[]

Facia. Evde iki ay boyunca kalorifer petekleri yanmış

Nasıl olabiliyor anlamadım. İki aydır evde değildik, normalde evi her yaz aşırı sıcak olduğu için terk ederiz. Gerçek anlamda bir insanı öldürebilir. Cenazemiz olduğu için apar topar eve girdik, bir de ne görelim, tüm petekler cayır cayır yanıyor. Ev 100 derece. Normalde sıcak mevsimlerde termostatı 5 dereceye getiririz. Kendi kendine nasıl yanabiliyor tüm petek anlamıyorum. Şu an hastanelik olmak üzereyiz.

edit: sorulara cevap verdim, eksik bilgileri tamamladım. yapılması gerekeni de öğrendim. teşekkür ederim.


 
Sistem nasıl? Evde kombi var ve Manuel açıp kapatıyor musunuz? Baharda kombiyi kapatmadınız mı? Sadece su ayarına almadınız mı?
Eve girip çıkan yok mu, hangi ev bir yaz durumunda insanı öldürecekmkadar sıcak olabilir?

Detay lazım. Şu an anlattıklınızdan hiçbirşey anlamadım ben.
  • sorularimicinfeykhesap  (09.08.24 23:49:03) 
İki aydır doğalgaz faturası ödemediniz mi? Yüksek bir fatura gelmedi mi bu açık olduğu süreçte?


  • nundu  (10.08.24 00:20:13) 
Sıcak mevsimlerde termostatı neden 5'e getiriyorsunuz, 5 zaten en yüksek ayar değil mi ?


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (10.08.24 00:21:09) 
2 ayda o evde sıcaktan ve nemden sağlam hiçbir şey kalmaz geriye, boyalar bile kalkar, başka bir şey vardır.


  • koskoca kirpi  (10.08.24 00:23:22) 
Yazın oda termostatından ayar yapılmaz kombi yaz moduna alınır. Sadece sıcak su için kullanılır. Genelde antre vb. Oda termostatına bağlı olmayan petekler çalışmaya devam edeceğinden kombiyi kapatmak gerekir. Ancak dendiği gibi detay çok az.


  • enteg  (10.08.24 08:38:22) 
Dünkü telaştan çok eksik bilgi vermişim, cevaplıyorum.

@sorularimicinfeykhesap, kombiyi sadece su ayarına almamız gerektiğini bilmiyorduk, 5 yıldır başımıza hiç böyle bir şey gelmedim. Meğerse oda termostatının pili bitmiş, böyle olunca da kombi maksimumda çalışmaya başlamış. Normalde kışın 21 dereceye sabitleriz, havalar ısınınca rastgele çok düşük bir sıcaklığa, 5 derece gibi bir yere sabitleriz ki çalışmasın diye.

Eve girip çıkan olmadı çünkü yazlıktaydık, dünkü sıcaklığı anlatamam size. Düşük nemli bir hamam gibi düşünün. Neyse ki Aydın merkezde sıcaklık çok yüksek olmasına rağmen nem düşük oluyor.

@nundu, hayır, takip etmedik. Normalde evde olmadığımız için çok düşük geliyor veya hatırladığım kadarıyla hiç gelmiyor kullanım olmadığı için, sonraki aylara devrediyor. O yüzden sonbaharda bakıyoruz doğalgaz faturasına.

@huzurlarinizda huzursuzluk, bahsettiğim kademe 5 değil, 5 santigrat derece. Ev bunun altına düşerse kombi çalışacak şekilde sabitliyorduk yıllardır, meğerse kombiden ayar yapmamız gerekiyormuş.

@koskoca kirpi, neyse ki yaşadığımız yerde nem düşük. Sadece mumlar erimiş. Geçen sene salondaki ledler ve perdeler düşmüştü, savaş alanı gibi bulduk evi. Yapışkanlar erimiş akmış.

@enteg, tam olarak dediğiniz gibi.
  • dejame  (10.08.24 10:44:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.