regl oluyordum, tampon kullandım. sorun yaşamadım ama sürekli değiştirmek gerekiyor vs sıkıntılı biraz. ama asla sızma vs olmadı hani bu da aklınızda olsun.

zaten piyasada tek ilaç var, eczacı da onu verir. yalnız regl başlamadan önce kullanmanız gerek. başladıktan sonra kesmez.
  • elorelia  (23.08.24 09:22:47) 
Bende de bu yıl aynı problem var.
Bu konularda herkesin bünyesinin verdiği tepki farklı olur.
Daha önce geciktirici kullanmıştım ve bende çok işe yaramadı her gün az da olsa gelmeye devam etti bu yüzden bir kez de erkene çekmeyi denedim.
Ondan daha memnun kaldım.
Bu yıl da hem tatilim uzun süreceği için hem de geciktirmeden memnun kalmadığım için yine erken olması için aldığım haptan aldım onu kullanacağım.
  • mutekebbir  (23.08.24 09:22:57) 
Hanımefendilerin olduğu yerde akıl vermek haddimize değil bunun farkındayım ama şunu belirtmeden de geçemeyeceğim: Adet geciktirici ilaçların hormon döngüsüne bir etkisi yok, yani yumurtlamaya vs bir etkisi yok yumurtlama devam eder sadece rahimiçi tabakasına etki ederek kanamayı önler, ilaç kesildikten birkaç gün sonra da kanama aynı şekilde devam eder. Dediğim gibi bu yöntemin hormonal sisteme bir etkisi yok haliyle ileride yaşanacak yumurtlama döngüsüne ya da çocuk sahibi olmaya bir etkisi yok, bunları mesela Ella gibi ilaçları doğumkontrol yöntemi olarak kullanan insanlar yaşayabilir çünkü bu tip ilaçlar gebelik sürecini geri çevirebilmek için hormon sistemini tamamen tersine çalışacak şekilde düzenler, yani ilaç içeriğindeki progesteron hormonu yumurtlamayı engelleyerek gebe kalınmasını engeller ama regl geciktirici ilaçlarda progesteron hormonu bulunmaz, yukarıda da dediğim gibi yumurtlama aynen devam eder sadece kanama olmaz, o nedenle hormonal sisteme de bir zararı olmaz. Ek olarak bu ilacı regl döngüsü başlamadan 4-5 gün önce kullanmaya başlamak gerekir, yumurta kapıya dayanıca kullanıldığında kanama devam edebilir diyerek konuya uygu bir kelime şakası yapıp cevabıma bir son vereyim. Geçmiş olsun.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (23.08.24 09:49:51) 
Eczacımın kontrolünde ilaç kullanmama rağmen inanılmaz acı çektim. Regl olmuyorsunuz ancak reglinin tüm semptomlarını yaşıyorsunuz... Yaklaşık 5 / 6 kilo kadar büyüdüm, ayak bileklerim normalinden 4 katı kadar şişti, yürümekte de yüzmekte de zorlandım. İlacı bıraktıktan 3 gün sonra regl başladı ve korkunçtu. 1 ay evveldi bu ve evet maalesef ben çektim, siz çekmeyin derim. Açık net bir daha asla diyorum.


  • charbiel  (23.08.24 13:32:10) 
regl mayosu?


  • selam  (23.08.24 13:41:51) 
ah hayır, hayır, hayır!!!!

bedenin ritmini bozmayın ne olur! rahim bilgeliktir.

menstrual kap kullanmanızı tavsiye ederim. ben unutuyordum bile içimde olduğunu. 48 saate yaklaşmışken "ya bi dakka ben regl olmuştum" deyip koşarak tuvalete gittim. o kadar rahattı.

ilk birkaç dakika içinde konumunu çözersiniz. ilk seferde tam oturtmama olasılığına karşı, bu olmadı deyip atmayın.

ben şunu diyebilirim. 20 sene boyunca pcos ve akne tedavisi için bana dayadılar hormonu. depresif, saldırgan ve iğrenç bir insandım o süre boyunca. rahmin bilgeliği ile tanışınca bıraktım ve ne pcos kaldı ne akne. ben çok çektim. 3 gün için ritim bozmaya gelmez. toparlaması seneler ve hatta nesiller alabiliyor.
  • janderzel zartanyan  (23.08.24 19:08:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.