[]

Hasar Ekspertiz / Avukatlık Firması Dolandırıcı mı?

Selamlar,

Bir süre önce aracıma başka bir araçla çarpıldı. Karşı tarafın trafik sigortası hasarı karşılayacak. Yarın servise aracı bırakacağım. Buraya kadar her şey normal.

Ama bugün bir telefon geldi. Hasar ekspertiz (veya avukatlık, anlayamadım) firmasıymış. "Notere gidin, falanca belgeyi doldurun, sonra bizi arayıp IBAN'ınızı verin, sizin adınıza karşı taraftan manevi tazminat talep edeceğiz" gibi bir şey söylediler.

Dolandırıcı olabilirler mi, merak ediyorum.

Telefon numarası: 05551447907

 
Benzer kaza durumunda bende arandım, vekalette vermiştim zamanında. Arayan soran olmadı sonra bende unutmuşum neyse aklıma geldi aradım bunları cuzi bir para kararına verilmiş onu da avukatlık masrafı diye cebe attılar. Boşuna vekalet falan vermeyin kendinzi de dilekçe verebilirsiniz diye biliyorum ama detay bilmiyorum. 3un 5in peşinde koşuyorlar ayrıca bu ülkede nasıl kvkk var anlamış değilim yaptıkları suç bence.


  • mirty  (07.08.24 14:21:40) 
Değer kaybının tazmini diye bir şey var. Hasarsız araba artık hasarlı diye geçiyor ve değeri düşüyor. Bu işle ilgileniyorlar, daha önce bu yolla para almıştım bu arayanlar vasıtasıyla. Alınacak paranın siz ve onlar arasında bölüşülmesi hususunda pazarlık yapabilirsiniz. Elinize ne geçeceğini sorabilirsihiz. İnternette maddi değer kaybı tazmini gibi aratabilirsiniz.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (07.08.24 14:35:21) 
Arkadaslar belirtmis zaten, bunu bazi avukatlik burolari ekmek kapisi haline getirmis.

Benim de boyle hatali ciktigim (aslinda hatali olmadigim) bir kaza icin kazanc kaybi(10 gun arac tamir de kaldi, arabaya sahip olma hakkimi kaybetmis oldum vs anlaminda, ticari olmadigi halde) icin icra takibi baslattilar. Muhtemelen boyle bir buro arayip yonlendirmistir. Teknik detayini bilmiyorum ama belli bir hakkin alinmasi icin vekalet veriyorsunuz ve onlar isleri hallediyor. Sonrasinda da bir nevi parayi kirisiyorsunuz. Ancak mesela o veya bu sebepten kaybederseniz, adamlar avukatlik masrafini sizden alirlar, ustelik karsi tarafinkini de alabilirler diye tahmin ediyorum.
Ben bu konuda avukatla gorustum. Usule uygun tebligat yapsinlar, biz de itiraz ederiz sebeplerimizle dedi. Ancak sikinti su ki, usulune uygun tebligati yapmayi basaramadilar. 2 yildir falan oyle kaldi. Zaman asimimi artik her ne oluyorsa, sonunda sizin durumunuzdaki kisi, bu buronun avukatlik bedelini odemek zorunda kalabilir.
  • mbond  (07.08.24 15:07:15) 
Maddi hasarlı otobüs kazasında yolcu olan akrabam yalnızca burnu zarar gördüğü için dava vs açmamıştı aradan yıllar geçti bu sene aynı sizinki gibi avukatlık bürosundan aradılar davanızı açalım iyi de para alırsınız dediler gerçekten de biraz para yattı hesaba kendilerine de almışlardır akrabamız bu işlerden anlamıyor pek,

önce dolandırıcı sandık ama kadın bir avukat geldi birebir görüşüldü sakıncalı bir şey de talep etmedi. Sanırım iş yok, böyle karşılıksız kalmış hukuki konular için ayrı bir masa kurup ne kazansak kar diyorlar.
  • Kediyi üzdün  (07.08.24 17:34:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.