[]

Valiz fiyatları neden bu kadar uçuk?

Samsonite'ın en uygun model valizi 10 bin tlden başlıyor. Çok değişik lüks markaların valizleride çok uçuk fiyat mesela ortalam bir yatak fiyatı 10bin 30bin bandında. Neden valiz fiyatları bu kadar uçuk?




 
Samsonite kesinlikle alma pişmanlıktır.
Daha ilk seyahatimde tekeri kırıldı.

  • rentts  (22.08.24 18:29:53) 
İstanbuldaysan Eminönü Mercan yokuşuna git, tam adres veremeyeceğim ama orada yerel üreticilerin mağazaları var biz birinden beğenip 3lü set + 1 büyük daha almıştık. O dönem Boynerde tek valiz 3000 falandı biz 4 valizi 3000 küsura almıştık. Kaç kere yurtdışı uçuşunda kullandık bi problem yok mesela. Bir aksamı bozulsa bi gittiğimde gider tamir ettirir veya o parçayı alırım üreticisi orası :)


  • nhk ni youkosu  (22.08.24 19:03:21) 
samsonite çok güzel valiz


  • alp9900  (22.08.24 21:03:18) 
Bana kalırsa Samsonite ya maddi durumu iyi olan birine, ya da valizi çok kullanan ama valizin kırılma tehditi olmadığı durumlarda alınır. Mesela Havaş otobüsündesiniz, Samsonite valiziniz bagaj koluna denk geldi ve kapattılar çat diye kırıldı, üzer. Örneklerini gördüm. Sıradan bir ikame bagaj teklif ederler, uğraşılmaz da.

Zamanında 3'lü set, sert malzemeden valiz aldım. Harika değil, bir süre sonra tekerleri takılmaya falan da başladı ama makul bir süre iş gördü.

Soruya cevap vermemişim. Neden bu kadar pahalılar tam bilmiyorum. Tahminlerim, tasarım, arge, reklam, marka algısı, kalite vs diye düşünüyorum. Yurtdışında bariz daha ucuzsa, bir de Türkiye'deki niş ürün pazarının çılgınlığı.
  • mbond  (22.08.24 22:26:22 ~ 22:42:22) 
eksisozluk.com

samsonite pişmanlıktır. Satış sonrası hizmeti yok desen yeri.

Türkiye'de zamanında YKM'de falan satılan, iyi kabin valizi üreten IT Luggage var. 10 yılı geçti ne tekeri ne başka bir yerinden sorun çıkartmadı bana. Türkiye pazarında hala satış yapıyorlar mı ama bilmiyorum.
  • stimpak  (23.08.24 10:06:37 ~ 10:45:12) 
samsonite ın da kalitelisi ve ucuzu var, bazı serileri gerçekten çabuk bozuldu, ben bez valizlerin daha dayanıklı olduğunu gözlemledim.


  • ravenudon  (23.08.24 14:24:52) 
valiz degil samsonite bakinca oyle olabilir. yani turkiye'de bir sekilde luks algisi olusmus markalara (luks olmasa bile) millet hucum ettigi icin o spesifik markalarin fiyatlari ucuk oluyor.

ote yandan 12-13 sene once dekatlon'dan aldigim markasiz valizi hala kullaniyorum mesela. ogrenciyken almistim, pahali bir sey almis olamam. markadan uzaklas yani.
  • hot potato  (23.08.24 17:22:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.