[]

hakaret davası açabilir miyim?

arkadaşlar merhaba eşim ile dava olmasa da boşanma aşamasındayım hiçbir şekilde benimle iletişime geçmiyor yer yerden engelli.
fotoğraf daki erkek ve eşim Almanya da yaşıyor,ben Türkiye de. Instagram dan birbirlerini takip ediyorlar çocuk ile aramdaki yazışmalar göründüğü gibi.

bu durumda bu şahısa yönelik hakaret için şikayetçi olabilir miyim ve sonucu ne olur ayrıca eşime yakında boşanma davası açacağım bunu kullanabilir miyim?


hizliresim.com

 
eşinize karşı ne olarak kullanacaksınız ki? hiçbir şey söylememiş evet ya da hayır dememiş takipsizlik verir. instagramım hacklendi bana ait değil derse meta bilgileri vermiyor hiçbir şey yapmazlar. kabul ederse de yaparlar mı bilemedim.
not: avukat değilim.

  • matilda  (22.08.24 09:39:12) 
Ben adama niye yazdiginizi ve niye bu uslupla konustugunuzu anlayamadim. Esinize ulasmaya calismak icin miydi? Boyle "ne baglantin var" gibi neden cikistiniz?


  • mbond  (22.08.24 09:43:50) 
Hocam aylardır duyurularda almanyadaki eşiniz ile ilgili bu muhabbetleri soruyorsunuz üstelik deport edildiğiniz bilgisine de hakimiz şimdiye kadar bir avukat tutup olayı en başından karmaşık hal almadan çözmeniz gerekirdi sizin işler yaş açık söyleyeyim hayatınıza devam edin sizin olaylar milletler arası hukuka dayanıyor çözümü de ciddi para harcamayı gerektiriyor


  • apocalipy  (22.08.24 09:47:40) 
#matilda
eşim şahsın baş harfini Instagram da kalp yapıyor yanına. artık savcıya derdini anlatır hack olayını.

#mbond
nasıl bir üslupla konuştum ki gayet hemen soruyu sordum eşim heryerden engelliyor zaten ne alakası olduğunu merak ettim.herhangi bir çıkışma yok gördüğünüz gibi koç kelimeside görüntüsü iri olduğu için

#apocalipy

avukat Almanya dakiler dönüş yapmıyor ve Almanya daki avukatım bile engellemiş beni.
Türkiye de görüştüklerim suç duyurusu ve boşanma için ayrı ayrı ücret alacaklarını ve benim yaptığımdan ekstra başka bir işlem yapmayacaklarını söylüyorlar ve sadece boşanma için 70.000 TL isteniyor
bende o ücret yok ancak çözebilecek Almanya daki aracımı alabilecek bir avukat bulsam aracın yarı ücreti istedikleri miktardan çok daha fazlası ancak kimse işlem yapmıyor
  • hhhh99  (22.08.24 11:07:38) 
Adam size cevap vermek zorunda değil siz kendiniz habire mesaj ayıp darlamışsınız bundan hiçbir şey çıkmaz


  • titanic kemancısı  (22.08.24 11:20:18) 
yine de dursun bi köşede. bunu da sunarsın yeri gelince. birde bunlar seni tehdit etmişti yanlış hatırlamıyorsam. onun ispatlarını da kullan. ama önce adam akıllı bir dava açsana sen.


  • geveze yazar  (22.08.24 11:22:29 ~ 11:22:45) 
Iri goruntusu de olsa tanimadiginiz kisiye karsi lafa koc diye girmek bana garip geldi. Devaminda gelen soru da biraz hesap sorar tonda yazilmis. Devami da ayni sekilde ilerlemis, bu tanimadiginiz, konuyla ilgili bir hatasi olmayan rastgele bir kisi. Durumu aciklayip bir talebiniz varsa iletmeniz normal olurdu.
Bu arada ekran goruntusundeki yazilari okurken hakaretin sizin yazdiginiz mesajlardan gelmesini bekliyordum, ta ki son mesaji gorene kadar.

