[]

Iphone'u Yurtdışından Almak Hala Mantıklı mı?

Konuyu epeydir takip edemedim, TR Iphone fiyatları uçmuş gitmiş :( Son vergilerden ve uygulamalardan sonra Iphone'u yurtdışından almak mantıklı mı yoksa beyhude bi çaba mı?




 
Verginin sıfır olduğu Delaware'den Iphone 15 pro max 256 gb alırsanız 1.200 usd, o da yaklaşık 40.600 TL
Kayıt için 30.000 TL
Toplam 70.600 TL

Türkiye fiyatı 81.600 TL

Arada 11.000 TL fark var. 3 sene sizden başka kimse kullanamayacak, satamayacaksınız. Bence eski cazibesi hiç kalmadı. Arada yine 10-11 bin tl fark çıkar ama değer mi ona siz karar verin.
  • mustafakesekci  (20.08.24 08:35:51) 
Ekonomik olarak artık pek fark yok. Üstüne @mustafakesekci'nin dediği gibi satamama durumu var. Bir de buna ek olarak türkiye'den alınan apple ürünlerinin garanti süresi 2 yıldır, yurtdışından alınanların 1 yıl. Bir ara söylenti çıktı yurtdışı cihazlar türkiye'de garanti kapsamında olmayacak diye ama sanırım hayata geçmedi.


  • ilgeru  (20.08.24 09:04:26) 
mantıksız bence. 2 tane alıp kaydettirmeden dönüşümlü kullanmak daha mantıklı.


  • jelly bear  (20.08.24 09:13:19) 
halihazırda oradaysanız ya da gelen biri varsa mantıklı. (biri getirdiğinde de kaydettirme prosedürü aynı mı farklı mı bilmiyorum.

satamama durumunu ben kafama takmazdım. ipgone aldın mı zaten 3-4 sene temiz kullanıyorsun. ekonomik durumunu sen biliyorsun. telefonunu satmaya ihtiyaç duyar mısın?

sanal kumar oynuyor musun? ihtiyaç harici genelde onlar satıyor telefonlarını vs
  • air  (20.08.24 09:14:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.