[]

evinde hiç elektrik süpürgesi bulunmayan birisi için robot süpürge yeterli

olur mu? ve hangi model robot süpürgeyi tavsiye edersiniz?
olumlu/olumsuz düşüncelerinizi de dinlemek isterim.



 
Elektrik süpürgesiyle evi süpürdüğünde hissettiğin "evi de süper temizledim he" hissini vermiyor robot süpürge.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (11.08.24 21:29:06) 
Hocam başlıkta tespit mi yapmışsın "yeterli" diyerek anlamadım ama tespit ise yanlış olduğunu düşünüyorum. Bende xiaomi s10t var, robottan çok normal elektrikli süpürge ile temizlik yapıyorum. Erkeğim, tembelim.


  • prole  (11.08.24 21:32:08) 
hocam köşelere yuvarlak robot nasıl girsin. hem yukarılar da örümcek ağları oluyor oraları süpürgenin ucunu çıkarıp iyice çektirmezseniz zamanla birikiyorlar.


  • geveze yazar  (11.08.24 21:40:34) 
yetmez, bunun yerine dyson v9 türevi şarjlı süpürgelerden almak çok daha mantıklı olur.
şarjlı süpürgenin toz hanesi 1 avuç artı çekiş gücü çok düşük.

  • orpheus  (11.08.24 21:55:58) 
Ayyy benim bi tane aşkütüm vardı buralarda, geçen evlenme teklif ettiydim, @grimavi nerde acaba. Bana robot süpürge almasın onu diyecektim de. :Pp

Cevap: elektrik süpürgeleri farklı kalitekerde, farklı tekniklere sahip. Kimi vakumlama gücüyle kimi döner fırçasıyla döve döve temizliyor. Robot süpürgeler ise normal elektrikli süpürgelerin hepsinden daha az temizler çünkü normal olanlaro her köşeye sokarsın, kalorifer aralarını bile alırsın onunla ama robot süpürgelerle anca görünen zeminlerin şöyle bir tozunu alırsın o kadar. Halı süpüreni de varmış ama dip köşe temizlemiyor işte, sana fazladan iş çıktıktan sonra o cihaza ne gerek var dimi?

Grimaviciğim bana robot süpürge alma tadlım.
  • muhayyer divan  (11.08.24 21:59:15) 
evime tasindigimda aldigim alinabilecek en ucuz elektrik supurgesi var 8 yildir.
sarjli el supurgem var.
yatak supurgem var.
en son bir gun arkadasim kanima girdi, robot aldim. (xiaomi s10)

bu kadar makineden titiz oldugum dusunulebilir ama hic degilim. bir sonraki paragrafta neyin ne oldugunu anlayacaksiniz. yatak supurgesi guzel bi alet, cok pahali da degil. is goruyor. sarjlilar zaten genel olarak guzel ama pilleri bitiyor ve son kullanici degistiremiyor.

gelelim ev temizligi konusuna. temizlik, soz konusu ev olunca bana zaman kaybi gibi geliyor. ama tabi ciplak ayagima gelenlerden mutlu degilim. bu sebeple odalardan mopla ne var yok cektirip makinenin oldugu yere getiriyor orda cekiyordum tum tozu kiri. hadi bu sefer gercekten supureyim dedigimde bile koltuk altlarina dip koseye pek girmiyordum.

gecen sene arkadasimin gazina gelip robot aldim. ALLAHIM! bu nasil bir rahatliktir! aciyorsun., 10 dakkada fiti fiti temizliyor bir odayi turbo modda. istersen siliyor da. gercekten temiz hissediyorsun evi. oteki supurgeyi su an sadece robotun filtresini temizlemek icin kullaniyorum.

ve 2-3 gun sonra yeniden ayni odada calistiriyorum, yine bi suru sac tuy cekiyor. resmen tozun icinde oturuyormusum eskiden. en guzel yani, yatagin altina giriyor!

