[]

pismemis kofte ve manti buzlukta ne kadar dayanir?

2022 aralik’ta yapilmis bir suru kofte ve manti var. -20 derecede duruyorlar. Apartmanda jenerator var, dolayisiyla elektrik kesilmesi sorun olmuyor.

Eve gelen ablaya yaptirmistim ama cok begenmedim o yuzden cok az yenildi, simdi bunlar cop mu oldu cidden? Max 6 ay diyorlar, o yuzden sordum.


 
Sizinki duyuru nick uyumu olmuş resmen o köfte mumyalanmaya başlamıştır artık :D
Max 6 ay elbette asla yenilmez 2 sene olacak :)

  • titanic kemancısı  (06.08.24 22:22:12) 
Acı hayat. Peki ne yapacağım ben bu etleri şimdi?


  • nefertarii  (06.08.24 23:34:03) 
Valla ben geçen seneden kalan şeyleri yiyorum bir şey olmadı.

Bir kısmını çıkarıp pişirin bakalım koku filan olmazsa, azıcık tadına bakınca bi farklılık hissetmezseniz yiyin bence :D

Not: asla ve asla işin uzmanı değilim :)
  • turuncu tonlarda  (07.08.24 00:00:42) 
Hic bir sey olmaz,

Askeriye eski sistemde yillarca once dondurulmus etleri kullaniyorlardi.bizim evde askeriyeden beter 3 tane derin dondurucu var.yalan olmasin ama diplere inersem 5 seneden fazla bekleyen et kesin vardir.
  • duptıs  (07.08.24 01:38:14) 
Derin dondurucuda uzun süre bekletilebiliyor işlem görmemiş etler de kurutulmuş etler de bekletilebiliyor ama kıymanın ömrü aynı şekilde değil. Emin olamadım. Kesilmemiş et olsa dene derdim ama kıyma için 6 ay bile uzun.

Bak aşağı yukarı aynı süreyi geçirmiş bir video buldum.
www.reddit.com

@duptıs yıllarca önce dondurulmuş etlerden kastın ne kadar eski? Alaydaki birçok yerin bağlı olduğu komutanlıkta yazıcı olarak görevliydim. Yemekhane denetlemelerine katılıyorduk. 1 kere bile 2 yıldan eski konserveye denk gelmedim. O 2 yılı da iki defa gördüm. Gerçekten bahsettiğin gibi yerler var mı?
  • nawar  (07.08.24 01:54:29) 
@nawar
ben askerliğimi 2005`te yaptım. O zaman yemekhaneye gelen 1970 damgalı etler vardı, gerisini sen düşün.

  • zikardo  (07.08.24 03:03:02) 
10 sene önce dondurucuya konmuş geyik eti ile ev sahibim bize bi ziyafet yapmıştı. Eğer eriyip donma durumu yoksa bi şey olmaz.


  • zimbirik  (07.08.24 09:24:01) 
Zimbirik +1
Dondur-çöz olayı olmazsa uzun yıllar durur. İçinize dert olacaksa ilan verin burdan, ziyafete gelelim uzak değilseniz :)

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (07.08.24 09:50:24) 
@zikardo ben ondan bir 10 sene sonra yaptım. 1 tane bile eski ürün yoktu. Bedellilerde eritmişler demek ki hepsini ya da denetlemeler artmış.

@zimbirik kıyma farklı bir konu. Tuzlanan, tütsülenen veya işlem görmeden dondurulan et aynı değil. Şok dondurulması tavsiye edilir, işlem görüp sonrasında buzdolabında yavaş soğuma değil. -18'in altı, dondurulmuş ürünleri saklamak için ideal ısı ama tabii ki.

Söz konusu kıyma olmasa +1 verebilirdim Zimbirik'e ama kıymayı dondurup evde buzdolabına atmak farklı bir şey. Riskli biraz.
  • nawar  (08.08.24 00:43:48 ~ 00:44:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.