[]

internetten iç dış parazit damlası?

alan var mı? Veterinerin yarısı hatta üçte biri fiyatına geliyor. Veterinere de söyledim “abi bizdeki sertifikalı, saklama koşullarımiyi ürün, oradakiler nasıl bilmiyoruz. sıkıntı varsa ölüme kadar götürür” dedi. Siz hic tecrube ettiniz mi?

Danke


 
Veterinerler bu konuda cok ciddi uyariyor sakin vetler disinda bir yerden almayin diye. Daha uygun diye bebisimin hayatini tehlikeye atmazdim ben olsam. Veterinerden gider alirim gerekirse 5 kat fazla veririm. Saglik bu sakaya gelmez.


  • mor oje  (06.08.24 18:57:11) 
@mor oje internetten satan da veteriner aslında… ama işte birebir tanıyıp etmediğimizden bilmiyoruz :/


  • eisberg  (06.08.24 19:59:53) 
ona bakarsan vitaminlerinde eczane dışında alınmaması lazım ama eczanelerin tamamı şahıs şirketi açıp trendyolda 3te bir fiyatına satıyorlar.

veterinerlere kalsa mamalar bile sadece veterinerlerden alınmalı.
bir iki site gördüm bende önümüzdeki damla zamanı bu sitelerden birinden alacağım. vet fiyatına neredeyse 3lü paket alınıyor.
  • my fault  (06.08.24 21:10:10) 
almayın +1
bu ilaçlar zehir içeriyor orjinal olmayanlar çok ciddi zehirliyor çocukları, evet ölüme kadar götürüyor, internet yanlış ilaç verilmiş ve reaksiyon gösteren kedi videoları dolu galiba denk gelmediniz şanslısınız.

vitamin malt prebiotik internetten alınır ama ilaç özellikle parazit alınmaz. veterner her parazitte tartıor çocuğu ona göre vriyor paraziti, ben göze alamam ya.

bende gördüm tenizol satıyorlar trendyolda ama asla almam.
  • eja  (06.08.24 21:42:58) 
Türkiye'de almazdım heralde. Çünkü Türkiye'de herhangi bir kontrol mekanizmasi yok hiçbir şeyde.
Misal şöyle ornek vereyim yaşadığım yerde veteriner bana asla "benden al" demiyor. Illa benden almak zorunda değilsin, internetten de bak diyor. Çünkü adamin benden kazanacağı ekstra 5-10€ karla işi yok.

Ama ben paraziti ondan alıyorum çünkü fiyat farkı yok. Ama onun dışında supplement falan filen hepsini internetten alıyorum.
Ama dediğim gibi Türkiye'de tanimadigim adama guvenemem.
  • logisticsmanager  (06.08.24 22:21:37) 
Ben olsam almam. Yukarıda söylendiği gibi malt vitamin mama vs internetten alınıyor da ilaç öyle değil.


  • turuncu tonlarda  (07.08.24 00:05:03) 
kesinlikle alinmamali, bi komplikasyon yasanirsa hem astari yuzunden pahaliya gelir, hem kediniz cok aci ceker. nihayetinde sizin sorumlulugunuzda bir canli, risk alinacak bir konu degil gibi.
butceniz cok zorlaniyorsa en azindan ic parazitleri aksatmayin, kisin dis parazit araliklarini acarsiniz, yazin cok acmanizi tavsiye etmem evdeyken bile pirelenebiliyorlar.

  • aferin cok iyi dusunmussun  (07.08.24 00:12:59) 
güvenilir bir yer varsa alınabilir. bize vet. teknikeri bi arkadaş ayarlamıştı bir seferinde. onun dışında risk var tabi ki.

bu arada bütçe olarak zorluyorsa vet. hekim ziyaretlerinizi azaltabilirsiniz eğer kedinin dışarısı ile bir bağı yoksa yani tamamen ev kedisi ise. hiç parazit aşısı yaptırmayan kedi sahipleri biliyorum. hekimler iki ayda bir gelin diyor. biz o kadar sık gitmiyoruz.
  • elorelia  (07.08.24 10:04:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.