[]

Yurtdışından alışveriş yapanlar dikkat (ve soru)

eksisozluk.com
ben şöyle yazdım şimdi, fakat 150 euro sınırı hala duruyor mu emin olamadım.

1. Eskiden AB'den gelenden %18 kdv, Çin ve Abd'den gelenden %30 vergi alınıyordu. O artık %30 ve %60 oluyormuş. Bunu hesaplayarak alın. Yakında amazon ve aliexpress vb. siteler bunu güncelleyip sitede direkt gösterir ve keser zaten ama yine de bilelim.

2. normalde burada 150 euro üstüne çıkma derdik, o ne olmuş siz ne anladınız?

edit: kararın 2.maddesinde "150" ibaresi "30" ile değiştirilmiş diyor. Galiba 30 euro üzeri nanay. Geçmiş olsun arkadaşlar.

 
Bir önceki karar;
"MADDE 62- (1) Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 150 Avro’yu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 Avro’yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden;

a) Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde %18,

b) Diğer ülkelerden gelmesi halinde %30,

c) 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara ilave %20,

Oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilir."

Yeni kararda bu 150€ 30€ olmuş. Üstune vergiler iki kati olmus. Kısacası evet gg wp olmuş.

Bunu da savunacak bir kişi var duyuruda, birazdan gelir ne kadar efsane karar olduğunu anlatır.
  • logisticsmanager  (06.08.24 01:50:13) 
30 euro üzeri bir ürün alırsan bu ticari olarak değerlendirilir ve teslim alamazsın-iade olacak. zaten aliexpress vs siteler de bu rakam üzerini göndermeyecektir.

eskiden sabit alınan %30 vergi yerine şu an %60 ödenecek. tabi 30 euroyu geçmeyen bir ürün olmak zorunda. özetle kalemtraş, silgi falan alınır ancak.
  • orpheus  (06.08.24 08:20:26) 
30 euro'nun üstüne çıkınca ödenecek vergi (avrupa dışından geliyorsa) yüzde altmış olacak.

yani 30 euroluk ürün 50euro olarak ödenecek. ben böyle anladım.
---
ama şey mi, vergisini versem de 30 euronun üstündeki alamayacak mıyım? ufacık bi şey için gümrük müşaviri mi tutacağım?
  • biseysorcaktim  (06.08.24 11:13:18) 
30 euroluk üstünde ürün alamıyorsunuz.
30 euroya kadar alınacak ürünlerde de eskiden alınan %30 vergi artık %60 olarak alınacak.

  • tahirkemalbozoglu  (06.08.24 11:21:00) 
150 için geçerli prosedür neyse 30 için de öyle. 30 üstü alırsın ama vergi haricinde ithalat prosedürlerine takılır müşavirle halledersin, o da astarı yüzünden pahalı hale gelir. Ölüm kalım varsa ucunda geliyor evet ama uğraşıyorsun, de facto yasak demek gibi bişey.


  • Bruce  (06.08.24 11:49:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.