[]

İlk kez uçağa bineceğim de dostlar...

Aslında ikinci kez. Küçüktüm bindiğimde, babamın elinden tutup gitmiştik.
Şimdi aktarmalı yurtdışı uçuşu var.
Antalya İstanbul Sabiha gökçen
Sabiha an da yurtdışına gideceğim.
Check-in işlemini yaptım. Uçak altı bagaj olacak.

Antalya Havalimanina girince ilk olarak ne yapacağım.?
Pasaport kontrolü antalya da mı yoksa sabihada mi olacak?
İstanbula inince öylece mal gibi havalimaninda bekliyor muyuz?
Acikcasi ne soracağımı da bilmiyorum aklınıza gelenleri yazarsanız sevinirim

 
Antalya'da dış hatlar kontuarına gidip bagajınızı vereceksiniz. S.G. aktarmalı X uçuşu diye.

Onlar bagajınızı alacak, pasaport/vize/oturum kartınıza bakacak ve biletinizi basıp verecek. Buradan sonra normal şekilde S.G.'e uçuyor gibi iç hatlardan güvenlik kontrolünden geçip İstanbul uçuşunuzun kapı numarasına gideceksiniz. Ekranlarda zaten yazıyor hangi uçuşun hangi kapıdan olacağı.

İstanbul'a indikten sonra dış hatlar transit yolcu yönlendirmelerini takip edip pasaport kontrolden geçeceksiniz. Sonra yine X-ray, gate'e gitme ve uçağa binme. İndiğinizde de önce pasaport kontrol, sonra valizlerin hangi bantta olduğunu öğrenme, valizi alma ve çıkış.
  • marla is in my head  (21.08.24 18:31:42) 
Hocam Antalyadayken bagajı diş hatlar kısmına vereceğim doğru mu? İç hatlarla işim yok mu yani?


  • tahirkemalbozoglu  (21.08.24 19:12:59) 
Bagajı dış hatların o taraftaki kontuara verip, siz yolcu olarak iç hatlar kapısından geçip kendi Antalya-İstanbul iç hat seyahatinizi gerçekleştireceksiniz.


  • marla is in my head  (21.08.24 21:49:30) 
Ben İzmir'den aktarmalı uçuş yaparken hiç bagajı dış hatlara verip oradan iç hatlara geçmedim. Valiz benimle aynı uçağa binip İstanbul'a gidecek, niye dış hatlara veriyorum? İç hat bagaj tesliminde bağlantılı uçuş diye hatırlatın, zaten biletinizden görüyorlar. Sonrası @marla'nın dediği gibi.

(Ama dönüşte İzmir'de iç hatlardan inip valizi dış hatlardan aldık hep, öyle bir saçmalık var.)
  • kobuzchu kiz  (22.08.24 09:14:25) 
İyice kafamı karıştırdınız ya, ne yapım ben şimdi?


  • tahirkemalbozoglu  (22.08.24 10:53:26) 
Aslinda yazilanlara benzer seyleri yazacagim ama toplarlamak adina;

1. Siz Antalya havalimaninda Istanbul ucusunun kontuarini bulun ve oraya bagajinizi teslim edin. Görevli zaten aktarmali yurtdisi ucusunuzu görecek.

2. Istanbulda ucaktan inince dis hatlar transit yolcu tabelasini takip edin veya ordaki görevlilere sorun.

3. Sabihada yurtdisi harc pulu alin (yurtdisinda oturumunuz yoksa) ve pasaport kontrolune girin. Sira cok uzun olabiliyor ona dikkat (polis memurunun manuel bir sekilde kontrol ettigi). Hatta onun yerine sol tarafindaki otomatik kapilari (manuel kontrol yok turnikeden gecer gibi geciyorsunuz) da kullanabilirsiniz. Normalde yeni cipli pasaportlara özel zannediyordum ama eski tip pasaportla da calisiyor.

4. Kontrolden sonra istege bagli duty free alisverisi ve yurtdisi ucaginizi bulup kapiya gidin.

5. Ucakta indiginiy ülkede direkt pasaport kontrolüne gireceksiniz (turistik gidiyorsaniz dönüs bileti, nerde kalacaginiz, yaninizdaki para miktari gibi sorular gelebilir) ve daha sonra banttan valizi alip süreci bitireceksiniz.
  • axl  (22.08.24 12:38:01) 
Uçak biletinizin, her iki biletinizin de, aynı firmadan ve bağlantılı uçuş olarak alındığını farz ederek yazıyorum bunları;

Havalimanına girdiğinizde dış hatlara değil iç hatlara gireceksiniz çünkü ilk uçuşunuz iç hatlar. Zaten uçuş numaranız ile bilboardlara bakarsanız hangi numaralı gişeye gitmeniz gerektiği yazar. Direkt o numaraya gidin. Pasaportunuz ile beraber bagajınızı uçağa vereceksiniz. Valiziniz sizinle beraber istanbula gelecek. İstanbuldan ise aktarma ile varış noktanıza gönderilecek. Ekstra bir bagaj işlemi yapmayacaksınız.

İstanbulda indiğinizde dış hatlar pasaport kontrol noktasından geçeceksiniz. Biniş kartınızı göstermeniz gerekiyor varış noktası için. İstanbulda inince öyle bekleyeceksiniz havalimanında, tabii ki dış hatlar noktasını geçtikten sonra bekleyin. Pasaportta kuyruk olabilir. İstanbuldaki pasaport kontrol noktasında yurtdışı çıkış harcınızı soracaklar. Almadıysanız internet veya oradaki kiosklardan alabilirsiniz.

Dönüşte ise; yine aktarmalı döndüğünüz durumda antalyaya indiğinizde uçak kapısında bir görevli yurtdışı aktarmalı yolcuları toplar ve farklı bir noktaya götürür. Valizinizi iç hatlardan değil dış hatlardan alacaksınız. Görevliyi takip etmeniz yeterli.
  • kablelvuku  (22.08.24 12:42:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.