[]

Reformer Pilates için Ne Düşünüyorsunuz?

Yaklaşık 1 yıldır reformer pilatese gidiyorum, hocamdan da gayet memnundum ancak ketojenik diyete başladım ve kolumu kaldıracak enerjim yok. Bu karbonhidratsızlıkta spora da ara versem diyorum; ancak hocam devam etmem konusunda ısrarcı. Sizin yorumunuz ne olur? (Soru özellikle sporla ilgilenen ya da ketojenik diyet hakkında bilgisi olanlar için)

Teşekkürler

PS. Fitness reformer'ı döver, diyetten sonra ona başla derseniz o da kabulüm :)

 
Kadın kişisi olduğunu varsayarak cevap veriyorum. Gerekirse diyeti bırak. Hocanla uyumu da yakaladıysan reformer platesi bırakma.


  • Mirket  (17.08.24 20:08:39) 
Ben de pilatesten yanayım.


  • kirmizipilotkalem  (17.08.24 20:16:15) 
Reformer pilates kas uyarımı konusunda oldukça etkili bir disiplin ama ben kendi adıma ketojenik diyet yaptıran hocaları bir miktar iş bilmez ve kolaycı kurnaz kişiler olarak görüyorum zira ketojenik diyet karbonhidrat alımını kısıtladığı için kaslarda su atımına neden olup ağırlık kaybı yaşatarak müşterisine karşı PT'de "bak sana kilo verdirdim" kozunun olmasına neden oluyor ama kaslarda su atımı yaşandıktan sonra insanlarda "çok kramp giriyor kaslarım ağrıyor vs" gibi şikayetler oluyor, çünkü su-elektrolit dengesi bozuluyor. Ayrıca karbonhidrat kesildiğinde enerji büyük oranda kaslardan da karşılandığı için kas kaybına da neden oluyor, bu da tartı ağırlığını değiştiren ama vücutta pozitif bir etkisi olmayan bilakis skinny fat'liğe götüren bir vücut proporsiyonuna neden olan bir süreç. Bir PT "ketojenik diyet yapalım" diye teşvik ediyorsa ben o elemanla bir ders bile yapmazdım. Eğer bir insan epilepsi hastası falan değilse ketojenik diyet yapması gerçekten çok saçma sana burada ketojenik diyetin zararlarını sabaha kadar anlatırım ama ketojenik diyet kötülemekten yorulduğum için yapmıyorum artık.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (17.08.24 20:30:49) 
@Kaleci Saçlı
Teşekkürler cevap için, mobil'de olduğumdan edit'leyemiyorum. Hocam değil Ketojenik yaptıran, başka bir diyetisyen.

  • Bluesque  (17.08.24 20:37:03) 
O zaman hocayla devam diyetisyeni değiştir. Hadi ketojenik diyet veren PT'yi anlarım ama bir diyetisyen ketojenik diyet yaptırıyorsa o çok daha bilinçli bir kurnazdır. Ben burada çok insanın diyetisyen sonuçlarını okudum hepsi de 1 ayda muazzam kilolar veren ama verdikleri kilolar hep kastan olan insanlar, ben açıkçası diyetisyene verilen ücretlere çok üzülüyorum para vererek kas kaybediyorlar biz o kası alabilmek için hayvan gibi antrenman yapıp yemek yiyoruz da 1 ayda 200 gram kas alamıyoruz ama diyetisyen eşliğinde 1 ayda 2-3 kilo kas kaybeden insanlar var böyle diyetlerle.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (17.08.24 20:43:09) 
Konunun uzmani degilim elbette ama guclu olmak zayif olmaktan daha iyi sanki.


  • hot potato  (18.08.24 00:44:58) 
Ketojenik diyet sırasında enerjinizin düşmesi yaygın bir durumdur, çünkü vücut karbonhidratlardan yağ yakmaya geçerken bir adaptasyon süreci yaşar. Bu süreçte enerji eksikliği hissetmeniz normaldir, özellikle de yoğun egzersiz yapıyorsanız.

Hocanızın ısrarı, genellikle egzersizin metabolizmayı hızlandırdığı ve bu sayede keto diyetinin etkilerini daha iyi hissedeceğiniz düşüncesine dayanıyor olabilir. Ancak, vücudunuzun verdiği sinyallere dikkat etmek çok önemli. Enerji seviyeniz çok düşükse ve kendinizi zorluyormuş gibi hissediyorsanız, egzersiz yoğunluğunu azaltmayı veya kısa bir ara vermeyi düşünebilirsiniz. Yavaş yavaş enerji seviyenizin artmasıyla birlikte, egzersize geri dönmek daha iyi olabilir.

Bu süreçte, daha düşük yoğunlukta hareketler veya sadece yürüyüş gibi hafif aktivitelerle devam etmek, enerjinizi tamamen tüketmeden aktif kalmanızı sağlayabilir. Ayrıca, keto diyetini uygulayan bir diyetisyenle de görüşüp, beslenme düzeninizi gözden geçirmek ve enerji seviyenizi artırmak için stratejiler belirlemek faydalı olabilir.
  • goodz  (18.08.24 00:48:35) 
Ben geçen kış dönemi sadece 2 aylığına ketojenik diyet yaptım, spor geçmişim olmasına rağmen gerçekten spor yapamaz hale gelmiştim. Bence ketojenik diyet herkeste aynı verimle ilerlemiyor karaciğerin metabolik kapasitesi çok önemli. Bende karaciğerin yeterince yağları iyi kullanmaya adapte olamadığını fark edip low carba çevirmiştim ancak öyle spora geçebildim. Eğer medikal amaçlı ketojenik yapmak zorunda değilseniz bence 50 gr ı geçmeyecek low carb yapıp pilatese devam edin (ben 25 gr altında ketosize giriyordum belki değerler kişiden kişiye değişebilir).


  • titanic kemancısı  (18.08.24 14:21:35 ~ 14:23:06) 
hocaya devam, pilatese devam, diyetisyeni bırak.

diyetisyenler alınmasın ama gerçekten pek bir şey bildikleri yok. ketojenik duymuş bir yerden sana yap demiş. spor yapan birisi için karbonhidrat çok çok önemli bir şey. yapmayan için de önemli ya neyse.
  • abelardo  (18.08.24 16:29:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.