[]

Erkek öğrenci yeşil pasaportu ne zaman bitiyor?

Kardeşim babamdan olan hakkıyla yeşil pasaport aldı geçen sene.

Pasaportun geçerlilik tarihi 202x diyelim ama bu adam mezun olduğunda yine yeşil pasaportu kullanmaya devam edebiliyor mu?

Bu pasaport gerçekten üzerinde yazan tarihe kadar kullanabilir mi? 25 yaş muhabbeti falan hatırlıyorum o kadınlar için miydi?

 
Benim arkadaşım hali hazırda kullanıyor, 25 yaşını geçti çoktandır. Alındıktan sonra süresi bitene kadar kullanılabiliyor olmalı haliyle.


  • akhenaten  (21.08.24 15:36:42) 
25 yaş ya da işe girince.

gitsin yüksek lisans yapsın mümkünse yurtdışı. burs kovalasın
  • kveldulv  (21.08.24 15:36:50 ~ 15:37:03) 
@kveldulv Yukarıdaki arkadaşın arkadaşı bir nevi kaçak mı kullanıyor o zaman pasaportu iyice kafam karıştı :)


  • chicha_v2  (21.08.24 15:39:12) 
Normalde 18yaşını geçen kız veya erkek çocuk eğer öğrenci ise 25 yaşına kadar yeşil pasaport hakkına sahip.

ama mezun olduktan sonra o bilginin nüfusa vs gitmesi lazım

galiba pratikte geçerlilik tarihine kadar kullanılabiliyor.

e devlette gözüktüğü sürece geçerlidir bence
  • jülsezar  (21.08.24 15:41:37) 
şimdi sistem değişmiş olabilir. ben 18 yaşıma girdiğimde yeşil pasaportum iptal olmuştu. ancak öğrenci belgesi ile harç ödemeden mavi (o zamanın bordosu) pasaport almıştım.


  • inheritance  (21.08.24 15:41:53) 
Valla yanıltmış olmayayım ama artık 18 olmadığı kesin heralde, çünkü basbaya yurtdışında şu an 25 yaş üstü olarak. Yeşil pasaport, ancak öğrenci pasaportu mu bilmiyorum. Yazayım bir cevap gelirse eklerim.


  • akhenaten  (21.08.24 15:48:00) 
Geçen alırken bize 25 yaş dediler


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (21.08.24 16:01:02) 
kız erkek farketmeksizin en son 25 yaş. 25 yaşın üzerinde birinin anne baba üzerinden yeşil pasaport sahibi olmasının tek yolu çalışamaz ve bakıma muhtaç durumda olması, başka türlü mümkün değil. hak sahiplerinin çocuklarına öğrenci olmak ve çalışmamak şartıyla geçerlilik süresi 18 yaşın altındakilere 18 yaşını, 18 yaşın üstündeki öğrencilere de 25 yaşını doldurduğu güne kadar veriliyor maksimum. buraya kadar kesin bilgi.

elinde halihazırda aileden alınmış bir yeşil pasaport varken çalışmaya başlayan kişinin pasaportu için durum muallak. yasal olarak kullanamıyor olması gerek, dolayısıyla resmi bir makama sorunca iade edilmesi gerek falan diyorlar. benim bizzat sigortalı çalışmaya başladıktan sonra yurtdışına mevcut yeşiliyle çıkan arkadaşım oldu. başına hiçbir şey gelmedi. ben çalışmaya başladığımda forumlarda havalimanlarında anlaşılıp tutanak tutulan pasaportu iptal edilenler olduğunu okumuştum, o yüzden cesaret edemedim direkt yeni bordo aldım.

edit: cinsiyet
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (21.08.24 16:10:02 ~ 16:47:06) 
@müşfik hocam


18 yaşın üstünde yeşil pasaporta başvuran biri için maksimum 25 yaşına kadar geçerli olacak şekilde mi düzenleniyor yani
  • jülsezar  (21.08.24 16:14:46) 
@jülsezar evet. son geçerlilik tarihi 25. yaş gününün 1 gün öncesi olur.

www.mevzuat.gov.tr
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (21.08.24 16:47:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.