[]

İş değiştirmek mantıklı mı ?

Şu an çalıştığım yerde işi öğrendim diyebilirim, doğru düzgün çalıştığım ilk iş yeri 7-8 aydır çalışıyorum. maaşı 27 bin lira. şirket herkese %25 zam yaptı eğer yapmasalardı yöneticiler benim için konuşacaklardı bırakmak istemiyorlar yani.

kariyer.net de cv güncellemiştim bilindik bir yer cv yi görmüş mülakata çağırdılar. muhtemelen olur gibi burası ama içimde korku var çünkü bana göre başlangıç üstü seviyedeyim. maaşım da bu seviye için ideal.

30 bin lira falan verseler kabul etmem gerek yok 3 bin lira için iş değiştirmeye ama 35-40 verseler bu sefer o paranın hakkını vermemi isteyecekler ben de o seviyede olduğumu DÜŞÜNMÜYORUM. birde ne tip insanlarla karşılaşıcam bilmiyorum.

ne yapılır bu tip durumlarda ?

 
sizin gibi naif insanlar kalmadı lakin artık iş yaşamı yapmadığın/olmadığın 1000lerce özelliğini sıralamak üzerine kurulu, excel biliyoum diyen adam sadece toplama yapabiliyor çıkıyor, bu düşünceleriniz ile iş yaşamında hakkınız çok yenir, kendinizi küçümsemeyin zaten iş görüşmesinde size sorularından anlamışlardır ne kadar biliyorsunuz, bilmesenizde kendileri sormamışsa bu yine onların sorunu. kaldı ki yeni işe girince illa ki birinden yine bazı şeyleri öğrenicesiniz.
fazlasını kovalayın 35-40 kabul edin siz zaten verilen işi hızlı öğrenip yapacak biri gibisiniz.
fırsat doğduysa yeni yerle devam edin, ne kadar çok firma tanırsanız o kadar çok fazla şey öğrenirsiniz
  • eja  (02.08.24 23:22:32) 
30 üstü verilerse arkana bakma. para için çalışılır. iş yapamayacağını da düşünme eğer düşürsen aklına (bkz: osman tural) gelsin.


  • paudi  (03.08.24 00:12:05 ~ 00:12:22) 
+ 7/8 aydan beri calisilan bir yerden +%10 icin cikilmaz.
+ 7/8 ay icinde cok cok iyi bir teklif yok ise, baska yere ziplamak tavsiye edilmez, CV'de sikinti yaratir surekli ziplamak.
+ "ben o seviyede degilim" yanlis bir bakis acisi, bunun kararini isveren verir. Sen pazarligina bakacaksin, yoksa surekli az paraya calisirsin. 1 ay calistigi yer ile alakali 1 tam sayfa CV doldurani gordum, su projeye katki sundum, bu projeyi yuklendim vs diye. Herkes kuru siki salliyor malesef.

ozetle: 40k verirlerse gidilebilir, ben olsam altina gitmem.
  • cooperr  (03.08.24 01:16:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.