[]

Ayın ortasında ise başladığınızda aysonu 15 günlük maaş verilmesi

Yerine diğer ay başında 1 aylık maaş verilecekmiş bu yasal mıdır? üstelik başta çalıştığın 15 günü işten çıkarken vereceklermiş.




 
Bildiğim kadarıyla değil, çalıştığın günü vermesi gerekir. Üstüne yatacaklar gibi sigorta girişi yapılmış mı


  • mirty  (17.08.24 14:40:56) 
Hayır değil, maaşlar her 30 günde bir ödenmek zorunda. Ödeme günü 20 gün geciktiği takdirde iş bırakabilirsiniz. Ayrıca diyelim işten 4 sene sonra ayrıldınız, o 15 günlük maaş enflasyon dolayısıyla cep harçlığı kadar kalacak. Kabul etmeyin. Baya 15 gün ücretsiz çalıştırmış olacaklar sizi. En azından çıkışta verecekleri ücreti çıkıştaki maaşınız üzerinden 15 gün hesaplamalarını isteyebilirsiniz.

Ayrıca bu paranın ihbar tazminatı yerine sayılmayacağının teminatını da alın.

15 günlük ödeme yapılmaması dışında diğer ay başı ödeme almanız normal. 15 gün çalışıp maaş almayacaksınız, sonra bir ay çalışıp diğer ay başında çalıştığınız ayın maaşını alacaksınız.
  • akhenaten  (17.08.24 15:19:29 ~ 15:21:26) 
İçerde paranızı tutmaya çalışan hiçbir iş yerinde çalışmayın.


  • kimlanbu  (17.08.24 15:31:28) 
@akhenaten yani ilk 15 gün maaş almayıp 1.5 ay sonra 1.5 aylık maaş mı alınacak. Baktım iskanunda ay başı geldiğinde çalıştığı gün kadar maaş alır diyor


  • sonhakan  (17.08.24 15:32:31) 
@sonhakan, doğrusu ay başında çalıştığınız gün kadar maaş almak ancak size ilk 15 günü işten çıkarken vereceğiz demişler bu işin yanlış olan ve yasal olmayan kısmı.

Onun dışında "eğer" 15 günlük maaşı almamayı "kabul ederseniz" 1,5 ay sonra tek maaş alacaksınız. Bu normal olan kısmı.

Yani siz işe girdiniz 15 gün çalıştınız 16. gün maaş almadınız dediniz ki ben bunu işten ayrılırken alacağım. Ondan sonra 30 gün daha çalışacaksınız ve 31. Gün çalıştığınız ayın "tek" maaşını alacaksınız.

1,5 ay çalışıp 1,5 maaş almayacaksınız, size böyle denmemiş ki. Yani, eğer işiniz 1,5 ayda bitecekse ve işten 1,5 ay sonra çıkacaksanız evet 1,5 maaş alacaksınız ama böyle mi durum? Kısa süreli bir iş mi bu?
  • akhenaten  (17.08.24 15:39:14) 
Sen de ay ortasından ay sonuna kadar çalışmayıp bu 15 günlük süreyi çıkarken çalışmayı teklif et. Maaşlar takvim ayı tamamlandıktan sonra mücbir sebepler olmadığı sürece 20 gün içerisinde ödenmelidir. Ödenmemesi haklı fesih sebebi.

4857 arkadaşlar. Memur olmayan herkesin okuması lazım. Ya işçiyiz ya da işvereniz çoğumuz. TBK ile birlikte hepimizi ilgilendiriyor.
  • nawar  (17.08.24 15:49:55) 
Site yönetimine bakerken muhasebeci ay bitiminde bordroları düzenliyordu. Ay ortasında işe başlayanın ilk maaşı doğal olarak çalıştığı gün oranında oluyordu. Ocak 20'sinde beşlamışsa 12 ganlük maaş alıyordu 1 Şubet'ta. Sonrasında her ey başında önceki ayı tam alıyordu. Sizinki de bunun gibi ise bir sorun olmasa gerek


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (17.08.24 19:08:42) 
Benim de başıma gelmişti çok zor 1,5 ay geçirmiştim. O 15 günü işten çıkarken o günkü maaşımdan verilmişti.


  • guitarissimo  (17.08.24 20:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.