[]

E-sim ve yurtdışı kullanımı hakkında

İyi günler,
Yurtdışına çıkarken E-sim satın almayı düşünüyorum fakat kafama takılan husus yurtdisinda harcamalarimizi kredi kartından yaparken bazen bankalar bu işlemi şüpheli olarak algılayıp kartı blokeliyorlarmis. Bu işlemi yaparken veya yapmadan önce bankadaki kayıtlı telefonu yani bizi arıyorlarmis fakat e sim kullandığımda bu durum nasıl olacak. Benim şuanki numarama gelen aramaları cevaplayabilecek miyim? Sanırım hayır, ee peki nasıl bir yol izleyim?



 
Telefon görüşmesi için yurt dışı paket almanız gerekir. Vodafone'un ücretsiz 5dk, 10 sms ve 200mb hoşgeldin paketi var. Diğer ikisini bilmiydrum. Turkcell'de mecbur 2gb turist paketi almıştım zaruri konuşmalar için. Ancak tek derdiniz bankanın arama ihtimali ise, e-sim'i buradayken alabilirsiniz. Oradayken tekrar almanız gerekirse sanıyorum ulaştığınğz site com.tr uzantılı olsa gerik. Buradayken ve İtalyada mobimatterden ikişer defa e sim aldım, bi sorun veya arayan soran olmadı


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (29.07.24 20:13:33) 
Telefonun destekliyorsa ki esim olduğuna göre destekliyordur, vowifi yani wifi üzerinden aramayı açacaksın. Önce operatöründen gerekli sms’i göndermen lazım. Ancak kesinlikle hattın yurtdışına kapalı olsun yoksa internet kesintiye uğradığında roaming paketi devreye girer ve yüksek paralar ödersin.

Daha sonra esim ile aldığın interneti aktifleştirdiğinde yukarıda operatör kısmında normal sim kartın için operatör “Turkcell Wi-Fi” gibi yazacak. Böylece kendi mevcut TR hattının dakikalarından arama yapabilir, aynı Türkiye gibi arama alabilir, sms alabilirsin
  • Northern Mariner  (29.07.24 20:52:39) 
@northem, hocam bu çok önemli bilgi benim için.
Kafama takılan şey mevcut tr hattımın dakilarini nasıl kullanıyorum ilgili operatörü yurtdışına kapatmış olmama rağmen. Sms nasıl geliyor mevcut numarama onu hiç anlamadım

  • dedeminhirkasi  (29.07.24 21:01:36) 
Yurtdışına çıktığında roaming yani yurt dışı dolaşımı kapatırsan yurtiçi internetini kapatmış olursun. Eğer wifi aramaları açarsan esimin interneti olacağından wifi üzerinden aramaları alabilirsin. Yalnız arama yaparsan yurtdışı tarifesi üzerinden fiyatlandırılıyor diye biliyorum.


  • orin  (29.07.24 21:41:26) 
vowifi üzerinden operatöre bağlandığın için aynı Türkiye’deymişsin gibi dakika ve smslerini paketinden kullanmaya devam edersin. Hatta yurtdışına gitmeden evde telefonunu uçak moduna aldığında dahi operatör turkcell wifi olarak görünür. bu sistemin avantajı baz istasyonuna bağlanmadan wifi üzerinden direk operatör serverine bağlanıyorsun roaming ödemiyorsun.

iphone için ayarlar > hücresel > turkcell > wifi ile arama açık olmalı

yurtdışında yaşıyorum ve sürekli bu şekilde turkiye hattımdan arama alıp arama yapabiliyorum.
  • Northern Mariner  (29.07.24 21:48:59) 
@northern

Hocam merhaba, rahatsız ediyorum tekrar kusura bakmayın.
Türk Telekom operatörünu kullanıyorum.
Yani ben yurtdışına çıkmadan önce telefonu uçak moduna alıp wifi aramalarını aktif edeceğim. Daha sonra E-sim satın alacağım 5-10 dolara artık ne kadarsa... Ve bu e simde internet olduğu için örnek veriyorum banka benim bu Türkiyedeki numaramı aradığında bana ulaşabilecek ve ben de aynı şekilde arama yapabileceğim doğru mu? Peki dikkat etmem gereken başka bir husus var mı Türk Telekom operatoruyle ilgili yurtdışına çıkmadan kapatmam gereken bir ayar vs yok sadece uçak moduna alsam yeterli mi? Ayrıca son bir sorum da sms olayı da aynı şekilde bana ulaşıyor mu?
  • dedeminhirkasi  (29.07.24 22:13:10) 
telefonda ayarlarda internet sağlayan sim olarak esim seçmen gerekir. arama ve aranmalarda kendi turk telekom hattını secmen gerekir. yani kısaca internet için esim, diğer tüm hizmetler için kendi hattın olacak.

turk telekom için diğer ayarları bilmiyorum sayfasına bakabilirsin.

l24.im
  • Northern Mariner  (29.07.24 22:26:11 ~ 22:30:41) 
Teşekkür ederim.


  • dedeminhirkasi  (29.07.24 23:04:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.