normal supurgenin gerekecegi durumlar illaki olur, ornegin bir filtreyi, klimayi vb cekmek, poset vakumlamak vb... ama belki ben gibi ucuz yollu bir sey alabilirsiniz sonra.

benim robot bilinmedik markalari saymazsak, en ucuzdan bir pahali olandi. 200 euroya aldim yasadigim yerde. 500-600 euro olanlar var, eminim daha iyidir ama bu su anda benim icin gayet yeterli.

ha bu arada pilini veyahut diger parcalarini kendiniz degistirebiliyor olmaniz bir avantaj. henuz hicbirisinin degismesi gerekmedi ama yine de not edeyim dedim.
  • supergirl  (11.08.24 22:01:32) 
Yetmez. Aralara girmiyor.capi kadar alana giriyor. Dolapla duvar arasini temizleyemezsin mesela.


  • sonsuz  (11.08.24 22:18:19) 
net olarak hayır.
en önemlisi dip köşe temizlenmiyor.

not: evde robot, dyson ve klasik ev süpürgesi var. en memnun kaldığım dyson.
  • nuisance2  (11.08.24 22:26:44) 
Robot süpürge evi evi temizlerken evin düzeni hususunda da yönlendirme yapar.
- Ay robot şurayı iyi almadı, buraya rahat ulaşsın.. diye diye o eşyayı ileri çek beri çek derken evin iç düzeni başka bir hal alır zamanla.
Airfryer gibi gereksiz bir şey.
  • diyecevaplandı  (11.08.24 22:28:06) 
evde hiç elektrik süpürgesi olmayan birine bence alınabiliinecek tek şey flamethowerdır. bu ne arkadaş tarım ve hayvancılk bakanlığı teşvikiyle mite yetiştirme çiftliği mi kurdunuz?


  • Fodera  (11.08.24 22:29:26 ~ 22:29:55) 
Yetmez. Aralara girmiyor.capi kadar alana giriyor. Dolapla duvar arasini temizleyemezsin mesela.


  • sonsuz  (11.08.24 22:31:41) 
robot süpürge toz alıyor evi temizlemiyor.


  • mikahakkinen  (11.08.24 22:35:52) 
Sürobot pürge çok rahat çok pratik aynı zamanda silme de yapıyor normal günlük kullanabilirsin ya da haftalık temizliğinde Haftada iki kere sil süpür yaptırabilirsin Ama evde kesinlikle normal bir süpürge olmalı Çünkü kapı arkasına girmiyor ya da kenarları köşelere girmediği için robot süpürge evde tek olacaksa normal süpürge daha iyi şarjlılardan da bahsetmiyorum onlarla açıkçası uğraşmaya değmez klasik süpürge al gitsin dysonlar falan kullanılmaması gereken yerler/durumlar var


  • eja  (11.08.24 22:56:24) 
Sabah robotu çalıştırdım hiç güzel süpüremediği için aldım dikey süpürgeyi giriştim peşinden. El süpürgesinin muadili gibi düşünmeyin. Onun performansının yarısına bile yaklaşamaz. Benimki bir de yükseğe çıkan kendi paspasını yıkayan yeni modellerden. İyisinin bile yaptığı iş beş para etmez bence.


  • visnebahcesi  (12.08.24 00:28:35) 
:) olmaz


  • ananiyimioguz  (12.08.24 00:35:55) 
Yetmez. Robot süpürge tek başına yeten bir şey degil. Örnek kanepenin üstü köşeler yapı arkaları


  • limonlu eksi  (12.08.24 03:40:18) 
bir robot, bir şarjlı şart.


  • elorelia  (12.08.24 09:44:07) 
Robot süpürgeyi günlük süpürüp silme konusunda kullanıyorum, gayet işlevli. Memnunum.
Ama genel bir temizlik yapılacaksa normal süpürge tercih ederim, hem daha güçlü çekiyor hem derinlere giriyor hem de birebir gördüğünüz için içiniz daha ferah oluyor.

  • mutekebbir  (12.08.24 09:47:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.