[]

Belirti varsa kanda da kesin çıkar mı?

Merhaba, arkadaşımız şüpheli ilişkiden 2 hafta sonra fena bir grip oluyor. 30. Günde gidip hiv testi veriyor. Sonuç negatif.

Doktor kafan rahat olsun ama 60 ve 90. Günde yine gel teyit ettir demiş.

Eğer 2. Haftada yaşadığı belirtiler hiv’e ait olsaydı kanında da çıkmaz mıydı?

 
Hocam HIV'in tespiti için HIV'le mücadele etmek için ortaya çıkan antikorlara bakıyorlar; o antikorlar varsa pozitif veriyorlar yoksa negatif veriyorlar fakat 30 günde ortaya çıkmayabilir antikorlar ben 3 aya kadar biliyordum ama 1 seneye kadar belirti vermediği oluyormuş, belirti derken antikorlardan bahsediyorum bu arada fiziksel belirtilerden değil.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (12.08.24 18:51:43) 
2-4 hafta içerisinde vücut grip gibi belirti verebiliyor diyorlar. Bazılarnda da 10 sene belirti çıkmayabiliyormuş.

Aslında sorum şu. Eğer 2. Hafta yaşadığı grip hiv etkisinden dolayı olsaydı vücudunda antikor olduğundan pozitif çıkmaz mıydı?
  • adwokat  (12.08.24 18:56:33) 
Soruyu başta net anlamamışım. Evet grip benzeri belirtiler HIV'e karşı antikor üretildiği dönemde ortaya çıkar, bu grip HIV kaynaklı olsaydı test pozitif çıkardı muhtemelen.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (12.08.24 19:04:33) 
Hayır negatif de çıkabilir, bu tip erken belirtiler bahsettiğiniz o 10 yıla kadar ki sürece dahil değil. Enfeksiyonun erken evresinde ortaya çıkıp geçiyor, o asemptomatik pencere dönemi bundan sonra başlıyor. 10 yıla kadarsa artık AIDS sempomları ortaya çıkıyor, bu ikisi farklı. İlk bulaştan sonraki bu erken belirtiler içinde boğazda şişlik, grip benzeri hastalık, gece terlemeleri gibi şeyler var. Ancak salgın da var şu anda, basitçe salgına yakalanmış da olabilir. Herkes hasta.

Şüpheli ilişkiden kastınız pozitif olduğu bilinen biriyle korunmasız ilişki yaşamış olmasıysa kesinlikle 3. ay testini ihmal etmesin. Ancak belirsiz bir durumsa bu kadar da strese girmesin. 3. ay bir şart değil, 1 ayda da pozitif çıkabilir, ama işte çıkmaya da bilir. 3 ay güvenli bir süre, bu yüzden önemli.

Bir de özel lablarda combo test yapılıyor. Onların sonuç üretme süresi daha kısa. Bu kadar stres yapıyorsa bunlardan yaptırabilir.
  • akhenaten  (13.08.24 07:39:50 ~ 07:44:04) 
enfeksiyon uzmanı olan özel bir labda pcr testi yaptırsın. mesela gelişim lab iyidir testlerden sonra enfeksiyon uzmanları size bu konuda bilgi de verir.

itimaller çok düşük hiv+ biri ile ilişkide bile kapmayabilir. tabi bu kafasına göre takılsın demek değil. sadece psikolojik olarak şu an kendine eziyet etmesin.

grip konudan alakasız olabilir.
  • orpheus  (13.08.24 13:26:46 ~ 13:28:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.