[]

Ümraniye'deki bir iş yerini mahkemeye nasıl şikâyet edebilirim?

İş yerinin soğutma sistemleri çevreye aşırı derecede gürültü yayıyor ve mahalle sakinlerinin Ümraniye Belediyesi'ne şikâyetleri bir sonuç vermedi. Telefonla şöyle komik bir cevap aldık: "İşletme, cihazlarının bakımını yaptırdığına dair belgeleri kurumumuza sunmuştur."

Şimdi mahkemeye gitmeye karar verdim. Araştırdığım kadarıyla sulh mahkemesine şikâyet etmem gerekiyor.

Gitmem gereken mahkeme nerededir? Kartal'a mı taşındı? Oradaki kaç no.lu sulh mahkemesidir?

Şikâyet konusunda dikkat etmem gerekenler nelerdir. Tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

 
Desibel ölçümü isteyeceksiniz belediyeden. Malesef belediyeler neyse küfür etmek istemiyorum. Belediyenin çevre müdürlügü yada desibel ölcümüne yetkili hangi kisim ise oraya sikayet edin.

Gerekirse belediye'yi kaymakamlıga görevinden kaçınıyor yetkisi kullanmıyor diye şikayet edin.

Ordaki bir kac vurdumduymaz sikayet ile ilgilenmemiş sayet ciddi ciddi şikayet ederseniz sonuç alırsiniz.

Telefon yada belediyenin sayfasından şikayet hattindan degil bildigin imzalı dilekçe ile. Cimer gibi hataya duşmeyin artik sallayan kalmadı.
  • Fritz-X  (11.08.24 21:36:21) 
çevre şehircilik bakanlığı


  • nuisance2  (11.08.24 22:28:33) 
Büyükşehir belediyesine şikayet edeceksiniz, şikayet yazılı olacak. Desibel ve ses basınç ölçümü yapacaklar. Ölçüm değerleri yüksek çıkarsa ilkinde uyarı. 15 gün sonra kontrol tekrar yüksek çıkarsa 150bin tl ceza. 15 gün sonra tekrar kontrol. Tekrar ceza. Cezalar kesildikten sonraki 3. ayda belediye encümenine onaya gider onaylanırsa ödemekle yükümlü olur.

150bin tl, İzmir büyükşehir belediyesi 2023 tarifesiydi 2024 daha yüksektir.
  • krtkartal  (12.08.24 01:58:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.