  • mbond  (22.08.24 11:23:59) 
Bu mesajlar, daha önceki sorularınız, üslubunuz vs. hepsi birleşince sıkıntılı biri imajı uyandırıyorsunuz. Zaten adama yazmanız saçma, üstüne üslubunuz da üstenci. Hesap sormaya hakkınız bile yok, buna rağmen size cevap vermiş ama ergen gibi atarlı giderli konuşmuşsunuz asıl derdinizi yazmayıp. 16 yaşında mısınız? Görüntüsü iri diye koç dediniz yani, ha tamam o zaman :d Ergen üslubuyla yazayım, salın artık.


  • duygusalatasi  (22.08.24 12:42:52) 
-Bir engelleme seçeneği olsaydı keşke- diye düşündürüyor duyuruların. Keşke


  • kel aynak kusu  (22.08.24 14:18:10) 
#titanic kemancısı
evet zorunda değil ancak küfür etme hakkıda yok ve darlamadim baya saat sonra tekrar yazdım

#geveze yazar
ayrıca bu şahsa hakaret suç duyurusu açmayı düşünüyorum yakında boşanma açacağım terk sebebiyle önce ihtarname yazacağım Adresi yok mailine göndermeyi düşünüyorum tehdit ispatlanmadı başkasıyla konuşmasında bana küfür var oda işe yaramaz ismim geçmiyor.

#mbond
rastgele bir kişi değil eski komşuları ve isminin harfi kalp yapılıyor benim konuşmamda bir hakeret suç varmı varsa dava açmayacagim ancak gayet normal bir şekilde sordum.gerligim yazıma yansımış olabilir ama hiçbir hakaret veya küfür yok bende

#duygusalatasi

sıkıntılı biri değilim hakkımı yasal olarak arıyorum.

#kel aynak kusu

nickim konu girişinde yazıyor
  • hhhh99  (22.08.24 14:46:48) 
Hakikatten aylardir bu konuda ortalama bir insandan cok az daha ozen ve caba ile bir suru duyuru aciyorsunuz. Ben iki fikir arasinda gidip geliyorum, ya asiri agir, bos bir trollsunuz, insanlara boyle sacma olta atarak keyif aliyorsunuz ya da psikolojik olarak cok kotu durumdasiniz ve bu anlattiginiz yasadiklarinizi artik kaldiramayacak durumdasiniz. Her iki durumda da destek almaniz gerekiyor, ama avukattan degil.

Ne soyledikleriniz uzun suredir manali veya mantikli, ne de yazim stiliniz inandirici. Birseyler oldukca yanlis gitmis veya gidiyor.
Sizin yeriniz (eger troll degilseniz) burasi degil. Cok daha profesyonel destege ihtiyaciniz var.
  • quaker  (22.08.24 16:21:25) 
karşı taraf size "huzuru ve sükunu bozma"dan dava açma hakkına sahip olmuş gibi. aldatıldığınızı düşünüyorsanız çekişmeli boşanmanıza bahsettiğiniz kalpli baş harf olayını eklersiniz ve gerekçenize sadakatsizliği eklersiniz. çekişmeli boşanma davaları uzun süren işler ve belki yıllar sürecek, sizden bir kere ücret alacak. avukatların bağlı olduğu baroların "avukatlık asgari ücret tarifesi" diye bir şeyi var. bunun altında bir ücret aldığında barodan atılma durumları var.


  • phonex  (22.08.24 18:14:53) 
Anladığım kadarıyla daha fazla iletişime geçmeye çalışmak hem sizin hem de birlikteliğinizin aleyhine olacak.

İletişim kurmak istiyorsanız sizin ailenizden ve onların ailesinden kişiler iletişim kurabilirse daha iyi olur.

Boşanmak kaçınılmazsa mutlaka bir avukatla anlaşmanızı tavsiye ederim.

