[]

Fintech maaşlar

Hello - Az önce bir şirketten aradılar Compliance Manager pozisyonu için. 5 yıllık yeni bir şirket. Ödeme kuruluşu olarak lisans almaya çalışıyorlar Merkez Bankasından o süreci baştan sona yönetecek birini arıyorlar. Benim kurumsal iş tecrübem 2 yıl.

Tahmini ne kadar maaş verirler bu pozisyona? Bu tarz bilinmeyen yeni şirketler iyi kurumsallar kötü verir gibi bir algı var kafamda, doğru mu acaba?


 
O riski almak için yüksek maaş beklentin olması normal.

Title önemli tabii ama tecrübe de maaşı etkiler.

120k net diye salladım.
  • gabe h coud  (06.08.24 16:04:46) 
Bu tarz bilinmeyen yeni şirketler iyi kurumsallar kötü verir gibi bir algı var kafamda, doğru mu acaba?

%100 doğru. Kurumsallarda, ün yapmış firmalarda işe girmeye hevesli bin kişi varsa adı bilinmeyende 100. o yüzden o yeni kurulan firma seni elinde tutmak için zaten çalışan sayısı da azken iyi veriyor.

Türkiye devi üretim firmalarında çalışan çok komik rakamlar alan tanıdıklarım var genelde tecrübe için katlanılıyor bunlara.
  • Kediyi üzdün  (06.08.24 16:08:37) 
uyum çok kritik bir rol ve şirkette bulunması zorunlu o yüzden piyasası çok yükseldi. ayrıca lisans sürecini yönetmesi isteniyor, bu da çok kritik ve deneyim ister. iyi maaş vermek zorundalar. ancak resmi uyum sorumlusu olmak için 5 yıl finansal tecrübe olması gerekiyor diye biliyorum. Adına sanına bakmayın sonuçta Merkez Bankasından lisans alacaklar, edineceğiniz tecrübe sizin değerinize çok değer katacaktır.


  • surprise  (06.08.24 16:19:45 ~ 16:23:06) 
Bu süreci defalarca yapmış biri olarak son bir senede bu süreci tecrübe etmemişsen kesinlikle başaramazsın. Firma zaten danışmanla çalışacaksa güzel bir tecrübe olur.

İlk yıl pek iş olmaz çünkü tcmb lisans süreci uzun sürüyor. En az altı ay en fazla on iki ay. Neredeyse sıfır iş yapacaksın lisans hazırlığı haricinde.

Piyasa fiyatı kariyer net bellidir ama danışman çalışacak mısınız sorusu kritik.

Ayrıca surprise dediği gibi sen masak uyum görevlisi olamazsın beş yıl tecrüben yoksa. Farklı birini mi gösterecekler.

Son olarak ücret konusunda kendine kpi koydurtabilirsin. Örneğin lisans yazısı gelince iki maaş ikramiye diye
  • fistikthecat  (06.08.24 16:46:03) 
Masak uyum görevlisi değil ya, 5 yıl finansal kurum tecrübesi isteniyor onu biliyorum da pozisyon o değil sanırım. O olsaydı aramazlardı bence. Başvuru çok azdı ve hukukçu arıyorlarmış o sebeple aradılar sanırım. 120 net verseler takla ata ata giderim.


  • vedatchilipeppers  (06.08.24 16:52:46) 
Hukukçu arıyorlarmış derken, 2 yıllık avukatsanız eğer, mevcut kıdemli avukatların ve diğer kıdemlilierin arka plan işlerini yapacaksınızDır muhtemelen.

120 bin net falan hayalden de öte... Başka tabir bulamadım.

Bu tür firmaların olayı şu. Personeli cezbesebilmek için iyi maaşla işe alıyorlar. Ama sonrası fıs
Zam mam yok. Bankalardan buralara giden çok insan biliyorum hepsi pişman. Kurumsallık sıfır. Firmanın geleceği belirsiz. Çok şey var daha. Özelden isim verirsen, bildiğim bi yerse detay verebilirim.
  • sorularimicinfeykhesap  (06.08.24 19:12:21) 
Kurumsalda 2 sene tecrübe diyince öncesinde tecrüben var sandım. Yoksa 2 senelik avukatı compliance manager yapmazlar.


  • gabe h coud  (06.08.24 23:56:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.