[]

Ev sahibi evi satılığa çıkarıyor

Şu yapacaklarım yeterli olur mu?

- haftada 1 gün, o da atıyorum çarşamba günü, 1 gün öncesinden haber vermek şartı ile 19-20 saatleri arası evi gösterebilirsiniz, bunun dışında müsait değilim.

- satılık ilanını evin penceresini kapatacak şekilde yapıştıramazsınız, balkon demirine sarkacak şekilde asabilirsiniz.

zırt pırt rahatsız edilmek istemiyorum.

yaklaşık 200 dairelik sitede en pahalıya oturan 10 kişiden birisiyim, 5-6 ayda bir sahibinden.com'daki en tepe fiyatı isteyen bir adamla muhatap durumdayım çünkü. kendisine temel sınırlar dışında yardımcı olmak istemiyorum.

 
Yalandan bezdirmek için sürekli evi göstermeye geliyor olabilirler tamam gel bak deyin, çok sallamayın kiracılı evi söz konusu yüksek fiyatlı sitelerde kimse almak istemez, parası olan kiracılı daire almaz zaten uğraşmamak için. Blöf büyük ihtimalle. Sattım derse de resmi tebligat çekmesi gerekiyor. Sabah saatleri ayarlardım ben gösterip işe gitmek için, akşam dinlenme özel zamanınız size kalsın.


  • titanic kemancısı  (21.08.24 14:37:50 ~ 14:41:12) 
2. madde OK ama 1. madde bana biraz ters geldi.

Çünkü çoğu insan Çarşamba 19-20 arası ev bakamayacaktır. Eylül ayı da geliyor artık hava erken kararacak. Ayrıca emlakçı o saatte çalışıyor da olmayabilir.
  • nuevo  (21.08.24 14:39:42) 
üçünü de isteyebilirsiniz bu maddelerin, hakkınız. baştan demezseniz cumartesi saat 10'da kapınıza dayanırlar. ama sert konuşmayın, yeterli. geçmiş olsun.


  • lovemyself  (21.08.24 14:41:19) 
bence ziyaret aralığı için en az 2 gün ve gün başı 2 saat olmalı.


  • jülsezar  (21.08.24 14:44:32) 
Selamlar,

Haftada 1 gün o da haberleşerek olacak şekilde planlanmalı.
Ayrıca bu maddeleri kabul etmiyorsa size tebligat ile bilgilendirmesini söyleyebilirsiniz.

Ayrıca sabah saatlerini de yasal olarak iletebilirsiniz ve arkadaşların da bahsettiği gibi kimse kiracılı evi hafta içi sabah saatleri görmek istemez. Akşam saatleri daha uygun oluyor; arkadaşım saat 21:00 de ev bakmaya gittiği durumlar oldu. Burada önemli konu ev sahibiniz size zorluk çıkarıp sizi yıldırması mı? Yoksa gerçekten ihtiyaç vs. mi var? Evi satın almanız için size haber verdi mi? Ben bu evi satmayı düşünüyorum senin durumun da müsait ve senin için de uygunsa pazarlık vs. yapabiliriz şeklinde?

Eğer yıldırarak çıkarmayı düşünüyorsa işin için kötü niyet var ise 2 yıla zor çıkarır.

Ama niyeti kötü değil gerçekten ihtiyaç doğrultusunda ve size karşı davranışları da ılımlı ise de, siz de zorluk çıkarmadan destek olmanız herkes için daha iyi olacaktır.
  • c0sh_kun  (21.08.24 14:52:48) 
İnsani ve etik noktada evin gösterim saatleri konusunda kesinlikle haklısınız. Ama ben karşımdaki insanın o noktayı çoktan geçtiğini düşünüyorum.

Bu yüzden yasal olarak, öne süreceğim bu iki koşul yeterli değil mi?
  • akatreil  (21.08.24 14:54:17) 
Sorunun özeti tam olarak şöyle mi?

'Ben ev sahibime nasıl kötülük yapabilirim?
  • Mirket  (21.08.24 14:54:22) 
@c0sh_kun

Niyeti şöyle söyleyeyim, kiram 21 bin lira olacak önümüzdeki ay. Sahibinden.com'da ilanlar 23-25 bin arası. "24 bin ver yoksa çık" dedi. Çıkmayacağımı, 21 bin verip devam edecegimi söyleyince de "evi satıyorum o zaman" dedi:)

evde 3. yılım bu arada. şimdiye kadar yaptığımız zamlar yüzde 100 ve yüzde 200.
  • akatreil  (21.08.24 14:56:29 ~ 15:04:45) 
@mirket

Türkçe kursu isterseniz yardımcı olabilirim?
  • akatreil  (21.08.24 14:57:11) 
Aynı durumu yaşayan hem kiracı hem de ev sahibiyim, o yüzden devletin bu konuda doğru kararlar almayıp, insanların birbirine düştüğü bu noktada iki tarafı da en iyi anlayanlardan biriyim.

%100 zam yapmak zorunda değilsiniz, ev sahibiniz size evi satılağa çıkaracağını tebligat ile göndermesi gerektiğini aksi taktirde evi kimseye göstermeyeceğinizi söyleyin.

Piyasa koşulunda aç gözlülük yapmaya çalışıyorsa sonucuna da katlanmalı diye düşünüyorum, ama dediğim gibi iyi niyetli olsaydı süreç farklı ilerlerdi. Ama 3 bin tl için bu tarz bir konuşma yapıyor ise yasal olarak gidebildiğiniz kadar gidin. Noterden size bu tebligatı gönderildiğinde çarşamba günleri 09-11 arası uygundur, bu tarihler arası gelecek taliplerin 2 gün önceden haber verilmesi gerekmektedir şeklinde de bilgi verirsiniz.

Eve yazı asılması zorunlu mu o konuda hiç bilgim yok yanlış bilgi vermek istemem.
  • c0sh_kun  (21.08.24 15:27:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.