[]

Aralikli oruc halsizlik

Yaklaşık bir aydır aralikli oruc yapıyorum. Yeme penceremde günde iki kere karbonhidrat tüketmeye çalışıyorum ve 3 ogun yiyorum. Akşamları ızgara,yogurt ,salata vs var. Sabahları yumurta, biber, roka, kuruyemısler ıceren kahvaltım var. Az yemiyorum aslında.

Yine de halsizlik geçmedi bir türlü. Oruc saatlerinde maden suyu da iciyorum. Ne kullansam acaba takviye olarak,enerji vermesi için?


 
16-8 yaptığını düşünürsek 8 saat içinde üç öğün yemek yemek fazla değil mi?
öğünleri ikiye düşür. if'in bir amacı zaten sana öğün atlatmak, tüm öğünlerini sekiz saate sıkıştırman değil.
arada daha hafif bir şey ye. mesela bir muz ve bir kutu yoğurt gibi ama koca bir öğün tüketme.
öte yanda if herkes için uygun değil. nasıl ki akdeniz diyeti ya da paleo diyeti herkes için uygun değilse, if de herkes için uygun olmayabiliyor. kendi kendine yapıyorsan bence önce iyi bir endokrinolog görsün seni, bir kan ver de ne durumdasın, neredesin onu öğren.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (09.08.24 15:56:28 ~ 15:57:22) 
olası durumlar:
1) yeterli kaloriyi almıyor olabilirsiniz.
2) yeterince sıvı almıyor olabilirsiniz.
3) kan şekerini stabilize etmeyen bir tüketim yapıyorsunuzdur.
4) adaptasyon süreci uzamıştır.
5) pencere başlangıç bitiş saatleri günlük rutinize veya uyku düzenine uyumlu değildir.
6) IF pek sizde çalışmıyordur.
  • AlsterWasser  (09.08.24 16:13:41 ~ 16:14:02) 
Oglen ogunum cok hafif oluyor, salata, quark +kuruyemıs vs, oyle kocaman bır ogun olmuyor.

İki öğün olmuyor bana. Oglen acıkıyorum ya da aksamları cok yiyorum oglen ogunu olmadıgında. 10 bcuk,2 bucuk,6 bucuk tutturdum ogun saati olarak.
  • basubadelmevt  (09.08.24 16:34:23 ~ 16:35:26) 
Aralıklı oruç size uygun olmayabilir +1 Ben yapmaya başladığımda mesela üstümden büyük bir yük kalktı gibi olmuştu.

Bu arada ben aralıklı oruç şeklinde yiyorum ama ne yiyorsun derseniz normal yani özellikle sağlıklı besleneyim gibi değil. Benim amacım gün içinde yemek düşünmeye ayırmam gereken zamanı azaltmaktı. Siz hem diyete hem de aralıklı oruca aynı anda başladıysanız belki fazla zorlamıştır.
  • peki madem  (09.08.24 16:41:15) 
IF ya da ketojenik diyet türü rutinler uygulayan kişideki spesifik bir sıkıntı nedeniyle rahatsız edebilir, misal hipoglisemisi olan biri bu rutinleri uygulamaya kalkarsa olması gereken çizginin altına düşecek olan kan şekeri seviyesi "bu rutin sana uygun değil kardeşim" anlamına gelen bazı fiziksel belirtiler gösterebilir.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (09.08.24 16:50:11) 
Herkes if yapmali gibi bir kural yok +1

Diyet yapıyorsaniz ve kendinizi kötü hissediyorsaniz o diyet size göre değil (bir iki gün demiyorum da sürekli). Dünyada her kişiye uygun diyet diye bir şey yok.
  • logisticsmanager  (09.08.24 17:41:15) 
gece uyumadan önce 2 adet karahalile yutmak. bir araştırın derim.


  • janderzel zartanyan  (09.08.24 22:21:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.