Başkasıyla ilişkisi olduğuna dair veriler varsa kenarda dursun. Avukatınız değerlendirebilir.
  • hebanon  (22.08.24 19:34:09) 
siz ne yapın edin çalışın çabalayın para biriktirin, bu kişilere bir dava açın ve olabilecek en az zararla kısa zamanda kurtulun bunlardan. artık kaybettiklerinizi düşünmeyin. yeterki kurtulun. anlattığınız gibilerse çirkeflikten uzaklaşmış olacaksınız, bu sizin için büyük bir ferahlık olacaktır.

yukarda size tedavi olun diye saydıran çok bilmişe de aldırmayın. muhtemelen biri de onu ezikledi. acısını senden almaya çalışıyor.
  • geveze yazar  (22.08.24 19:45:47) 
#quaker

Merhaba, maalesef uzun süredir ciddi sıkıntılar yaşıyorum ve ne yazık ki hiçbiri çözüme kavuşmuyor. Zaman geçtikçe durumum daha da kötüleşiyor. Başkalarını meşgul ederek bir şey kazanamam; eğer hesabıma girerseniz, bunu daha önce de yapabileceğimi anlarsınız. Anlattıklarım, yaşadıklarımın çok küçük bir kısmı. İnanın, bir kısmını delillerle avukata anlattığımda, onlar bile inanmakta zorluk çekti.

Psikolojik destekten bahsediyorsanız, geçerli bir sigortam yok. Referans olarak konuştuğum doktor, tedaviye yönelik standart prosedürlerden bahsetti.

Yazım tarzım şu an düşünebileceğim son şeylerden biri.

Eğer bana faydanız olacağını düşünüyorsanız, size eski tarihli bir şikayet dilekçesini gönderebilirim.



#phonex

Böyle bir suç işlediğimi düşünmüyorum. Mesajlaşma özelliğinin açık olması, buna engel değil mi? Eğer karşı dava açabilirse, ben şikayetçi olmayacağım. veya açtığı davayı kazanabilecek ise.
Boşanmaya ekleyeceğim, ancak bunu avukat olmadan yapmayı düşünüyorum. Çünkü görüştüğüm avukat bana "delilli gerekçe sun" dedi. Sayısız gerekçe sunmama rağmen, hepsini ya yurtdışı ile ilgili ya da işe yaramaz buldu. Ayrıca pek ilgili de davranmadı.

#hebanon
Uzun süre iletişime geçmedim, ancak usulsüz ihbarlara devam ettiler. Aile büyüklerim, farklı kişilerle iletişime geçti fakat ya engellendiler ya da tehdit ve küfürlerle karşılaştılar.

#geveze yazar


Kurtulmak için hiçbir şey almadan ülkeyi, hatta evi bile terk ettim. Kaybettiklerimin yanı sıra, özgürlüğüme ve canıma göz dikmiş durumdalar. Ailesiyle en son 2 yıl önce yüz yüze görüştüm. İki yıl aradan sonra sadece babası telefonda hakaretlerde bulundu. Buna rağmen hâlâ bu durumdayım. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
  • hhhh99  (23.08.24 10:36:14) 
cevaba cevap :)

biriyle iletişime geçebiliyor olmak istediğiniz an istediğiniz mecrada istediğiniz şekilde konuşabileceğiniz anlamına gelmiyor.

avukat zaten sizi bilgilendirmiş. davacı davasını ispatla mükelleftir. bunu bizzat şahitlerle yahut kanıtlarla ispatlamanız gerekecektir.

yıllar evvel seyirci olarak ağır cezada takip ettiğim bir dava vardı. kadının iddiası eski kocasının kendisini vurmak istediği ve elinden tabancayı alıp vurduğu yönündeydi. eski kocasının evli olmasına rağmen gizli ilişki yaşadıklarını iddia ediyordu. kadının avukatı her söz aldığında savunmaya katkısı olmayacak, uzatıp durduğu hikayeler anlatıyor ve alakalı alakasız şahitler dinletiyordu. genç bir kız şahit vardı. hakimler heyeti başkanı soru sordu "tarafların ilişkisine şahit misin?" kız da "evet el ele tutuşup geziyorlardı" diye cevap verdi. hakim yanında ki hakimin elini tutup havaya kaldırıp "söyle kızım bizim de ilişkimiz var mı?" diye sordu. sonra sorusuna ek yapıp "kızım tarafları özel bir alanda anadan üryan don atlet çok yakın halde gördün mü? onu söyle" dedi. kızcağız da "hayır efendim" dedi. sayın başkan da "tamam gönderin" diyerek mübaşire işaret etti.

