[]

Bir akıl verin?!!

Herkese selam. Sokaktan çeşitli tarihlerde iki köpek sahiplendim. Bir daha bir aylık orta büyüklükte bir ırk çıktı. Diğeri de 1 sene sonra geldi büyük ırk.

Küçük bahçeli bir evim var ancak şehir içerisinde kaldı zamanla. Etrafina da büyük apartmanlar yapıldı zamanla.

Şimdi bu orta boy köpek küçüklüğünden beri saldırgan bir tavırda. Yani daha çok evi ve bizi koruyor. Normal yürüyüş yaparken bile insanlara hırlıyor, atlamaya çalışıyor.

Büyük köpek ise uysal ancak oturduğu yerden tanımadığı insanlara havliyor.

İkisine de çok iyi baktım 4/5 yıldır ama artık şikayetlerin artması ve işten güçten kalan kısmı da köpeklere ayırmam sebebiyle çok yıprandım ve yoruldum gerçekten.

Mahallede kavga etmediğim kimse kalmadı neredeyse. İnsanlar hayvanların varlığından bile korkuyorlar. Artı gece havlamalar doğal olarak rahatsız ediyor.

Fazla yazıp kafanızı şişirmek istemiyorum. Demek istediğim ne gibi bir çözüm yolu bulabiliriz?

 
Gürültü, saldiri..masallah yok yok. Zabitaya sikayet etmedikleri için sansliymissin.


  • Yourcousinmarvinberry  (29.07.24 19:40:35) 
Valla müstakil bir eve taşın hocam. Bu imkan yoksa maalesef insanlar hem köpek sesini çekmek zorunda değil hem de ne zaman saldıracağı belli olmayan bir hayvanla aynı ortamda bulunmak istemiyorlar. İnsanlardan ziyade olan kendini koruyamayan yaşlıya, çocuğa oluyor. Bu nedenle senin çözümün bahçeli bir ev.


  • dedeminhirkasi  (29.07.24 19:41:36) 
Ötenazi


  • pavlis  (29.07.24 19:49:37) 
Köpeklere eğitim aldırabilirsiniz, 15 günde çözüm olur, ücretlidir. İstanbul'da bin usd civarıydı maliyeti.

Veya youtube'daki videolardan izleyip, eğitimi kendiniz verebilirsiniz. Zor değildir, ama her gün ilgilenmeniz lazım.

Tanıdığınız bir fabrika veya depoya sorabilirsiniz. Korumacı köpek arayanlar olur. Ama başına ne gelir bilemezsiniz, yazık olabilir. İyi bir yere denk gelirse herkes için iyi de olabilir.
  • alfired  (29.07.24 20:07:16) 
Saldırı derken kesinlikle bir kaç metreden fazla yaklaşmıyor. O da korkuyor doğal olarak insanlardan. Sadece köpeklerin klasik hızla yaklaşıp geri kaçması gibi. tasmada gezdirirken genelde insanların bize yaklaşmasını istemiyor biz de zaten insanlardan uzak duruyoruz, insanların yürümediği yerlerde gezdiriyoruz. Ama işte arada sırada olaylar oluyor.

Ev bahçeli zaten ama bahçe çok küçük hem de iki köpek için. Hem de çok hızlı şekilde 4bir yanına binalar yapıldı.

İstanbulda değiliz. Bu saatten sonra açıkçası egitilemez gibi düşünüyorum.

İyi bakacak isteyen biri olursa ancak belki çözüm olabilir.
  • gameofannen  (29.07.24 20:24:02) 
Daha müsait bir yere/kişiye vereceksiniz gibi duruyor hocam maalesef.

Diğer türlü ya sizin başınıza bir iş gelir ya köpeklerinizin. Üzgünüm ama böyle.
  • chicha_v2  (29.07.24 20:45:37) 
köpek sahibi değilim ama eğitim +1

işin ehli insanın eğitimiyle mucizeler gerçekleşiyor hayvanlarda, birebir şahit oldum. yaşı ileri diye düşünmeyin, eğitmenler başarıyor. hem siz hem hayvanlar rahat eder. havladıklarına göre bir dertleri var, korkuyorlar demek ki. güvende hissetmeleri için de o eğitime ihtiyaçları var. keşke tüm köpek sahiplerine zorunlu olsa.

ne yaparsanız yapın LÜTFEN SOKAĞA BIRAKMAYIN.
  • titanyum22  (29.07.24 21:11:06) 
Selamlar
Ben bir tık benzer köpeğe sahiptim Fransa'da. Bizimkisi insandan korkuyor ve havliyordu.
Sonuç olarak çözümü tasinmakta buldum.
Eğitim denmiş ama maalesef sizin sorununuzu çözmek o kadar kolay değil. Deneyebilirsiniz tabi ama ben çözümü tasinarak buldum. Sizin hissettiginiz her şeyi biliyorum, insan çok stres oluyor vs. Biz taşındık ve hayatimiz değişti. Şimdi çok mutluyuz.
  • logisticsmanager  (29.07.24 21:14:02) 
# keşke daha müsait bir kişi bulabilsem :/

# hayvan işte havlar bu. Sokaktan köpek kedi geçiyor havlıyor. Bir de çöp arabalarını sevmiyor ona da havlıyor. Aslında sokağa bırakıp biraz burunları sürttükten sonra alma imkanım olsa hemen yapardım ama sokağa bırakamam.

# ev zaten müsait diye aldık yıllar önce ama işte çevremize sonradan başkaları yerleşti. Benim başka yere taşınma durumum Olamaz
  • gameofannen  (29.07.24 23:44:26) 
eğitilemez diyorsunuz, taşınamam diyorsunuz. iyi bakacak biri olsa keşke demişsiniz. sizin aklınızdaki çözüm de belli ama destek arıyorsunuz heralde.

açıkçası bana da mantıklı gelen çiftlik gibi bir yer varsa, iyi bakılacağını düşünüyorsanız öyle bir yere vermeniz.
  • elorelia  (30.07.24 10:00:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.