[]

evde kan şekeri ölçümü diyabet hakkında fikir verir mi?

bir kişinin diyabet hastası olup olmadığı evde kan şekeri ölçümü yoluyla belli olabilir mi?




 
Diyabetten kastın Tip2/İnsülin direnci sanırım, gerekli ölçüm cihazları varsa açlık kan şekeri ölçümü ve tokluk kan şekeri ölçümü yapıp diyabet için gerekli referans aralığında olup olmadığına bakarak bir fikir sahibi olabilirsiniz.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (08.08.24 20:49:23) 
Evet tip 2 için sormuştum.


  • ferenc  (08.08.24 20:53:34) 
benim açlık ölçümüm 90 çıktı. şeker olmadığıma karar verdim. parmak kanatırken iğne değişimi mutlaka yapın.


  • geveze yazar  (08.08.24 20:59:33 ~ 20:59:59) 
O cihazlarla tanı konmaz. Tanı konduktan sonra ilaç dozunu ayarlamak için fikir verir. 3-5 eksik/fezla olması ilaç dozu için o kadar da önemli olmadığından biraz hatalı ölçmesi tıbben dert değil. Ama tanı koymak damgalamak gibi bir şey. O yüzden daha kesin cihazlarla su karar verilir.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (08.08.24 22:38:52) 
tanı zaten evde konmaz da fikir verir mi, evet hem de kralını verir.

ev tipi cihazlar son derece doğru ölçüm yapıyorlar. hastanede yatarken bile her gün şeker takibi yapılıyorsa hemşire gelip onunla ölçüyor, her sefer damardan tüple kan alıp laboratuvara yollamıyor. demek ki sonuçları güvenilir.

diyebet demek açlık glukozunun 125 üzeri olamsı demek. ama ölçtün 130 çıktı, hemen paniğe gerek yok. her gün aç karnına aynı saatte ölçüyorsun, baktın hep 125 üzeri veya o civarda çıkıyor, hemen dahiliyeden randevu alıyorsun, açlık ve tokluk glukozunuza, açlık insülinine, hba1c ismi verilen üç aylık şeker durumuna bakıp diyabet olup olmadığınıza karar veriyor ve ilacınızı planlıyor.

ha ölçtün ölçtün hep 70-90 civarı çıkıyor, paniğe gerek yok, dahiliyeye de genel kontrole gidersin sadece.
  • kibritsuyu  (08.08.24 23:29:29) 
açken mi ölçmek daha doğru tokken mi?


  • ferenc  (08.08.24 23:36:05) 
takip yapacaksan sabah en az az 8 saatlik açlıkla ölçmen gerekli.

tokluk ölçeceksen ağzına ilk lokmayı attıktansonra saate bakıp tam 2 saat sonra ölçeceksin. ama açlık ile tokluk arasındaki analizi doktor yapar.

fikir edinmek için her gün, ya da günaşırı sabah açken ölçüp kaydedebilirsin. büyük oranda fikir verecektir.
  • kibritsuyu  (08.08.24 23:58:01 ~ 09.08.24 00:00:00) 
tip 2 için inisülüne de bakmak gerekiyor sanırım. en iyisi doktora gitmek.


  • ravenudon  (09.08.24 11:00:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.