[]

Aktarmalı uçuş vesilesiyle birkaç günlük gezi

Sevgili Evliya Çelebiler,

Türkiye'den Almanya'ya doğrudan uçuşların çok pahalı olduğu bir tarihte aktarmalı bir şekilde uçmak istiyorum ama aktarma yapılacak şehirde birkaç gün konaklamak da istiyorum. İki uçuş arasında birkaç gün olmasına izin veren ve bu şekilde uzun süre aktarmalı en ucuz uçak biletini bulan bir arama motoru var mıdır?


 
iki ayrı uçuş olmasında problem yok, sadece en uygun biletlerin bulunması amacım. Yani arama motoru bana desin ki A noktasından çıkıp B noktasına 5 gün sonra varacaksan C ülkesinde 5 gün geçirirsen bilet en ucuza gelir. Ben de C'yi 5 gün gezmiş olacağım.


  • cek  (01.08.24 08:51:29) 
Eger googleflightsta multicity diye ararsan cikar ama aktarma yapmak istedigin sehri kendin secmen lazim. Avrupa ici aktarmalar cok uzun sureli olmuyor, evet.


  • kuehles blondes  (01.08.24 11:53:55) 
Anladigim kadariyla B sehrinin ne oldugu belli degil. En uygun fiyatli hangisi olur diye bakmak istiyorsunuz. Multicity durumunda sehirlere tek tek bakmak gerekiyor ama soyle birsey yapilabilir. Mesela istanbul cikisli olacak ise, istanbuldan her yere diye bakilabilir, zaten en ucuz secenekler kendini hemen gosterecek, bunlar genelde bahsettiginiz donemde buyuk ihtimalle saraybosna, belgrad, uskup vs gibi yerler olacaktir. Diger bilete ise ayri bakabilirsiniz. Biraz zahmetli ama zaten ucuz olan ucus noktalari kisitli.

Ornek;

24 agustos, istanbul - saraybosna, 96 euro
28 agustos, saraybosna - stuttgart, 111 euro

Kiwi.com uzerinden su da yapilabilir, mesela balkanlar istiyorsaniz ya oradaki butun ulkelerden cikisli almanya ucuslarina bakarsiniz, ya da mesela saraybosna ve 400 km cevresi diye bakarsiniz.
  • mbond  (01.08.24 11:57:24) 
bu aslinda yapilabilen bir sey ama online alirken yapiliyor mu bilmiyorum bence vardir bir yolu. eskiden acenteden bilet alirken aktarma sehrinde tek pnr'da 1-2 gun stop aldigim cok oldu. teknik olarak mumkun(du) yani.


  • bay b  (01.08.24 12:02:02) 
Buldum ya varmis. Kiwi.com, tek yon, gidis donus sectiginiz yerde "Nomad" modu var. Orada toplam kalma suresi giriyorsunuz. Gidis donus olarak bilet bakiyorsunuz ve istediginiz kadar gun koyabiliyorsunuz. A - B - C seklinde gezi yap ve B'de 3 gun kal. En ucuzu ariyorsaniz cevap muhtemelen Pristine olacak :) B olarak southern europe falan seciliyor mesela. Artik size hangisi uyarsa.

Tabii satin alma kismi nasil oluyor bilmiyorum. Ben sahsen hava yolunun sitesinden alirdim aradigimi bulduktan sonra.

Not: bu da olmuyormus, southern europe deyince oradaki ikinci ucus herhangi bir yerden oluyor. Gene ilk yazdigim gibi yapmak lazim sanirim.
  • mbond  (01.08.24 12:07:29 ~ 13:14:08) 
Birkac gun degil ama Airserbia'dan alirsaniz bazi ucuslarinda Belgrad'da bekleme bir hayli uzun olabiliyor.En azindan bir gece kalirsiniz


  • turkuaz  (01.08.24 14:17:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.