[]

Bu duyuruda ödem atıyoruz

Yorgunluk ve ağrılaeımın büyük oranda vücudumdaki ödemden kaynaklandığını düşünüyorum. Ödem atmak için yaptığınız içecek var mı? Tarif yazabilir misiniz?

Bunun dışınd ödem atmak için başka neler yapıyorsunuz?


 
En iyi ödem açken atılır, if yapıp açlık penceresinde bol su içmek lazım.


  • titanic kemancısı  (21.08.24 16:31:38) 
Maydanoz limon kürü deniyor


  • muhayyer divan  (21.08.24 16:31:50) 
Hocam ödem dediğiniz şeyi vücudunuzdan atamazsınız ödem vücut tarafından sistemde arızalı bir yer varsa orayı iyileştirsin diye üretilip işi bitince de kendiliğinden idrarla atılan bir üründür, yani bitki çayıyla şununla bununla atabileceğin bir şey değil ödem. Daha net anlaşılması için şöyle örnek vereyim: Misal kolunu başını bir yere çarptığında o bölge şişer ya, şişmesine neden olan madde ödemdir, amacı hasar alan bölgeyi iyileştirmektir. Vücudunda böyle bir şey varsa atmak için uğraşma hem atamazsın hem de o ödemin bir vazifesi vardır.

Onun dışında, bir de dandik beslendiğimizde sistem ekstra olarak fazladan su tutar deri altında, misal karbonhidrattan zengin gıdalar alınan karbonhidratın 2,5 katı kadar su tutar o karbonhidratı işleyebilmek için, o suyu deri altından kaslarıma göndereyim orada dursun dersen fazladan birkaç litre su iç, dışarıdan ekstra su geldiğinde deri altıdaki suyun bir kısmını idrarla atarsın kalanı da kaslara çekilir ama sistemden su atmak da çok iyi bir şey değil zira o zaman da su-elektrolit dengeni bozup benzer komplikasyonlar yaşayabilirsin, geçmiş olsun.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (21.08.24 16:45:03) 
Sabahlari ve aksamlari ac karna ananas sirkesi+su+limon suyu+zerdecal yapip iciyoruz. Bromelain kullaniyoruz
Antienflamatuar diyet de yapabiliriz (low carb-baklagiller gibi gidalardan uzak durmak vs)

  • mor oje  (21.08.24 16:52:00) 
bol bol su. yeşilçay, ananas çayı. ananas çayını yapmak baya kolay, kabukları yaklaşık 10 dk kaynatiyoruz ve ta taaa hazır. yazın içmek de çok güzel oluyor bence. tadını seviyorum. ananasin kabuğunda meyvesinden kat kat fazla bromelain varmış bu sebeple diyetisyenler öneriyor


  • yuvarlanantencereninkapagi  (21.08.24 16:57:43) 
@kaleci saçlı
Vucudumuzda iyileştirilmesi gereken yer’in ödemle iyileştiğini söylüyorsun ancak, fizik tedavi uzmanları, ağrıyan bölgenin ödem yüzünden ağrıdığını, bunu atmak için de o bölgeye buz tutmak gerektiğini söylüyorlar. Bu durumda ödem iyileştiren değil de daha çok o bölge için vğcudun savunma mekanizması gibi bişi oluyor sanırım.

Omzumdan sakatlandığımda ortopedi uzmanım, ağrının o bölgedeki ödemden kaynaklandığını söylemişti
  • füt  (21.08.24 17:30:02) 
dukan birası.

soğuk yeşil çay + soda + limon
  • kveldulv  (21.08.24 17:31:22) 
akşam en geç 9 a kadar yeme içmeyi bırakın, ödem diye bir şey oluşmuyor bence. yatarken mideniz boş olsun. midem dolu uyursam uyanınca pofidik gözlerim oluyor benim şahsen.


  • geveze yazar  (21.08.24 17:35:04) 
Evet hasar alan yaralı bölgeye ödemle birlikte bağışıklık hücreleri (T hücreleri) aminoasitler (glutamin) ve bir takım sıvılar taşınır, vücudun savunma mekanizması dediğin şey bu ağrı olmasının nedeni de orada artan sıvı artışı nedeniyle oluşan basınç, bunun sana bir zararı yok yani bu bir iyileşme süreci. Beyinde meydana gelmediği sürece bu ödem atılmaz, beyinin de sabit bir hacmi var ödemden dolayı basınç artarsa sıkıntı çıkıyor o zaman da kafatasını delip alıyorlar ödemi.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (21.08.24 17:43:54) 
Ananas, bromelain.


  • marla is in my head  (21.08.24 18:35:04) 
*Beyaz çay ve kiraz sapı çayını birlikte 1.5 litre su ile 10 dk demleyin. Sonra içine iki dal taze nane, birkaç dilim limon ve elma atın, on dk da böyle beklesin. Sonra gün boyu tüketebilirsiniz. Ben eski bir termosumu buna ayırdım, ödemli uyandığım günlerde yapıp gün boyu tüketiyorum, çok rahatlatıyor.

*1 adet salatalık, 1 avuç dolusu maydanoz, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 su bardağı su, blenderla bızzttt, soğuk soğuk çok rahatlatıyor.

*Mat pilates veya yoga.
  • Phoebe  (22.08.24 09:06:55 ~ 11:47:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.