[]

Denizden yosun temizletmek

Selam

Geçenlerde duydum ki bir belediye bir tesise denizden yosunları temizletti diye para cezası kesmiş. Sebebi de yosunları denizi temizlemesiymiş vs.

Bir de şöyle bir afiş geçti elime: görsel
Her yosun için değil de belli türler için geçerli diye anlıyorum.

Bu doğru mu? Her yosun için geçerli mi? Neden?

 
Bizim yosun dediğimiz, o senin huylandığın şeyin adı deniz çayırı.

Onlar da su altının ağaçları, ormanı. Karadaki ağaçlar, ormanlar hava için ne ise, sudaki ormanlar da su için aynı şey. Ağaç kesmekten farkı yok.
  • kibritsuyu  (14.08.24 15:30:37) 
deniz çayırı hepsini kapsıyor yanlış anlamadıysam hepsi için geçerli.

tudav.org
  • jülsezar  (14.08.24 15:35:44) 
Su yosunları yapıları itibariyle bitkilerden çok deniz canlılarına yakın gruplardır; denizdeki karbondan oksijen üretmekten tut da deniz canlılarına barınma ve besin üretme gibi birçok işlevi var, ölüleri bile deniz altındaki kayaç yapılara yapışıp deniz altı yapısını sağlamlaştırır, birçok farklı sınıfı var hepsinin de farklı farklı işlevleri var.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (14.08.24 15:40:32) 
Yani onlara niye yosun denmiş zaten anlamadım, yosun karada ağaç diplerinde falan olur.

Bunların genel adı deniz çayırı. O erişte gibi olanlar posedonia oceanica mesela, türkçesi de erişte zaten.

Su altının bitki örtüsü neticede. Karadaki ağaç neyse, denizdeki çayır da o. Karadaki ağacı kesmenin zararı neyse, sudaki çayırı kesmenin zararı da o.
  • kibritsuyu  (14.08.24 15:43:44) 
Peki SORU EKLİYORUM:

Denizlerde kıyıya vuran ve bataklık görüntüsü oluşturan yosunlar ne olacak, onlar temizlenmeyecek mi? Bunların oluşma sebebi ne?
  • muhayyer divan  (14.08.24 15:48:43) 
Onlar ölü yosunlar, büyük bir kısmı deniz dibine çöküyor normalde ama akıntı vs nedeniyle bazıları kıyıya vuruyor, onların bir işlevi yok toplanması gerekenler onlar canlı olanlar değil.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (14.08.24 15:51:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.