[]

Bisikletle bu kadar kilo vermek normal mi?

Mayıs ayının sonunda bisiklet sürmeye başladığımda 68-69 kiloydum. Bugün tartılayım dedim, 63.5 kiloya inmişim. Günde 45 dk, her gün sürdüm.

Sanki çok fazla kilo vermişim gibi geldi. Normalde akşamları da bir öğün yerdim ama bisiklete başlayınca onu kestim, sanırım ondan oldu.

Sizce normal mi?

cinsiyet erkek, yaş 32

 
Her gün 45 dakika kardiyo yapıyorsunuz, üstüne kalori kısıtlamasına da gitmissiniz.ayda 1.5-2 kilo vermişsiniz gibi görünüyor. Bana gayet normal geldi.


  • fraise  (14.08.24 14:01:10) 
tabi ki normal aralıklı oruç yaparak 1 haftada 4 kilo verdim.
sende bir nevi aralıklı oruc + spor yapmıssın

  • sizofren06  (14.08.24 14:02:04) 
Sporla kas kaybı sporla yağ kaybından çok daha kolay gerçekleşen bir süreç ve bu yolla kilo kaybı, özelikle düşük kalori ve düşük protein alınıyorsa, yağ kaybını da içeren ama çoğunlukla kas kaybı olan bir kilo kaybını gerçekleştirebiliyor.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (14.08.24 14:03:50) 
sadece bisiklet kullaninca ortaya cikan kilo verme semptomu olan ozel bi hastaliginiz oldugunu mu dusunuyorsunuz anlamadim. normal tabii ki


  • ghilleinthemist  (14.08.24 14:04:55) 
üç aydır her gün 45 dakika kardiyo
üstüne akşam yemeğini kesmek = yaklaşık 700 kalori eksiği

5 kilo vermek gayet normal.
  • abelardo  (14.08.24 14:10:59) 
45 dk bisiklette kendinizi paralamıyorsanız bence nedeni bisiklet değil akşam yemeğini atlamanızdır. Koskoca bir öğünü silip atmışsınız. Daha ne olsun. Kas da çalışmadıysanız hem yağlardan hem kaslardan hızlı bir düşüş kaçınılamaz.


  • zimbirik  (14.08.24 14:40:31) 
zamanında sabah 25 akşam 25 ayda 1200km civarı yol yapıyordum. gençlik hariç sıfır göbekle gezdiğim tek zamanlardı. uzun lafın kısası evet normal.


  • lazpalle  (14.08.24 14:46:41) 
normal.
ben de gym'e başlamadan evvel şöyle bir program izlemiştim: 45 gün bisikletle ulaşım (hafif tempo, ortalama 30 dk) + evde kaslara dönük hafif ağırlıklarla egzersiz + alkolü kesmek + yağsız/protein ağırlıklı beslenme = sonuç olarak 9 kilo kayıp. bunları bilinçli yaptım, üstüne de şimdi gym'de tam vücut çalışmaya başladım.
sizin kilo kaybınız da normal.
fakat sadece bisikletle muhtemelen kas kaybı da yaşadığınız için biraz antrenman işinize yarar.
  • helios  (14.08.24 15:02:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.