[]

Geriye dönük KDV'leri isteyen kişiler

Böyle bir şey çıkmış eğitim veren kurumlarda, terapistlerde birkaç kişiden duydum. Aldığım bir mesleki eğitim bitiyor aynısı bana da oldu.
Mesela eğitim bitiyor, ödeme aslında klasik ibana gönderilip açıklama kısmı boş bırakılarak yapılıyor. Ama biterken şu anki kdv konusunda atmosferi bahane edip sertifikani vermeyiz filan diyorlar, ya da iptal ederiz vs.

Buna vermezsen verme demek dışında çözüm yok herhalde değil mi? Ya da iptal edersen et sertifikami gibi.

Terapist versiyonunu da "seninle ilgili çok şey biliyorum, kdvleri odemezsen ona göre" versiyonunu duydum.

Ne düşünüyorsunuz?
Hiç böyle bir şey duydunuz mu ya da napilabilir bu durumlarda?

 
Şurası net değil sanki? Eğitim biterken sizden KDV ödemesi mi istiyorlar ekstra? Muhtemelen o insanlar fatura kesecekler size, KDV de ödeyecekler, o ücreti sizden istiyorlar? Önceden kaçırmak kolaydı, artık değil.

Böyle bir şey gelse başıma, eğitimi alan kişi olarak, eğitim sonunda ben de onları şikayet etmekle tehdit ederdim. Başta KDV kaçırmayı göze alıyorlarsa, sonuçlarına katlanabilirler. Onlar biraz zarar edecektir, ama bu sizin probleminiz değil.

Terapist versiyonunda bahsettiğiniz şeyi de anlamadım.
  • damba  (08.08.24 08:36:08) 
Terapist versiyonunda bahsettiğiniz kişilerin terapist olduğuna emin misiniz hocam? Sertifika verecek yetkinlikte olan bir psikoterapistin 'seninle ilgili çok şey biliyorum' diye tehdit etmesi ultra uçuk geldi.


  • brkylmz  (08.08.24 09:28:46) 
@damba: Evet ben de öyle düşünüyorum.

Net değil sanki dediğiniz, benim başıma gelen, önceden havale yoluyla yapılmış ödemeyi, yani işte 1 ay önce son taksit ödendi, belirtilmediği halde "kdv bize masraf oldu, verirsin artık" denilmesi. Başka birinden açıkça "ödersin yoksa sertifika yok" versiyonunu da duydum.

Asil merak ettiğim, birkaç farklı kişi ve sektörden duyunca, bu iş böyle yaygınlaştı mi? Bu kısmı

@brkylmaz: kişiyi tanımıyorum, gideni tanıyorum. Ama sertifika dediğim ayrı bir olay, bunu normal terapist olan biri demiş benim tanıdığım kişiye. Sertifika yetkinligi vs onunla bunun ilgisi yok.
  • encokbenisevinnolur  (08.08.24 16:30:31) 
Aksi belirtilmediği sürece perakende fiyatlarda KDV dahildir. "KDV bize masraf oldu" diyebilen ticaret yapmasın bir zahmet, sürpriz mi olmuş KDV çıkınca? Bunu bilecek, fiyatını buna göre belirleyecek, her ayın 26 sında da KDV sini ödeyecek o arkadaşlar.

edit : şikayet edin. umarım (ve muhtemelen) hizmeti aldığınız tarihten itibaren 7 gün içerisinde fatura kesmemişlerdir, bir de oradan yapıştırırlar cezayı.
  • screamshot  (08.08.24 17:26:48 ~ 17:28:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.