[]

Yüksek lisans (Tezsiz) - Lojistik Hk.

Uluslararası Lojistik alanında bir yüksek lisans programına dahil olmak istiyorum.
Amacım elbette kendi araştırmalarımla beraber eğitim edinmek ancak daha da öte sertifikalanmak ve bu yolla bu alana yönelmek ve işimde kullanmak. Ben kendim mühendisim.

Soru:
Baktığımda kamu ya da özel hepsi ücretli eğitimler, buna değer mi? Bu şekilde yüksek lisans yapanlar ne kadar faydalandı ve deneyimleri neler merak ediyorum.

İkincisi bu eğitim için önerebileceğiniz bir program ya da üniversite varsa harika olur. Ben İstanbul Anadolu yakasındayım.

 
Siz ne mühendisisiniz?

Ben degdigini düşünmüyorum. Özellik Türkiye'de tedarik zinciri değil lojistik eğitimi var ve kişiyi fazla kisitliyor. Lojistik aslında çok ufak bir alani. Haliyle çok acayip ise yaradigini düşünmüyorum hele yüksek lisans.

Biraz kariyeriniz hakkında bilgi verirseniz daha iyi olur.
  • logisticsmanager  (05.08.24 02:40:57) 
@Arbre,

Belki de yüksek lisans yerine uzman bir kurumdan bu alanda eğitim almak bir seçenek olabilir. Katılıyorum söylediğinize ancak dediğim gibi olay biraz da bu alanda iş yapmak istediğinizde karşı tarafın sizde bu eğitimin olmadığını söylemesi ile ilgili.
  • va  (05.08.24 09:11:43) 
@logisticsmanager,

Ben ağır yüklerin kaldırılması taşınması alanında uzman bir makine mühendisiyim, ancak uluslararası geçişlerdeki süreçlerine hakim olmak istiyorum, ilgimi çekiyor.
  • va  (05.08.24 09:14:08) 
Üniversite'de tezli yüksek lisans eğitimlerinde bile malesef eğitim kadrosu bilgi olarak çok sınırlı. Türkiye'nin önde gelen devlet üniversitesinde kendi alanımla ilgili tezli yüksek lisans yaptım. Girdiğim derslerdeki hocaların bilgi birikimi malesef limanlarda yapılan birkaç slidelık tanıtım bilgisinden fazla değildi.

Bu açılan bölümlerin amacı sektörde biraz tecrübesi olan insan için değil, genel olarak tecrübesiz yeni fakülte mezunu adaylara biraz bilgi birikimi katmak ve ilk işe girişte kavramları anlamasını sağlamak. Yani kitabın içindekiler bölümü gibi.

Anladığım kadarıyla project cargo taşınması (multimodal) üzerinde uzmanlaşmak istiyorsunuz, ancak bu malesef herhangi bir üniversite yl eğitimiyle mümkün değil.
  • Northern Mariner  (05.08.24 09:28:46 ~ 09:32:09) 
Abi bu alanda türk yüksek lisansı ile uzmanlasman baya zor bence ama sana etiket verir, belki bu yolda kapi acar.
Lojistiğin egitiminden bayadir uzağım ama İstanbul üniversitesinin yüksek lisans derslerinde oldukça hoşuma giden şeyler gördüm misal.
Yeditepe begenmedim.
Digerlerine baktim cok sarmadi. Nedense İstanbul baya iyi durdu gözüme.

Onun dışında ben sizin yerinizde olsam sertifika da bakarim. Misal tehlikeli maddede var, bunda da olabilir. Baktim misal proje tasimaciligi egitimi falan da var.
  • logisticsmanager  (05.08.24 10:30:29) 
@Northern Mariner,

Tam olarak arayışım ve yönelişim bu yönde, yorumunuz kıymetliydi.
  • va  (05.08.24 10:33:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.