[]

iş ile ilgili yöneticimle konuşacağım sizce hangi yöntem

okuyanlara teşekkürler, cevaplara teşekkürler.

a ya da b diyebilirsiniz, daha iyi methodlara açığım. mümkünse ekip yöneten arkadaşlardan fikir rica ediyorum. efendim, çok sevdiğim bir yöneticim vardı. 1,5 yıldır acaip iyi anlaşıyoruz. hikayeler, espriler, paylaşımlar. bundan bir ay evvel yöneticim toplantıdaki bir cümleme kırılmış - söylediği bu ama ben pek inanamadım. sonraki 2 hafta bulunduğumuz tüm ortamlarda kötü davrandı. bende hayatıyla ilgilidir diye alttan aldım ancak bana özel olduğunu anlayınca 2.kez arayıp dile getirdim. paylaşmasını rica ettim. kırıldığı şey olarak başta söylediğim şeyi söyledi -ki ben hiç böyle düşünmemiştim. özür diledim, farkında olmadığımı ilettim. konuşsaydı benim için de iyi olacağını paylaştım. ancak bunu açıklamakla yetinmedi. niyetimi de sorguladı. sonrası kötü bir telefon görüşmesi. ben şok oldum, konuşamadım. daha önce de yaşamadığım bir örnek olduğundan tepki veremedim. zaten vermem de. kırıldığını söylediği olayın üstünden 30 gün, bu konuşmanın üstünden 15 gün geçti. izindeydi bu sürede. ancak bu konuşmanın bende etkileri hiç iyi olmadı. odaklanamıyorum, motivasyon sorunu yaşıyorum ve dikkatimi toplayamıyorum.

çok zorlayıcı bir 30 gün geçirdim. meslekte 7+ yıl geçirdim. o ise hayatını geçirmiş. merak edenler için notlayayım. görüşme ricasında bulundum ama bir dönüş almadım. mesaj attım ama dönüş almadım. uyuyamama ve sürekli aklımı meşgul etme noktasına geldi. istifa da bir hizmettir sonuçtakil hareket etme niyetindeyim. önerilerinize açığım ve yarın bir adım atacağım. iki taraf da erkek bu arada. sizce ne yapmalıyım?

a) (yöneticimle eşdeğer pozisyon rolunde bir büyüğüm şu tavsiyeyi verdi) ilk yüzyüze geldiğiniz gün yanına git ve görüşme rica ettiğini paylaş. sonra konuşmaya sert bir giriş yap ve rahatsızlığını dile getir. ancak konuşmanın kalanında standart ol. böylelikle başta dikkatini çek ve sonra bir daha yapmaması gerektiğini anlasın. baktın tavır olarak ilgili o zaman devam ama değil ise bir yandan da iş bakmalısın. çünkü bugün yaşadığın bu küsme davranışı yarın daha üst levellerin olduğu bir ortamda daha ağır tezahür edebilir. yöneticinin küsme lüksü ve bu davranış lüksü olamaz. seninle o isteyip konuşmalıydı, sen gitmemeliydin. diyelim ki sen gittin o durum için de yönetişim ile ilgili sürekli olarak bizler eğitim alıyoruz. iyi bir yönetici örneği göstermemiş.

b) (yönetici profilleri hakkında bir analist görüşü) kesinlikle git ve görüşmek isteğini dile getir. maksimum 15 dk olacak şekilde bunların dışında izinde olduğu sürede iş olarak neler yaptığı dile getir. bu konuyla ilgili birşey söylemene gerek yok çünkü mesafe koymak istemiş aranıza. söylesen de faydası olmayacaktır yaş farkınız itibariyle. ve sonrasında süreci izle, eğer bu süreçten sonra yine aynı şeyleri hissedersen, o zaman yeni iş araştırman doğru olacaktır.

 
Tamamen varsayımda bulunuyorum ama sanırım yöneticiniz bir nevi "Ben çok yüz verdim" hissi yaşamış, bunu da sizinle konuşmak yerine pasif-agresif bir tutum sergilemeyi tercih etmiş.

Açıkçası bu noktada tekrar ne görüşeceğinizi anlamadım. Yani mevcut durumda öyle ya da böyle kendinizi anlatmışsınız, sonrasında da yöneticiniz tatilde olduğu için aranızda ayrıca bir iletişim olmamış. Aynı konuya geri dönmek istemek için elinizde yeni bir bilgi, argüman vb. olması lazım, anladığım kadarıyla bu yok.

Şahsen ben olsam tekrar görüşme vb. istemek yerine en azından birkaç hafta birlikte çalışmayı tercih ederdim. Yöneticiniz bu süreçte sizinle samimi bir iletişim kurmuyor ama iş konusunda da herhangi bir zorluk çıkarmıyorsa artık sizinle samimi olmak istemiyor demektir; normal, olabilir, bence bunda çok can sıkıcı bir şey yok. Diğer yandan size bilinçli olarak kötü davranıyor, pasif-agresif tavırlar sergiliyor vb. ise o zaman kendisiyle konuşmak ve görüşmenin sonucundan bağımsız bir şekilde de iş bakmaya başlamak daha mantıklı. Zira bir kere olan, bir kez daha olacaktır.
  • salihdt  (04.08.24 11:32:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.