[]

[Kızlar] Günlük hayatınızda takı seviyor ve kullanıyor musunuz?

Ne tür takıları kullanıyorsunuz ve nasıl kombinliyorsunuz? Mesela gold ve silver takıları aynı anda kullanıyor musunuz?

Asıl sorum da bu takılarınızı nereden aldığınız. Ben küpe ve kolye çok fazla kullanıyorum. Bir süredir saat ve bileklik de sevmeye başladım. Kolyede üst üste takılan fazla sayıda kolyeleri minimal kolyelerden daha çok seviyorum ama aradığım tarzı tam olarak bulamıyorum. Bir markanın tasarımları çok hoşuma gitmişti ama almaya kalkınca emin olamayıp vazgeçtim. Linkini ekliyorum belki markayla ilgili fikriniz vardır ya da kolyelere bir yorum yaparsınız diye.

www.lafetejewellery.com

Buyrun takıya dair ne varsa bu duyuruda konuşalım…

 
Reklam kokan hareketler ms. brownstone ❤️


  • gabe h coud  (13.08.24 16:46:10) 
@gabe, hahaha keşke öyle olsa. Hiç alakam yok ve ben de bir zincire 90 bin lira verilir mi diye sorgulayarak vazgeçtim zaten almaktan… Belki bu tarza yakın ve daha uygun fiyatlı marka bilen vardır diye ekledim.


  • ms brownstone  (13.08.24 16:47:45) 
Hocam çoğunluk internette instagramda satılan 300-500 liralık altın renkli, çelik, zirkon taşlı kolye bileklik küpe vs takılardan kullanıyor nefsini köreltiyor değişik değişik satın alıyor

Ucuzları çabuk kararıyor lekeleniyor, 1000 lira civarı olanları daha uzun ömürlü kararmıyor ya da kararana kadar alan kişi modelden sıkılmış oluyor
  • grimavi  (13.08.24 17:03:59 ~ 17:04:22) 
Aaaa bu benim diyetisyenimin markası, güvenilir kesinlikle. Atasay da Monaco chain satıyor, belki oraya da bakabilirsiniz.

Ben altın kadınıyım. Ginza Jewellery, Piano Jewellery, Foen Jewellery, Atasay ve Değerli Kuyumculuk sıklıkla alışveriş yaptığım yerler. Reis Kuyumculuk modellerini de beğeniyorum ama hiç alışveriş yapmadığım için yorum yapmak istemem.
  • marla is in my head  (13.08.24 17:11:26) 
Takı zevkim şöyle ilerledi:
25'e kadar bakır, etnik tasarımlar renkli boncuklu kolyeler
25-30 gümüş
30 ile altına döndü. Bu saatten sonra alacağım takılar büyük ölçüde altın olur. Her zaman kulağımda olan halka altın kupelerim var. Onun dışında kıyafete göre kullandığım gümüş kolyeler oluyor ama nadir.

Bileklik sevmiyorum masa başında çalışırken rahatsız ediyor. Kolye, küpe ve halhal tercih ediyorum.
  • Amaranta ursula  (13.08.24 17:19:14) 
Teoride pek severim takı takmayı ama 12 saat dolmadan fena halde gına gelir hepsini atarım bir yere. Gümüş çok severim ama şekli hali tavrı rengi güzelse metalmiş plastikmiş hiç umursama alırım. Güzellik önemli önce. Sonra gümüş severim. Bakır çok severim ama yara yaptığı için kullanamam.


  • muhayyer divan  (13.08.24 17:54:41) 
Biliyorum bu markayı. Gereksiz pahalı bence :/

Ben sarı ve beyaz altın bir arada modelleri seviyorum. Sırf sarı gözüme fazla geliyor, sadece gümüş rengi de çok soğuk. Çıkarmadığım zincir bilekliğimin bazı halkaları sarı bazıları beyaz mesela. Yine çıkarmadığım dorika altım zincirim üç renkli.
  • visnebahcesi  (13.08.24 18:11:28) 
Takı takmak ve takı almak konusunda kendimi dizginleyemiyorum o derece seviyorum.

Renk olarak gümüş ve altını yan yana hiç sevmiyorum. Sadece visnebahçesi’nin tarif ettiği gibi hep taktığım bir bilekliğim var, o iki sıra altın 1 sıra beyaz altın. Tek istisna o.
Ben kendi ten rengime gümüş rengi yakıştırmadığım için pek takmıyorum. 1-2 tane beyaz altın var, o kadar. Onları da yılda bir kez falan takıyorumdur sanırım.

Verdiğin linke baktım, o kolyenin ederi 30binden fazla olmamalı. Fiyatı da geçtim 14 ayar altın dediğimiz şey o kadar yumuşak ki, tırnağınla sertçe bastırsan izi çıkar. O yüzden içi boş olan modellerde 14 ayar kesinlikle tercih etmemek lazım.

Ben senin yerinde olsam şöyle yapardım. Beğendiğim kolye kombinlerinin ekran görüntüsünü alırdım. Sonra da vakit buldukça, yol üzerinde denk geldikçe de kuyumculara girerdim. Artık mahalle arası kuyumcularda bile çok güzel modeller var. Böyle böyle satın aldıkça zaten, kendi içinde takılarını kombinlemeye başlarsın. Altın gram fiyatı + işçilik fiyatından daha fazla verme. Markayı değil ürünü satın al yani.

Ben takı alırken materyale dikkat ediyorum çünkü alerjim var bir de gümüşün kararmasıyla bakımıyla uğraşmayı sevmiyorum. O yüzden gümüş alırken de altın kaplama olanlardan alıyorum.
Gümüş konusunda sponsorum ise Blatta Hiberna <3 Bağdat Caddesi Mine Gümüş ve Melek Gümüş’ten hediye almıştı bana. Hepsi taş gibi.
Altında ise marka gözetmiyorum. Yerinde görüp, beğenip alıyorum.
  • irene  (13.08.24 19:07:51) 
Akarsu diye bir firma var. Ondaki model ve iscilikler hiçbir yerde yoktur ama toptan satışları var sadece. Orjinal rodyum çalışıyorlar. Ürünlerini satan biyer bulursanız aklınızı kacirabilirsiniz modelleri görünce.


  • alimcgraw  (13.08.24 20:49:00) 
Gereksiz pahalı buldum.

Takı takmayı da satın almayı da çok severim. Her gün her yerime üçer beşer takıştırırım, öyle söyleyeyim.

Ben genelde sadece altın ve gümüş renginde çelik kullanıyorum. Altın renklileri sadece altın renkli olanlarla, gümüş renklileri de kendi renkleriyle takıyorum. Öbür türlü uyumsuz olduğunu düşünüyorum, görünce elim ayağım titriyor.

Bu çelikler fiyat olarak en fazla 300-400 liralık oluyor ki geneli 200 civarı, çabuk sıkılıp her hafta beş on yeni takı aldığım için uçuk fiyatlılara yanaşmıyorum ve pahalıya gerek olduğunu da düşünmüyorum açıkçası.

Zaman zaman doğal taş kolye, yüzük ve bileklikler de takıyorum ama daha hafif ve salaş yaz kombinlerinde. Bakır ve etnik desenli de çok nadirdir, ancak kombinime uyarsa.

Takıda pahalı ürünler almayı ve hatta buna yatırım gözüyle bakmayı biraz garipsiyorum, dürüst olayım. Altın modellerinin her birinin neredeyse aynısı çelik olarak var zaten. :/
  • moonie  (13.08.24 21:34:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.