[]

Yurtdışındaki birisinden gönderilen kargonun/hediyenin gümrük bedeli nedir?

Merhabalar.

Yurtdışında bir arkadaşım var, bana bir şey gönderecek, öyle playstation, telefon falan gibi bir şey değil. Mesela oyuncak vs. olsun.

faturası falan yok haliyle. Gümrükte bana gönderilen bu hediyenin 30 euro'yu geçip geçmediğine nasıl karar verecekler? Sonuçta benim ödeme yapıp aldığım bir ürün değil, arkadaşımdan geliyor. İkinci el eşya. Faturası cartı curtu yok. Sonuçta bu bir alışveriş değil. Google'da ürünü aratıp bunun ederi 60 euroymuş 60 yazalım mı diyorlar?

 
"Google'da ürünü aratıp bunun ederi 60 euroymuş 60 yazalım mı diyorlar?"

evet, veya vicdanina gore. basima geldi cunku.
  • arakaali  (18.08.24 15:32:24) 
Yurt dışına ürün satan bir arkadaşımın başına bunu örnekleyecek kötü bir şey gelmişti. İkinci el sattığı ürünü alıcı iade ediyor ve hedef ülkeden geri kargoluyor. Gümrükte takılıyor ve sıfırının fiyatını internetten bulup değer biçip vergi çıkarıyorlar. Seve seve gidip vergisini ödeyip kendi ürününü geri alıyor. En son aracı siteye verdiği komisyon, kargo, vergi derken sattığı ürünün ederi kadar cebinden para çıkmıştı.


  • goodz  (18.08.24 15:44:09) 
bu işin en b.ktan tarafı vergisine katlanayım yollasın desen bile artık 30 euroyu geçerse ekstra zorluk çıkacak. Ben yıllar önce 150 euroyu geçen bi hediyeyi kabul edememiştim bu sebeple :/ bir şirket inceleme ürünü yollayacaktı Türkiye gümrüğü sıkıntılı yollamayın demiştim.


  • nhk ni youkosu  (18.08.24 17:33:50) 
Eski yürürlükte olan kanunda, çöp bile yollasalar gümrüge tabiiydi ve paket orta büyüklükteyse öyle $25-30 ile kurtaramazdin ama sonuçta 20% vergiyle alirdin abarti olmayan paketleri.

Simdi ise...
  • Yourcousinmarvinberry  (18.08.24 18:25:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.