[]

Hiç check up yaptırdınız mı?

Yaptırdıysanız fiziksel bir muayene yapıldı mı yoksa sadece tahlil miydi?




 
Çeşit çeşit check up var Abi.

Sadece kan tahlili yapan paket de var.
Kardiyolojik muayeneden kolonoskopiye kadar kapsayanı da var.
  • Mirket  (29.07.24 20:55:09) 
Özel hastanelerin check-up çağrılarını değerlendirmeyi düşünüyorsan Yavuz Dizdar'ın bir videosu var onu koyayım buraya da dinle. Dur bi dakka.


  • muhayyer divan  (29.07.24 21:32:50) 
youtu.be

İyi dinle.
  • muhayyer divan  (29.07.24 21:33:50) 
@muhayyer divan'ın bugün alternatif tıp güzellemesi yapan ikinci cevabı.

Yavuz Hoca medyatik bir adam. Tavuk tüketimiyle ilgili ezber bozan bir açıklamasından sonra medya tarafından tespit edilip kanak kanal dolaştırılan bir fenomen haline getirildi. Fenomen olmanın yolu da herkesin söylediğinin tersini söylemekten geçiyor tabi.

Geçen yıl bir arkadaşım alakasız bir konuda çektirdiği bir görüntülemede bir de sizin böbreğinizde kitle var şeklinde bir raporla karşılaştı. Apar topar ve bir günde laparoskopiyle kitle alındı. Kanserli hücre olduğu tespit edildi. Erken teşhis olduğu için kemoterapiye gerek duyulmadı.

Bu elemana bu konuyu bir sormak isterdim nasıl açıklayacaksın diye.

Tuz lambası pazarlamacısı yaşlı bir kadın da kolesterol iyidir diyor. Son iki senede gittiğim ikisi profesör biri doçent biri uzman 4 kardiyolog da kötü dedi.

Hadi bakalım hangisine inanacağız. Bitkisel gıda desteği uzmanı da iyidir demiş de videosunda.
  • Mirket  (29.07.24 21:47:07) 
Yılda 2 kere yaptırıyorum.


  • numlock  (29.07.24 21:55:46) 
@Mirket

Onun dediklerini yap diye paylaşmadım zaten, kendi dinleyecek kendi düşünüp bir karara varacak, kendi uygulayacak veya uygulamayacak. Bir baskı uygulamışım gibi konuşmanın anlamını çözemedim.

Tıp dünyasında hiç kimse kötü niyetli iş yapamaz zannınızdan kurtulmanızı diliyorum, biraz gözünüzü açarsanız koskoca ülke halkının resmen ilaç ve tedavi kobayı olarak kullanıldığını anlarsınız. Ben insanların farklı şeyleri de öğrenmelerini ve seçimlerni bilinçli olarak kendi iradeleriyle yapmalarını sağlıyorum. Suç mu?
  • muhayyer divan  (29.07.24 22:14:22 ~ 22:20:34) 
Kardeş, yerden göğe haklısın, okuyalım, izleyelim, araştıralım, bu güzel bir şey. Ancak burada sağlık konusunda söylediklerimizi tartıp söylemeliyim. Herkes araştırmacı değil ve söylediklerimiz insanlara dokunuyor. Karşılık buluyor. Diğer konular hata kaldırır ama sağlık hata kaldırmaz.

Alternatif tıp, sadece tıbba destek olarak muteberdir. Çeliştiği yerde muteber değildir.

İlaç firmaları bizi suistimal ediyor olabilir ama yapabileceğimiz bir şey yok. İlaca karşı olunmaz. Bugün kolera, veba, insanlığın yarını on yılda bir öldürmüyorsa bu ilaçlar sayesinde.

Bitkisel ilaç kimyasal ilaç diye bir şey yoktur. Hepsi kimyasaldır. İnsanın bile çoğu sudur yani H2O dur. Hidrojeniz ve oksijeniz. Kimyasala düşman mı olacağız. Yoğurt yersin kalsiyumdur. Kayısı yersin potasyumdur. Bitkisel ilaç diyenin ağzına kürekle vurmak lazım. Hepsi kimyasal onların.

Asıl para tuzağı asıl şaklabanlık o bitkisel çözümlerde.
  • Mirket  (29.07.24 22:34:42) 
Mirket +999

@muhayyer
Sabah da Ümit Aktaş adlı şarlatanı övmüştün, üstüne de bu konu. Check up modern tıp camiasında tartışmalı bir konu ama buna karşı çıkmak için medyatik ve insanları kandırarak para kazanan "doktorları" paylaşmak, modern tıbbı "bizi kobay olarak kullanıyolar!!!!" diye bir cümlede yerin dibine sokmak çok yanlış tavırlar. Kimyasal/doğal diye bir ayrım yok. Organik her şey de kimyasal ki ilaçların çoğu organik madde zaten. Bitkisel ürünlerin bilinçsiz kullanımının zararlarını kendi kısa hekimlik kariyerimde bile defaatle gördüm.

İlaç firmaları ayrıca kimseyi kobay olarak kullanmıyor. Bir ilacın piyasaya çıkana kadar geçmesi gereken aşamalar çok net ve tüm dünyada uygulanan şekilde belli. Ülkemizde de gayet iyi denetlenen nadir konulardan biri bu. Asıl bitkisel ürünlerin denetimi hiç yok yani kobay olarak kullanıldığımız bir konu varsa bitkisel ürünler adıyla satılan takviyeler diyebiliriz.
  • nundu  (29.07.24 22:52:26) 
özel sağlık sigortamda anlaşma olduğu için her sene yaptırıyorum, içinde tahliller, mamografi, ekg, ciger için röntgen, alt batın, üst batın görüntülemesi var. sonuçlar çıkınca doktor çağırıp, anormal sonuçlar var ise bilgi veriyor, henüz bir sorunla karşılaşmadım.


  • hypathia  (29.07.24 23:20:05) 
En geç 2 senede 1 yaptırıyorum. Kan ve idrar testi + ekg + ultrason + röntgen + aynı gün içinde check-up sonunda doktor muayenesi oluyor benim yaptırdığımda. Sırtımı dinliyor, el muayenesi yapıyor, rahatsızlık yaşıyor muyum onu soruyor bi de sonuçları değerlendiriyor.

Check up önemli normalde senede 2 en uygunu ama senede 1 bile en kötü ihtimal yaptırılmalı. Ben imkanlardan dolayı daha az yaptırıyorum ama ihmal etmemeye çalışıyorum.

ayrıca mirket +1milyon
  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (30.07.24 20:32:57) 
Özel hastanelerin check up'larında 40 (bazı yerlerde 45) yaş üstü erkeklere prostat muayenesi yapıyorlar (isteğe bağlı). Epey bir fiziksel.

Ben yaptırmadım. Valla bak.
  • pispinti  (30.07.24 20:36:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.