[]

ince metal profil kesmek için en basit yöntem ne olur?

5 mm'lik lama, 6 mm boru, 1-2 mm kalınlığında kutu profil ve benzeri malzemeleri kesmek için ne tür bir alet almalıyım?

mini şerit testereler gördüm. bunların ucuz versiyonları 2-3 bin lira aralığına satılıyor. sizce tercih edilebilir mi? bunlar çok fazla ses ve kıvılcım çıkarır mı?

daha uygun yöntem tavsiyelerinize de açığım.

malzeme: kesilecek malzeme çoğunlukla alüminyum olacak.

 
sürekli mi keseceksin yoksa bir kere kullanmak için mi yöntem soruyorsun?


  • nop  (21.08.24 15:27:52) 
Avuç içi taşlama aleti ve uygun spirali alıp ne istiyorsanız kesebilirsiniz.


  • thracia  (21.08.24 15:49:40) 
senin alacağın şerit testerelerden kıvılcım çıkmaz.

sürekli yapmayacaksan veya bir seferde yüzlerce kesmeyeceksen el testeresi, yok sürekli yapacaksan veya sayıca fazla ise kaliteli bir şerit al.

yapacağın şeyin toleransı düşük ise (1mm kısa geldi kaynakla doldururuz, kama koyarız bişi olmaz durumu yoksa) mutlaka makine.açı kesmesi de olsun.
  • selam  (21.08.24 15:57:30) 
@nop;

hocam ne kadar uzun süre kullanacağım belirsiz, ama tek sefer de kullanmayacağım.
  • istististist  (21.08.24 16:52:40) 
thracia + 1

uçlarını da kaynağa hazır hale getirebilirsiniz hatta
  • kveldulv  (21.08.24 16:59:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.