gülmemek için kendimi zor tuttum. sonuca gelirsek sanık kadın müebbet hapis cezası aldı çünkü rahmetli üç adet kurşunu sırtından yemişti. ne olay yeri ne de adli bilirkişi raporları ne de şahitleri kadının ifadesini desteklemiyordu.

dava kazanılmaz ya da kaybedilmez. siz davacı olarak iddialarınızı ispatlarsanız davanız ve talepleriniz kabul edilir. yok ispatlayamazsanız reddedilir, dosya kapanır. konu bu kadar basit. tarafların anlaşamadığı konuda biz anlaşamadık sen karar ver diye mahkemeye gidilir. mahkeme ise muhakeme için tarafların ortaya koyduğu delil ve tanıklara bakar. ilgili kanun maddesinin hükmü neyse ona göre bir karar alır. kararda bir hata görüyorsanız bunu detaylıca gerekçelendirir ve bir üst mahkemeye taşırsınız.

öncelikle olayı taraflar olarak kendi aranızda anlaşarak çözme yoluna gidiniz. mahkeme muhakeme edilen yerdir. canınızı sıkan kişinin hayatını dar edeceğiniz bir yer değil.
  • phonex  (24.08.24 00:07:18) 
bence sen kurban psikolojisine girmişsin. beni şöyle ezikliyorlar, böyle tehdit ediyorlar diyorsun sürekli ama bunu kanıtlayan tek şey yok elinde. hiçbir şeyde gözüm yok sadece bunlardan kurtulmak istediğini yazmışsın ama sürekli kaybettiklerini yazıyorsun. son yolldığın resimde de ilk önce sen bulaşmışsın buna.

neden farklı bir yol çizmiyorsun kendine. mesela bir işin, hobin var mı, kalbini tekrar birine açmaya hazır mısın bunlara odaklansana. sağlığın nasıl, uykuların düzenli m hayatın yolunda mı? bunları unutup kendine zaman ayırman süper olmaz mı?
  • geveze yazar  (24.08.24 13:16:20) 
Buradan hakaret davası çıkmaz. Bu arada bence üsluba uygun cevap vermiş. Öyle "koç" diye girip, hesap sorup, üzerine de bunaltınca ne diyecekti?

"Koç, X ile ne bağlantın var?" dediğinde "sana ne amk?" diyebilirdi mesela gayet haklı olarak. Onun yerine "Sen kimsin, bundan sana ne? Nereden çıktı?" yerine "?" atmış. Üstüne buraların komutanı gibi "sana soru sordum" falan diye girmişsiniz. Siz açamazsınız ama adam size "taciz ve rahatsız ediyor" diye TCK 123'ten huzur ve sükunu bozma suçu davası açabilir gibi gözüküyor.

Eşinizle ilişkiniz neden boşanma aşamasında, süreçte neler oldu? Bu kişi ile iletişimi ne vs. kısmını bilmem ama sırf birbirleri ile ekliler diye delil çıkarmaya çalışıyorsanız %99 bundan bir şey çıkmaz.
  • nawar  (24.08.24 14:10:48) 
#phonex

Sizin deneyim ve tecrübenize göre, karşı tarafın dava açma hakkı var ve benim hakaret davam takipsizlik alır diye düşünüyorsunuz. Anladığım kadarıyla bu durumda, hakaret olayıyla uğraşmamam en mantıklısı. Ayrıca ben rahatsız etmiş olabilirim; ancak hiçbir hakaret etmeden soru soruyorum ve bu hakaret olayı için tanık sunamam. Ortada delil var.

