[]

Telefonun bataryanın değiştirdim. Ama hala çok hızlı bitiyor

Pilin kullanımını ölçen playstore da bir uygulama var mı? Kullanılmış ürün takip takmadiklarını nasıl anlarım?




 
kullanılmışdan çok çakma olma ihtimali akla geliyor. tufan iletişim diye bi yere taktırdım mesela, adamlar özellikle orijinal dedi diye piyasada yarı fiyatına pil bulabilecekken bunlara gönderdim cihazı. bana öyle bi pil takmışlardı ki 6 yıllık orijinal pilinden daha kötü hale gelmişti :D sözlüğe entry girdiğimde de sildirdiler vs. ibb.co
pilin markası "original" çıktı :D böyle kaçıyorlar herhalde yasal konularda, şikayet edilirlerse vs.

pili takarken cihazın anten kablosunu da sökük bırakmışlar, wifi çekmiyor... ön kameraya yapıştırıcı bulaştırmışlar kapatırken de, kamera kullanılamayacak haldeydi. eskiden sadece şarjı az giden telefon yüksek güç tüketen benchmark uygulamalarında hard reset atıyordu. telefonun kasası aralık kalmış, yandan ekranın ışığı sızıyordu. haliyle su da alırdı...

batarya konnektörü braketle sabitleniyordu, braketi takmamışlar. vidaları eksik takmışlar... telefonun içine edildi yani. kendim bi açıp temizleyip farklı bataryayla topladım ama telefondan soğudum resmen. hala bile güçlü kullanılabilir bi telefon snapdragon 835 socli. öyle çekmecede yatıyor.

pilin kapasitesini en doğruya yakın ölçen de accubattery. pili tamamen bitir(kullanarak şarjı tüketip telefon bir kez kapanınca açıp tekrar kapanana kadar kendi haline bırakıyordum), telefonu şarja takar takmaz aç veya açılabilecek kadar pili varsa aç sonra şarja tak yani uygulama ölçüm yapamazken mümkün olduğunca az şarj olsun. tam olarak şarj olduğunda o şarj döngüsünde kaç mah şarj ettiğini gösteriyor. telefonun şarj entegresinden gelen veriye göre bildirdiğinden oldukça doğru ölçüyor genelde. uygulamanın arka planda çalışma izni olduğuna emin ol. battery saver tarzı ayarlar durdurmasın.

normal şartlarda bataryayı tam boşaltmak veya tam doldurmak kötü, en çok yıpratan 2 şey bunlar ^^ sadece ölçüm için yaptığım işlem bu.
  • konetsu  (31.07.24 19:52:12 ~ 20:11:58) 
Servis dışındaki firmaların orijinal pil kullanma ihtimali milyonda bir. Standart kalite üstü çin malı batarya kullanıyor orijinal diyen. O yüzden servis dışında batarya değişimi yaptırmayın. Ben henüz memnun olanını görmedim yetkili teknik servis dışında.


  • jackyr  (31.07.24 22:50:51) 
@jackyr ben başta deji tarzı kaliteli, bilinen gerçek kapasiteyi veren 3. parti markalara yöneldim ama benim modele uygun batarya yoktu. sonra yetkili servisi aradım, onlarda da yoktu... bu tufan iletişime daha önce eski bir telefonun ekranını değiştirtmiştik oradan aklımda kalmış(işçilikleri yine kötüydü, kısa/uzun vida farkına bakmamışlar az kalsın yeni ekranı da kıracaklarmış :D kısa vidalık yere uzun vida takmışlar ekranı içten baskılamış, açıp düzelttim. parça kalitesi iyiydi ama...) youtube'a bakınca bazı markalarda orijinal veya kaliteli parçalar da kullanıyorlar videolarında. işçilik de iyiydi, dedim ki geliştirmişler herhalde kendilerini... güvendim bin pişman oldum :D

orijinal batarya 3090mah, taktıklarının gerçek kapasitesi 1300mah filandı benim 6 yıllık batarya zaten 1800lere düşmüştü :D ve dediğim gibi tam yükte gerekli akımı veremiyordu telefon hard reset atıyordu. 2600mah civarı bulabildiğim bataryanın gerçek kapasitesiyse.
  • konetsu  (31.07.24 23:16:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.