[]

Arıtmadan gelen su bembeyaz?

Selam

Artımadan gelen su bembeyaz. Filtreleri 2 gün önce değişti, bakımı yapıldı. İçemedim içime sinmedi ben de çeşmeden (mutfak çeşmesi) bir bardak su aldım gayet berrak, ama içtiğim gibi de ishal oldum söylemesi ayıp.

1. Arıtmadan gelen suyun bembeyaz olması normal mi, hani şehir şebeke suyunu klorluyorlar filan ama... Bana normal gelmedi

2. Şehir şebeke suyunu içer içmez ishal olunur mu, kedi miyim ben? Niye böyle oldu ya...

 
filtreler değiştikten sonra 1-1 buçuk saat açık boşa akıttırıyor bizim servis.

onun yaptınız mı?

şayet yaptıysanız belediye klor atmıştır sulara. arıtma olmayan çeşme normale dönmüştür fakat diğeri daha önceden bekleyen su olduğu için içinde kalmıştır deposunun. su yenilendikçe düzelir.
  • adivar  (02.08.24 07:16:32) 
arıtmadan gelen su berrak olsa bile arıtma var arıtma var. içinde gözle göremeyeceğiniz bir sürü şey olabilir. o sebeple arıtmanın iyi bir marka olması gerekiyor. ihlas falan almayın.
arıtmanın suyu rakı gibi çıkarması da normal değil.

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (02.08.24 07:21:19) 
Rakıya yakın evet.

Rainbow diye bir elektrikli süpürge markası vardı, bir şekilde bulaşmıştık, annem sağ olsun bulaşmaya devam etti. Sonuç onun ürettiği arıtmayı kullanıyoruz. Falan filan. Çok rahatsız oldum ama bu markadan saçmalık beklemiyorum. Çok kaliteli ürünleri vardı, kaliteyi düşürdüğünü sanmıyorum. Sağ ol.
  • muhayyer divan  (02.08.24 07:45:27) 
Rainbow'un süpürgeleri inanılmaz güzel. İyi ki bulaşmışsınız öncelikle :D Annem 35 yıldır kullanır onları ve galiba onsuz bir temizlik düşünemez.
Arıtmalarını inanın bilmiyorum. Bir araştırın bence özellikle yabancı forumlarda.

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (02.08.24 08:00:41 ~ 08:01:16) 
1-1,5 saat boşa mı akıyor? Nasıl bir israf bu yahu? İnşallah o suyu kovaya doldurup banyo yapıyorsunuzdur.

Cevap değil, şaşkınlık belirtisidir. İstanbul'da 100bin hanede arıtma olsa, her filtre değişiminde 1 saatte 500 litre su boşa aksa, her filtre değişiminde 50bin ton su boşa akıyor demektir. İnanılmaz. Ayrıca bu kadar suyun akıtılması da garip. Filtreler temiz mi değilmiş?

Damacanaspor
  • prole  (02.08.24 08:12:09) 
Damacanalara da ben güvenemiyorum ya, kaç kez güneşin altında saatlerce beklediklerini gördüm, bunun yıpranmış damacanası var bişeysi var... Yapım da titiz, kıl... Çok bunaldım bu konudan. Ama 1.5 saat boşa akıtma konusuna ben de inanamadım.

Kloru arıtmayan arıtma cihazı da ne bileyim...
  • muhayyer divan  (02.08.24 08:15:06) 
Kloru arıtmayan değil, suyu klordan arıtmayan olacaktı, özür.


  • muhayyer divan  (02.08.24 08:15:26) 
@prole 500 lt suyu boşa akıtmayız merak etme. filtreler değiştiğinde ip gibi az geliyor. mak 15-20 lt akmaz yani, evet temizliğe kullanıyorum boşa akan suyu.


  • adivar  (02.08.24 08:16:05) 
@adivar 》 kalp


  • prole  (02.08.24 10:18:39) 
Filtre değişimi sonrası normal, bir süre sonra düzelecektir. Geçiş sürecinde bardağa değil şişeye alıp bekletebilirsiniz, kısa süre içinde berraklaşır muhtemelen. En azından benim deneyimim bu şekildeydi.


  • cinsi kisi  (02.08.24 15:16:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.