[]

Bu takviyeleri nasıl bir sıra ile alayım?

Elimde kolajen, biotin ve multivitamin tabletleri var. Aynı anda birçok takviyeyi birlikte daha önce hiç kullanmadım. Farklı saatlerde alacağım ama üçünü de her gün alırsam fazla mı gelir diye düşünüyorum. Bitoini iki üç günde bir mi alsam mesela? Veya kolajeni mi o şekilde alayım?




 
her gün birini al


  • sizofren06  (20.08.24 14:08:50) 
Multivitamini her gün alabilirsiniz, günlük ihtiyacınızı karşılar. Kolajen ve biotini ise iki-üç günde bir dönüşümlü olarak alabilirsiniz. Örneğin, bir gün kolajen, ertesi gün biotin ve sonra bir gün ara verebilirsiniz.


  • goodz  (20.08.24 14:10:45) 
Takviyeyi ne amaçla kullanacağınız önemli bence eğer multivitamin içinde biotin varsa ekstra biotin gereksiz olacak. Bu anlamda kahveye kolajen katıp içip, multivitamini de sabahları içebilirsiniz. Multivitaminden ziyade amaca yönelik takviye daha verimli sonuç verebilir. Kolajen tablet ise gece uyumadan önce içebilirsiniz uykuda büyüme hormonu ile kullanılır.


  • titanic kemancısı  (20.08.24 14:52:20 ~ 14:52:51) 
kolajeni c vitamini ile kullanin. mesela öncesinde bir kivi yiyin. ya da ilik suya bir limonu sikip icin.

öte yanda bunlar siradan vitaminler. nasil kullanacaginizin önemi yok. isterseniz hepsini ayni anda alin yani.
biotine dikkat edin. bir üst limit belirlenmedigi icin genelde biotini her vitamine yüksek dozda basarlar ama biotinin fazlasi da toksiktir ve asiri derecede sac dökülmesi yapar. ironik olarak genelde sac dökülmesine verilir halbuki :)
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (20.08.24 15:08:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.