[]

diyarbakır gezilecek yerler

yarın diyarbakır havalimanından araba kiralayacağım yanımda annem olarak.

sabah 9 - öğlen 16.00 arası gezmek için vaktimiz var.

sizce nasıl bir program yapabiliriz.

Önce on gözlü köprüye gezmek için nasıl? çay kahve içilecek yerler mevcut mu? (park yeri sıkıntısı mevcut mu?)
hevsel bahçelerine gitmeye değer mi?


sur bölgesi tam olarak neresi ? (park yeri sıkıntısı mevcut mu?)
hasan paşa hanı
ulu cami

ayrıca ciğer nerede yiyelim?

 
Arabayı Balıkçılar'da (Suriçi'nin göbeği) yer altı parkına bırakabilirsiniz. Hasan paşa hanında kahvaltı yapın. Ya da 10.00 gibi ciğerciler de hizmete başlar; Dağkapı Ciğercisi Hüseyin veya Ciğerci Remzi popüler ve lezzetlidir. Benim favorim, Sülüklü hanın güney dış yüzünde, mutfağı-ocağı sokağın bir yüzünde, masaları karşı tarafta bir ciğircidir.
Ulu Camiyi gezin
Ahmet Arif ve Cahit Sıtkı Tarancı ve Ziya Gökalp müzelerini gezin.
4 ayaklı minareyi görün.
Naneli ayran için (sokak satıcıları).
Dağkapı tarafında, Nebi Camii'nin doğu tarafında, yan yana iki 'Saim Usta Kadayıfçısı' var. Cami arkanızda, dükkanlar karşınızda iken soldakine 12:30-12:45 gibi sıcacık, tepside peynirli kadayıf gelir. Birer porsiyon ondan yiyin. Aman dikkat, sağdakinin lezzeti soldaki kadar iyi değil.
Sülüklü handa mümkünse reyhan şerbeti ve illa ki menengeç kahvesi için.
Hacı Halit ustada (Hasan paşa hanının güney dış yüzünde) ne beğenirseniz yiyin.
Surp gıragos ve ermenu katolik kiliselerini gezin. Deliller hanını ve Keçi burcunu gezin.
Urfa kapı ile Mardin kapı arasında, yüzyıllar önce surlara işlenmiş kocaman mesajı görün.
İç kalede (hz süleyman cami arkası) müzeyi gezin. En uçtaki kafede manzarayı seyredin.
...
  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (01.08.24 19:33:03) 
Dönüş yolunuzu uzatıp Eski mardin yolunda Gazi köşkünü ve 10 gözlü köprüyü görün.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (01.08.24 19:34:25) 
Dönüşte Tatvan tarafına gideceğiz


  • alp9900  (01.08.24 21:12:59) 
Cigerci Hüsnü Usta'ydı sanırım şimdi baktım da çarşı-han içi hepsi benziyor az çok. gitmiştim ben. Günde 3 öğün ciğer yiyebilirdim orada. Yedim de. Acısı gerçekten acı ve bu güzel bir şey. Acı diye pul biberli gelen yerlerden yıldık.

Arkeoloji müzesi, kiliseler ve hanlar ziyaret edilebilir. @ab... saymış zaten. +1 Tabii 4 ayaklı minare hariç. Yani zaten geçerken görüyorsun da bir beklentin olmasın :D
  • nawar  (01.08.24 22:05:20) 
Fırın ci nin yemekleri de güzel denenebilir merkezde. Ulu cami ve etrafı güzel. Kiliseler hanlar bahsedilmiş. 10 gözlü köprü de gidilir.tatvana dönerken akşam bişey yok uğrayacak. Gündüz vakti ahlat a gidilebilir ama yol ordan geçiyor mu onu bilmiyorum. Geçmese de yakındır Tatvan dan Ahlat.


  • Topalordek  (01.08.24 22:13:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.