[]

Mülteci damgası yer miyim?

Sıfır dil bilgisiyle gideceğim italya seyahati esnasında ülkeye giriş yaparken pasaport polisine hazırlamış olduğum İngilizce bir metin ve içeriğinde otel, müze ve uçak biletlerinin olduğu bir evrak vereyim diyorum. Bu şekilde killanir mi acaba bu adam ne İngilizce ne İtalyanca bilmiyor ne bok yemeye gelmiş diye düşünür mü? Yanımda eşim de olacak.




 
Eşiniz İngilizce biliyorsa, "ben ona yardımcı olayım." diye pasaport polisinin yanına sizinle girebilir. Ben anneme öyle yapmıştım.


  • PhoenixRising  (03.08.24 17:08:32) 
*o da bilmiyor.


  • dedeminhirkasi  (03.08.24 17:11:15) 
seyahate dair belgeler (dönüş bileti, müze bileti, otel rezervasyonu, katılacağınız etkinlik varsa onunla ilgili belgeler vs.) iyi fikir ama pasaport polisine ingilizce metin vermeye gerek yok, onu illa yapacaksanız vize başvurusunda konsolosluğa yapmanızı tavsiye ederim. saydığım belgeleri de eğer sormazlarsa göstermeyin bile, bazıları yarım akıllı olduğu için "bu nerden çıktı?" der gibi bakabiliyorlar, kafaları karışıyor.

evet yasal olarak vizeniz olsa da pasaport polisinin geri döndürme ihtimali var ama vize almış birini çok ekstrem bir durum yoksa fazla sıkmazlar. eşiniz ingilizce biliyorsa daha iyi. bilmese bile sadece eşinizin olması bile avantaj çünkü "yalnız başına italyalara gelmiş zırtlan" imajınız olmayacak, "adam eşiyle gezmeye gelmiş" deyip geçmeleri daha muhtemel.

bu arada hayır siz pasaportuyla vizesiyle legal yollarla ülkeye girmeye çalışan birisiniz, mülteci damgası yemezsiniz elbette.
  • mark greg sputnik  (03.08.24 17:11:52 ~ 17:17:44) 
Vizeyi aldık ama bu hareker ters tepebilir mi acaba i düşündürüyor.


  • dedeminhirkasi  (03.08.24 17:17:24) 
yoo ters tepecek bir şey yok, zaten dediğim gibi her ihtimale karşı yanınızda çeşitli belgelerin bulunması yararlı olur. bakarsınız pasaport polisi hiç oralı bile olmaz, damgayı vurup geçer ama didikleyecek olur da niye geldiniz diye sorarsa kağıtları gösterirsiniz. sorun olacağını hiç sanmıyorum.


  • mark greg sputnik  (03.08.24 17:19:03) 
Hocam italyaya her sene 50 milyon turist gidiyor ya, bunların çoğu ingilizce bilmiyodur italyanca zaten bilmiyodur. Kaç aydır yaşadığın strese gerek yok, git gez gel. Cem Yılmaz'ın dediği gibi i'm tourist de geç


  • nundu  (03.08.24 17:35:53) 
bence gerek yok. bilet, otel vs çıktılarını alıp dosyalayın ve memur bişey sorarsa verin dosyayı doya doya baksın. aslında dosyaya da gerek yok telefondan da gösterilir ama soru sorduğunda cevaplamak gerekecektir.


  • scudman1  (03.08.24 17:44:33) 
Mülteci damgası yemezsin, ne İngilizce ne İtalyanca bilmiyor olman bir suç değil, İngilizce metin verebilirsin, elinde dönüş biletin, kalacağın yerleri çıktıları vs gerekli belgeler olsun, bu belgelerde pasaport polisinin soracağı bütün soruların cevapları var nerdeyse, özetle endişeye gerek yok, keyfine bak.


  • blue rebel motorcycle club  (03.08.24 17:55:47) 
Bi defasında sorduğu soruya cevap gelmeyince kendisi cevaplayıp damgayı vurmuştu.


  • hebanon  (04.08.24 05:45:06) 
sanmiyorum. turkiye'den gelip ingilizce konusmayan 10 milyonuncu turist olacaksin zira. ozel bir durum degil. italyanlarin kendisi de iyi ingilizce konusamaz genelde yadirgamalari sacma olur.


  • hot potato  (04.08.24 07:19:08) 
Merak etme, adam evraklara bakar, otel rezervasyonu ve dönüş biletin varsa çok sorgulamaz.

Bana çokça denk geldi, Türkçe bilen var mı diye soruyorlar, kuyrukta bekleyen birisi yardımcı oluyor en kötü ihtimalle.
  • kimlanbu  (04.08.24 13:04:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.