[]

Yurtdışından bebek arabası nasıl havayoluyla gelecek?

Merhaba duyuru.

Nasipse ay sonu doğum için yurtdışına uçuyoruz ve haliyle pusetimizi de oradan alacağız. Ancak benim anladığım bu puset denilen olan 3 parçadan oluşuyor. Biri iskelet, diğeri bu büyük yaş bebelerin oturduğu koltuğumsu aksam ve minnak bebelerin yattığı ana kucağı. Biz buradaki satış merkezine gittiğimizde kutudan iskelet ve oturak çıktığını ana kucağını ekstra alacağımızı söyledir. Oturağı çıkartıp ilk 6 ay ana kucağını takıp kullanıyorsun. Buraya kadar her şey ok. Ancak biz yurtdışından gelirken, ana kucağı takılı olan pusetimizin o eşek kadar oturak kısmını uçağa nasıl alacağız? uçak ücretsiz bir şekilde puseti kabul ediyor zaten ama o oturak kısmı bavula soksak girmeyecek e onu kullansak ana kucağını neremize sokacağız?

yurtdışından puset alıp getirebilmiş olanların yorumlarını rica ediyorum.

teşekkür ederim

 
anladigim kadariyla böyle bir sey di mi: www.baby-walz.at
besik + anakucagi + gövde. kombi puset.

anakucagini ucagin kargosuna verin, zaten diger kisim arabasi olarak kullaniliyor. siz ucaga bindiginizde onu alacaklar. siz inince bazi yerler vermeyebiliyorlar. hangi havalimanindan bineceksiniz?
vermedikleri durumda bagaj teslime kadar bebegi besik cinde kendiniz tasimalisiniz.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (06.08.24 17:56:22 ~ 18:05:32) 
anakucagi gereksiz, bizim aldigimiz set ile gelmisti cocugu 1-2 kere yatirabildik. bence bosuna para verme.

koltugumsu aksam zaten iskelet ile beraber katlaniyor. ucaga binmeden once katlayip korukte birakiyorsunuz oradan gorevliler alip bagaja koyuyor.

yurtdisinda bebek arabalari icin koruma kiliflari satiliyor, onlardan bir tane almanizi tavsiye ederim. yoksa yere falan koyuyorlar, arabanin kumasi les gibi oluyor.

bir de acikcasi cok pahali bir bebek arabasi ile seyahat etmeyi tavsiye etmem, bizde bir tane semsiye tipi almistik seyahat icin, hafif, katlamasi kolay vs.
  • cooperr  (06.08.24 18:20:35) 
@konusma abd miamiden geleceğiz. Ama gelirken bebek 10 günlük olacak o oturma kısmına oturamaz ki:/


  • wild honey suckle  (06.08.24 18:35:26) 
@cooper ya biz baya bebeyle gelcez de:) o yüzden baston tipi imkansız şu an. Ya anakucağı dediğim şey işte oto koltuğu da oluyor ya cybex cloud gibi. O zorunlu dediler bize.


  • wild honey suckle  (06.08.24 18:36:27) 
oturma kismiyla degil besik kismiyla demistim zaten. bileti aldiginiz havayolu firmasina sorun iyice gene de cünkü bazi havayollari almiyor o besik kismini kabine. cok büyük ihtimalle bebek arabasini her parcasiyla ucagin bagajina verip bebegi hep kucakta tasimaniz gerekebilir. ucakta besikli koltuk isteyin muhakkak.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (06.08.24 18:42:41) 
Uçakta ilk sıra ve bassinet dedikleri yataktan alacağız ama çocuk daha doğmadığı ve resmi olarak var olmadığı için biletleyemiyorlar :))
Bakalım ana kucağını alabilirsek diğerini direkt katlar aşağı yollarız inş.

  • wild honey suckle  (06.08.24 18:45:05) 
Puset zaten sizinle birlikte gelecek. Elde taşıyarak uçağa bineceksiniz. Büyüyünce takılacak olan koltuğumsu parçayı ve iskeleti de valizle birlikte vereceksiniz. Korumalık vs içine alıp da sararak verirseniz bir şey olmaz.


  • Gradient_tabanlı_mor  (06.08.24 18:45:16) 
puset nasıl onlarla gelecek? bebeğe koltuk vermiyorlar ki?

puset ve iskelet kapıda teslim edilecek. büyük parçayı da kayıtlı bagaj olarak vereceksiniz. başka çare göremedim.
  • elorelia  (07.08.24 10:08:47) 
@elorelia, aynı şeyden bahsediyoruz. puset sizinle gelecek derken uçak kapısına kadar gelecek.


  • Gradient_tabanlı_mor  (07.08.24 11:23:29) 
Hangi havayoluyla geleceginiz belli degil mi? Dogumdan sonra mi bakacaktiniz. Neyse belliyse kurallari sitesinde yazar, en fazla 2 parca der mesela, bu durumda en mantikli 2 parca ucak altina verilecek, digeri sigdirilabiliyorsa bagajla gelecek.


  • mbond  (07.08.24 12:05:58) 
Turkcede elli tane terim var kimin neyden bahsettigi cok belli olmuyor.


1 0-13Kg arac koltugu (56-86cm)
2 Tek parca olarka katlanir Bebek arabasi
3 portabebe veya cot

1 ve 2 yi aliyor thy ucretsiz, 2 ayri parca olarak. 3.uncu de varsa onu ek bagaj olarak alir.

Eger 3. bir koltuk alirsaniz yolculukta 1'i koltuga arabada emniyet kemeriyle bagladiginiza benzer sekilde oturtup o sekilde seyahat edebilirsiniz. Ucakta yaninizda yer oldugunda THY nin buna bedava izin veridigi de gorulmus.
  • wallcan  (07.08.24 12:51:58) 
Thy ile döneceğiz. Yani ben şeyi anlamıyorum bu ana kucağı dedikleri şey zaten katlanır birşey değil aşağı nasıl verebilirim ki? Minik bebeği olanlar nasıl uçuyor?
Benim bahsettiğim sizin 1 numara dediğiniz zaten 3 numara direkt sepet gibi olandan almayacağım. 1 ve 2 olacak haliyle.

  • wild honey suckle  (07.08.24 18:31:56) 
Asagidaki linkte bazi detaylar var. 115 cm'yi gecmemeli denmis. Parca sayisi belirtilmemis, belki de 3 parcayi da verirsiniz ve sorun olmaz. Check in sirasinda soyleyip poset almaniz lazim tabii. Bebek en az 7 gunluk olmaliymis bu arada, bu da sizi etkilemiyor.

www.turkishairlines.com
  • mbond  (07.08.24 19:05:13) 
@ wild

ana kucagi ve arabanin iskeletini bagaja vereceksin, baska secenek yok cunku buyuk ucaklarda bile kabinde yer yok.

eger ucak buyukse, bebegi olanlara ona gore yer ayarlayip ucak icindeki pusete cocugu yatiriyorsun: cdn.turkishairlines.com

eger ucak kucukse ve puset imkani yoksa, o zaman bebek kucakta gidiyor.
  • cooperr  (07.08.24 20:06:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.