[]

Bu hükumetin halkla alıp veremediği sorun nedir?

Zaten çok düşük ve gereksiz olan 150 euro sınırını 30 ve 60 a çekmişler. Duygularımı küfürsüz dile getiremiyorum. Neden eziyet ediyorlar.




 
1-Battılar, saldıracak yer arıyorlar.
2-Topluca intihar edelim istiyorlar.

Huzur bırakmadılar, nefes alabileceğimiz bir alan bile bırakmamaya yemin etmişler.
Bu saldırganlık nedir asla anlayamıyorum.
Bıktım artık.
  • mutekebbir  (06.08.24 12:51:17) 
Eziyeti karşılıksız para basarken yaptılar. O zaman belliydi neler olacağı.


  • gabe h coud  (06.08.24 12:52:04) 
şu örneği veririm. iki toplumsal sınıf karşı karşıya gelse; sekülerler ve dinciler. iki taraftan birinin diğerini yok etme şansı olsa; seküler grup boş ver değmez, insanlar hakları vb. der ve uğraşmaz. ancak dincilerin eline sekülerleri yok etme şansı doğsa asarlarda keserlerde. çünkü sen onun gözünde şeytanın askerisin durum net bu. halayının bilinç altında bu yatıyor.


  • mikahakkinen  (06.08.24 12:54:48 ~ 14:29:16) 
bu olayın faydası ne anlamadım?

dışarıdan alışveri yapmayı azaltalım ve para ülke içinde kalsın mı? ama zaten başka şirketler, bizim 3 paraya alacağımız ürünü ithal edip 5 paraya satacak. o ürün yine alınmış olacak yurtdışından. kazanan aracı ithalatçı olacak.

30euro'ya kadar ürünlerden de vergiyi arttırmışlar. ne kadar olacak bu işin vergisi ülkenin toplam vergilerinin yanında. onların deyişiyle çerez parası değil mi. değer miydi yani, olayın anlamını çözemedim.


"bizden değil dışarıdan alıyorlar" diye trendyol vs mi bu yasayı fişekledi acaba
  • biseysorcaktim  (06.08.24 12:54:57) 
Instagram'ı ciddi ciddi açmayacaklar mi acaba? Oradan kestikleri vergilerin yerine gümrük vergisi mi koyuyorlar?


  • sekizdokuzon  (06.08.24 12:58:42) 
@sekizdokuzon;
Instagram'la ilgili olduğunu sanmam, zaten uzun zamandır vergilere saldırıyorlar.
KDV oranları,
Telefon harcı,
Yurtdışı çıkış harcı....

Instagrama da zaten vergi getirmişlerdi, bu tamamen anlık bir ego sonucu atılan yanlış adım, kabul etmemek için bir süre kapalı tutarlar ama sonra açmak zorunda kalırlar çok ciddi bir sektör çünkü oradaki geliri kaybetmeyi göze alamazlar. Herkesi, her sektörü etkiliyor.
Bizim bile reklam görünürlükleri düştü ve mekana rezervasyon gelmiyor ki büyük yerler, daha büyük çaplı reklam verenler kim bilir ne haldedir. Birazcık ses çıkarmaya cesaret edecek birileri olsa uzun sürmezdi de işte alıştık artık.

@biseysorcaktim; Spesifik olarak bir sitenin oturup bu konuda talep göndereceğini sanmıyorum.
Trendyol zaten gayet iyi iş yapıyor başlanan boykot bile birçok kişi tarafından devam ettirilemedi resmen domine ettiler sektörü.
Yabancı sitelerden alınan ürünlerin temel mantığı aslında burada pahalı olmasından ziyade burada bulamadığı ürünü alıyor müşteri.
Yoksa uzun süre kargo bekleme, gümrük vergisi vs. düşününce gider trendyoldan alırım biraz daha fazla verip diyor.
Burada satışı olmayan ürünler için yabancı sitelere muhtacız.
En basitinden bir yelpaze beğendim araştırdım türkiyede yok bir tane yabancı sitede buldum mecbur oradan alacağım, aynısı burada olsa bir tık fazla verip buradan alırdım.
  • mutekebbir  (06.08.24 13:18:40) 
Fatih Sultan Mehmet döneminde yaşasaydınız da aynı şeyi sorardınız. Bir çok tarihçiye göre Fatih sultan mehmet vergilerle halkı bezdirmiş bir padişahtı. bir çok kişi vergilerden, pahalılıktan ve devalüasyondan şikayet ediyordu. ama günümüzde baktığımızda, yerli yabancı herkesin hayran olduğu Fatih Sultan Mehmet, Osmanlı Devleti’nin bir numaralı padişahıdır, Fatih‘tir, İstanbul’u fetheden komutandır.

Günümüzü de objektif değerlendirmek için en az 1 yüzyıl gerekiyor.
  • füt  (07.08.24 20:09:48 ~ 20:10:47) 
Şeriat is loading. Ha buraya yazdım.


  • gabe h coud  (07.08.24 23:04:41) 
yüzyıl beklemeye gerek yok. akp oy kaybettiği için halka eziyet ediyor. kendisine destek vermeyenin yok olmasını istiyor.

birçok seküler insan son yıllarda türkiye'de varolabilmek için akp'li oldu.
  • ferenc  (07.08.24 23:10:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.