[]

Skolyoz dogustan gelen bir hastalık mı?

Skolyoz hastalıgım oldugunu dusunuyorum ve bir doktora gorunmek istiyorum. Tamamlayıcı saglık sigortam var. Skolyoz dogustan gelen bir hastalık tipi mi acaba? Dogustansa sigorta muayene ve tetkik karsılamaz malum. Dogustansa devlete gideyim kafadan.




 
Doğuştan da olabilir, sonradan da oluşabilir. Doğuştan olanlarda genelde çok küçük yaşlardan itibaren eğrilik gözle görülür şekilde artacağı için illaki bilirdin. Yeni fark ettiysen, egzersizle frenlememene rağmen eğrilikte ciddi bir artış söz konusu değilse sonradandır. İlk iş olarak devlete gidip röntgen çektir, derecesini öğren.


  • moonie  (17.08.24 18:35:53) 
Ozele gitsem buyuk ihtimal bunu "gecmisten gelen hastalık" sınıfında gorup sigorta sirketi odemeyecektir yani degil mi?


  • norules  (17.08.24 18:41:39 ~ 18:41:57) 
Genelde hızla boy atan kişilerde oluyordu birden uzayan


  • the sound and the fury  (17.08.24 18:48:29) 
Direkt dahil olmayana hastalıklar da var, skolyoz da dahil olabilir onlara önce bir poliçe detaylarını kontrol edin


  • jülsezar  (17.08.24 19:27:53) 
Bende de var. Ameliyat oldum. Tamamlayıcı sağlık sigortası karşılamıyor.


  • cemallamec  (17.08.24 20:15:52) 
@cemallamec Önceden konulmuş bir Skolyoz teşhisiniz varken mi karşılamadı TSS? Yoksa sizin durumunuz da benim kendim için bahsettiğim gibi miydi?


  • norules  (17.08.24 20:29:16 ~ 20:30:14) 
sigortalarin bekleme sureleri olur. bu tur omurga hastaliklari bekleme suresine tabidir. bekleme suresini doldurmadan teshis alirsaniz policenize kapsam disi olarak eklenir skolyoz. bekleme suresini gectiyseniz (ya da omur boyu yenileme garantisi aldiysaniz) teshis alsaniz da sigorta kapsaminda degerlendirilme ihtimali yuksek.

dogustan da gelebilir, sonradan da olabilir. sigortaya karsilatmak istiyorsaniz bekleme surenizi ogrenin mutlaka, police sartlarinizda yaziyordur (genelde 2 sene yapiyorlar omurga rahatsizliklarini).
  • in vino veritas  (17.08.24 21:00:55) 
Genetik yatkınlık önemli tabi ama spor,ftr ve ameliyat seçenekleriyle düzeliyor.


  • mikahakkinen  (18.08.24 11:03:57) 
@norules yen gördüm, bu tür hastalıklar sonradan teşhis konsa da karşılamıyor.


  • cemallamec  (24.08.24 11:10:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.