Diğer konulara gelecek olursak, Almanya’daki mahkemeye tüm saatleri, plaka tanıma güzergahına kadar, WhatsApp görüşmelerine kadar birçok detayı ilettim. Elimdeki delillerin çoğunu hukuk olarak delil kabul etmediler ve diğer bilgilere de ben ulaşamam. Bu nedenle polise gerekli bilgiyi veriyorum; ancak kendileri, hiçbir kanıt olmamasına ve aynı kişilerin eski benzer şikayetleri olmasına rağmen hiçbir soruşturma yapmadan iddianameye göre hareket ediyorlar. Hiçbir ifadem dikkate alınmıyor. Bu durumu Almanya İçişleri Bakanlığı’na ilettim; ancak yine aynı, sanırım farklı bir işleyiş içinde ilerliyor benim durum.

#geveze yazar

Kurban durumundayım zaten. Sana kanıt olarak dosya dedim, baktın olmuyor; dosya içeriğini istiyorsun. Bunlardan kurtulmak istiyorum ki kaçtım onlardan; ancak hiçbir yerde kaybettiklerimden vazgeçtim dediğimi düşünmüyorum. Farklı bir yol çizmek için çabalıyorum; uykuyu, hayatı, sağlığı düşünecek yaşam standartlarına erişmek için çabalıyorum.

#nawar

O zaman en mantıklısı hiç hakaret davası açmamam. esim baş harfini kalp emojisi ile biyografisine ekliyor; bu konuşmadan sonra siliyor. Delil çıkarmadan çok, gerçekten meraktan dolayı sordum.
  • hhhh99  (24.08.24 21:36:21) 
olay yurtdışında geçtiği ve alman hukukuna dair hiçbir bilgi sahibi olmadığım için yapacağım yorumun zerre katkısı olmayacaktır. bunun için alman bir avukat ile anlaşmanız ve onun üzerinden işlemlerinizi yürütmeniz gerekecektir. hukuki süreçler internet ortamından destek olarak yürütebileceğiniz işler değildir.

2017 senesine kadar karakola bile girmedim ben. sonra bir şeyler oldu ve mahkemeden çıkmaz olduk. bir şekilde avukatımla tanıştık ve sürekli onunla çalışmaya başladım. ben avukatıma her yıl görece iyi sayılabilecek rakamlar ödüyorum. ödediğim rakamı da boşa görmüyorum çünkü adam beni gelecekte oluşabilecek her türlü zarardan koruyor. bu adamın işi bu. bilgisini pazarlıyor ve tecrübelerinden faydalanıyorum. artık en basit sayılabilecek kira sözleşmelerimi bile vekilim olarak avukatım imza atıyor. en küçük olumsuzlukta kişi karşında avukatımı buluyor. bana artistlik yaparken avukata kedi oluyor.

bu nedenle yurtiçi ve yurtdışı bir avukat ile anlaşın ve onların direktifleri doğrultusunda kanıt ve şahitlerinizi hazırlayıp hukuki sürecinizi başlatınız.
  • phonex  (26.08.24 02:14:10) 
#phonex


Fikirleriniz için teşekkür ederim. Ben de sizin gibi, hayatımda hiç karakola gitmemiş biriyken Almanya'da çok farklı deneyimler yaşadım ve şu anda Türkiye'de de bazı zorluklarla uğraşıyorum. Ne yazık ki, maddi durumum şu anda Türkiye'de bile yeterli gelmiyor. Ayrıca Almanya'da 30'dan fazla avukata durumu anlatan e-postalar gönderdim, ancak hiçbir dönüş alamadım. Eğer Almanya'da olumlu sonuç alabileceğini düşünen bir avukat bulabilirsem, ücretini bir şekilde karşılamaya çalışacağım; hatta aracımın yarısını bile teklif edeceğim. Ancak maalesef hâlâ geri dönüş alabilmiş değilim.
  • hhhh99  (26.08.24 11:02:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.